کد خبر : 49279
تاریخ انتشار : چهارشنبه 11 اکتبر 2017 - 17:30
-

افشارزاده: یکی مثل برانکو و کی روش را به استقلال بیاورید

افشارزاده: یکی مثل برانکو و کی روش را به استقلال بیاورید

به گزارش قائم آنلاین، اولین دوره مسابقات ورزش زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی به میزبانی کشور نپال با حضور ۸ کشور آسیایی برگزار می‌شود.  فدراسیون بین‌المللی ورزش زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی که محسن مهرعلیزاده ریاست آن را بر عهده دارد و بهرام افشارزاده رئیس سابق کمیته ملی المپیک به عنوان مشاور اجرایی در این فدراسیون جهانی فعالیت

به گزارش قائم آنلاین، اولین دوره مسابقات ورزش زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی به میزبانی کشور نپال با حضور ۸ کشور آسیایی برگزار می‌شود.  فدراسیون بین‌المللی ورزش زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی که محسن مهرعلیزاده ریاست آن را بر عهده دارد و بهرام افشارزاده رئیس سابق کمیته ملی المپیک به عنوان مشاور اجرایی در این فدراسیون جهانی فعالیت می‌کنند، در تلاش هستند که اولین دوره این مسابقات را در جنوب آسیا با بهترین شکل ممکن برگزار کنند. بهرام افشارزاده را می‌توان برند مدیریت در ورزش ایران نامید که در عالی‌ترین سطح ورزش کارنامه مدیریتی موفقی دارد.

با افشارزاده در مورد فدراسیون بین‌المللی ورزش زورخانه‌ای و همچنین مسائل مختلف در مدیریت ورزش و باشگاه استقلال گفت‌وگویی انجام دادیم که آن را در زیر می‌خوانید.

 از فدراسیون بین‌المللی ورزش زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی و همچنین گسترش این ورزش در ۸۵ کشور جهان بگویید…

این ورزش از ۱۳ سال پیش آغاز شد و من آن زمان دبیرکل کمیته ملی المپیک بودم، می‌خواستم با معرفی این ورزش به شورای المپیک آسیا موافقت چند کشور را هم بگیرم تا بتوانیم این ورزش را به صورتی بهتر گسترش بدهیم و بتوانیم به طور رسمی در مسابقات آسیایی شرکت کنیم و تائیدیه شورای المپیک آسیا را هم داشته باشیم.با توجه به تغییراتی که در فدراسیون ایجاد شد متأسفانه این مسئله به تعویق افتاد اما خوشبختانه توانستیم با تأکیدات مقام معظم رهبری این ورزش را همه‌گیر کنیم و آن را در کشورهای مختلف گسترش بدهیم و نهضت پهلوانی را به کشورهای مختلف معرفی کنیم و اکنون ۸۵ کشور عضو فدراسیون جهانی زورخانه‌ای هستند. با بسیاری از این ۸۵ کشور به صورت مستقیم ارتباط مستقیم داریم و با آنها مکاتبه می‌کنیم و تعداد کمی از این فدراسیون‌ها هم با رؤسای کمیته‌های ملی کشورهایشان مکاتبه می‌کنیم و با توجه به اینکه آقای مهرعلیزاده در این ۴ سال وقت خوبی در فدراسیون ورزش زورخانه‌ای گذاشته‌اند و تلاش‌های زیادی انجام شده، این فدراسیون جهانی اکنون شکل بسیار مناسبی پیدا کرده است. اکنون این فدراسیون جهانی اساسنامه‌ای مدوّن دارد، کمیته‌های مختلفی در آن تشکیل شده است و مشغول آموزش کشورهای مختلف در این زمینه هستیم. البته برای گسترش بیشتر این ورزش مستلزم زمان هستیم، چندین فیلم خوب هم از این ورزش تهیه کرده‌ایم تا در اختیار کشورها بگذاریم. مقدمات کار این بود که یک تقویم ۴ ساله برای فدراسیون جهانی داشته باشیم که این کار را به نحو مطلوب انجام داده‌ایم و کارهای آن در حال پیگیری است، امیدوارم تا آخر دسامبر که پایان سال ۲۰۱۶ میلادی است بتوانیم تقویم آن را به طور کامل اجرایی کنیم و بتوانیم با کلاس‌های آموزشی که داریم با محتوا این کار را انجام بدهیم. در مسابقات کشورهای اسلامی اولین حضور رسمی این ورزش پهلوانی صورت گرفت و کشورهایی که در بازی‌های اسلامی در این مسابقات شرکت نکرده بودند به طور مستقیم در این بازی‌ها حاضر شدند و این ورزش را از نزدیک دیدند و لمس کردند. ما سعی کرده‌ایم قدم به قدم پیش برویم.

