سازمان بهداشت جهانی تاکنون بیش از چهار هزار سند علمی را در این مورد بررسی کرده و هیچ مدرک و سند معتبری مبنی بر سرطانزا شدن غذا یا آسیب سرطانی یا ژنتیکی به مصرفکننده در این زمینه وجود ندارد.
* البته دستگاه باید در شرایط کنترل شده کار کند و سالم باشد. به طور مثال، در دستگاه باید کاملا «چفت» شده باشد و هیچ فاصلهی غیر عادی بین درب و دستگاه نباشد یا اینکه لولای درب دستگاه نباید کج شده و درب اصطلاحا به سمت پایین «رها» شده باشد.
* هنگام کار کردن دستگاه نیز بهتر است فاصلهای یک متری را با آن رعایت کنیم و هرگز برای دیدن داخل دستگاه در هنگام روشن بودن، سر و چشمهایمان را به آن نچسبانیم، زیرا این پرتوها برای چشم مضر هستند.
* به محض باز شدن درب دستگاه، باید قطع کن جریان برق، آن را به طور خودکار قطع کند. نکته جالب این است که همانند جریان برق، با قطع برق دستگاه، امواج مایکروویو هم به طور کامل متوقف میشوند.
* دستگاه مایکروفر دارای وسیله مهمی به نام «مگنترون» است که این وسیله با ایجاد قطب مثبت و منفی و تعویض بسیار سریع جای قطبها در چند هزارم ثانیه، باعث میشود که ملکولهای آب – که از نظر فیزیکوشیمیایی قطبی هستند- در داخل غذا به حرکت سریع در بیایند و با مالش و اصطکاک شدید این ملکولها، غذا از درون گرم میشود. به همین دلیل است که مایعات در دستگاههای مایکروفر از جامدات سریعتر گرم میشوند.
* در پخت معمولی (آبپز کردن) که از آب به عنوان واسطه انتقال حرارت (مدیوم) استفاده میشود، غذا ابتدا از بیرون گرم میشود و به تدریج، حرارت به قسمتهای مرکزی میرسد. در روش سنتی پخت نیز ویتامینها و پروتئینهای محلول در آب، از غذا وارد آب شده و بخشی از آنها از بین میروند بنابراین، از این نظر تفاوتی اساسی بین دو روش وجود ندارد. حتی میتوان گفت که مایکروفر، نسبت به روش پخت با آب از نظر حفظ ویتامینها و مواد مغذی ارجحتر است.
نتیجهگیری: مادامی که از مایکروفر به صورت اصولی استفاده کنید، جای هیچگونه نگرانی وجود ندارد.
یادآوری: هرگز برای تعمیر مایکروفر، آن را به دست افراد غیر حرفهای نسپارید و خودتان هم آن را تعمیر نکنید.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0