اما سازمان غذا و دارو این مبحث را قویا تکذیب میکند و آن را بیاساس میداند.
مهندس سمیره صباح – معاون اداره کل نظارت بر فراوردههای غذایی سازمان غذا و دارو در این باره به ایسنا میگوید: اگر چه سم آفلاتوکسین ناشی از رشد قارچ در همه مواد غذایی مرطوب رشد میکند و ما بصورت مستمردر مصاحبههای خود بویژه درباره آجیلهای مانده این موضوع را متذکر شدهایم، اما دوز این قارچ در نانهای خشک آنقدری نیست که بتواند مبتلا کننده انسان به سرطان باشد.
وی تاکید میکند: اظهاراتی مبنی بر اینکه آفلاتوکسینی که در اثر رطوبت در نان خشک ایجاد میشود، سرطانزا است و مصرف آن توسط دام و در نتیجه مصرف شیر آن دام توسط انسان، سم آفلاتوکسین را منتقل کرده و باعث بروز سرطان میشود، بیاساس است.
صباح میگوید: بررسیهای تخصصی در شیر و لبنیات هم خلاف این ادعا را ثابت میکند و تاکید میکنیم که صرفا نتایج آزمایشگاهی میتوانند سم آفلاتوکسین ناشی از رشد قارچ را مشخص کنند و از طریق طعم، رنگ، بو و خصوصیات حسی به تنهایی نمیشود متوجه آن سم شد.
معاون اداره کل نظارت بر فرآوردههای غذایی سازمان غذا و دارو تاکید میکند: قاطعانه اعلام میشود که مقدار آفلاتوکسین موجود در نان خشک در حد مجاز بوده و این مقدار نمیتواند مشکلی به معنای سرطانزایی برای انسان ایجاد کند.
وی در پایان صحبتهایش میگوید: از کسانی که بر این ادعا اصرار دارند، میخواهیم با آمار وآنالیز دقیق، مطالب خود را به سازمان غذا و دارو ارایه کنند.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0