* کار راحتی برای گسترش ورزش زورخانه‌ای در جهان نداریم

فکر می‌کنید برای گسترش این ورزش کار راحتی در پیش دارید؟

خیر، کار راحتی نیست. والیبال وقتی به ایران آمد یک تور و یک توپ و یک ابعاد زمین داشتیم اما در ورزش زورخانه‌ای کار به این راحتی نیست، باید یک مرشد داشت که صدای خوبی هم داشته باشد، با فرهنگ این ورزش آشنا باشد، میل و کباده و سنگ می‌خواهد که اینها هر کدام برای خود یک فدراسیون جدا می‌خواهند. کشورها نمی‌توانند این را آماده کنند و ما این لوازم را هم تهیه و برای کشورها ارسال می‌کنیم. کار راحتی نیست اما امیدوارم با تلاش‌ها و بودجه‌ای که در اختیار داریم شرایط بهتری را هم فراهم کنیم و مربیان خوبی هم در این رشته در سایر کشورها تربیت کنیم تا کمتر بخواهیم از مربیان و داوران خودمان در این رشته استفاده کنیم. همه کشورهای دنیا چنین ورزش‌هایی را دارند مثلاً کره جنوبی تکواندو را گسترش داد و از سال ۱۹۹۸ که ما یک مدال در این رشته گرفتیم و تا به امروز ببینید تکواندوی جهان چقدر تغییر کرده است، چقدر کره‌ای ها به ما در زمینه تکواندو امکانات ارائه کردند، مربی پونسه ما از آن زمان که از کره جنوبی به ایران آمد یک جوان مجرد بود اما در ایران ماند و با همسر کره‌ای ازدواج کرد و هنوز هم در ایران حضور دارد، این مربی خانزاد جمهوری اسلامی ایران شد و مدیون ورزش کشورمان شد، کشورهایی مثل چین، ژاپن و کره چنین ورزش هایی دارند، کاراته برای ژاپن است. ووشو هم برای چین است، می‌خواهم بگویم که زمینه این کار در همه کشورها وجود دارد اما در ورزش زورخانه‌ای کشورها هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارند و ما کار را باید از صفر شروع کنیم.

* امیدواریم در بازی‌های آسیایی اندونزی ورزش زورخانه‌ای به صورت نمایشی حضور داشته باشد

در مورد اولین دوره مسابقات زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی در جنوب آسیا بگویید که قرار است با حضور ۸ کشور نپال، بوتان، پاکستان، افغانستان، مالدیو، بنگلادش، سریلانکا و هند برگزار می‌شود بگویید؟

این مسابقات را برای اولین مرتبه در جنوب آسیا برگزار می‌کنیم و می‌دانید که با امکانات خیلی خوبی در تدارک برگزاری این مسابقات هستیم، این نقطه عطفی برای کشورهای آسیایی خواهند بود تا بتوانند در ورزش زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی فعال باشند. قرار است ملاقاتی با شیخ احمد داشته باشیم و اگر بتوانیم تائیدیه ایشان را بگیریم که دور از دسترس هم نخواهد بود می‌توانیم در بازی‌های آسیایی اندونزی این مسابقات را به صورت نمایشی برگزار کنیم تا ۴۵ کشوری که عضو شورای ورزش آسیا هستند این ورزش را از نزدیک ببینند. اکثر کشورهای دنیا ورزش‌های بومی و محلی خودشان را در این بازی‌ها به نمایش می‌گذارند و من فکر می‌کنم این مسابقات بهترین فرصت برای نمایش ورزش زورخانه‌ای خواهد بود. با شناختی که از کشور خودم و فرهنگ ایران دارم اعتقاد دارم که این رشته می‌تواند گسترش پیدا کند و با تاکیدات مقام معظم رهبری در آینده شاهد گسترش و موفقیت‌های بیشتر این ورزش باشیم و عضویت کشورهای بیشتری در دنیا در فدراسیون جهانی ورزش‌های زورخانه‌ای باشیم.

* برخی از تصمیمات فدراسیون‌های جهانی در خارج از جلسات رسمی گرفته می‌شود

متأسفانه اکنون شاهد هستیم که در داخل ایران بجز فدراسیون جهانی زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی یکی دو فدراسیون دیگر هم در رشته کشتی پهلوانی موازی‌کاری می‌کنند. آیا چنین کاری را پسندیده می‌دانید؟ 

ما چندین جلسه با رسول خادم رئیس فدراسیون کشتی در تهران و باکو داشتیم. خادم باید با توجه به نفوذی که در فدراسیون جهانی کشتی داشت، پیش‌قدم می‌شد و فدراسیون بین‌المللی ورزش زورخانه‌ای را با فدراسیون کشتی ایران تلفیق می‌کرد. ما اکنون این جدایی کشتی پهلوانی را به شکلی که رخ داده نمی‌پذیریم. کشتی پهلوانی زاییده ورزش زورخانه‌ای است و باید در این فدراسیون حضور داشته باشد. به سال‌های دور گذشته هم که برگردیم و در دوران پهلوان‌ها مثل پهلوان رزاز و پهلوانان نامدار دیگری که اکنون در گود زورخانه از آنها یاد می‌کنیم و به یادشان صلوات می‌فرستیم و بزرگداشت برگزار می‌کنیم، کشتی به شکلی که اکنون در دنیا وجود دارد نبود و همین کشتی پهلوانی و گود زورخانه بوده است. هنوز هم دیر نشده است، آیه قرآن که نیست، می‌توانیم اینها را با نشست‌های کارشناسی تغییر بدهیم و فدراسیون کشتی و زورخانه‌ای تلفیق شوند و آنها از یک چشمه سیراب شوند.

امکان دارد فدراسیون بین‌المللی ورزش زورخانه‌ای علیه فدراسیون جهانی کشتی یا حتی فدراسیون کشتی خودمان در مجامع بین‌المللی یا داخلی اقامه دعوا کند تا کشتی پهلوانی را در اختیار بگیرد؟ 

این بحثی است که برخی از حقوقدانان ورزش بین‌المللی به آن اعتقاد دارند اما من معتقدم این کار با نشست‌های مشترک و پادرمیانی بزرگ‌ترها قابل حل خواهد بود. البته این ورزش اکنون جزء فدراسیون جهانی شده است و با مقررات و آئین‌نامه نمی‌توان این مشکل را حل کرد و ممکن است این مسئله رد شود اما با پادرمیانی بزرگان و تعامل می‌توانیم این مسئله را حل کنیم. مردم به پهلوانان زمان قدیم زندگی‌هایشان را می‌سپردند، با چنین تفکری می‌توانیم مشکل پیش‌آمده را حل کنیم. می‌دانیم که فدراسیون‌های بین‌المللی دستخوش ناملایمات زیادی هستند. اگر لالوویچ از فدراسیون بین‌المللی کشتی برود ممکن است رئیس بعدی نخواهد که کشتی پهلوانی در ایران باشد یا اینکه می‌دانیم در فدراسیون‌های جهانی بسیاری از تصمیمات خارج از جلسات گرفته می‌شود. البته در ظاهر همه چیز به صورت رأی‌گیری و قانونی انجام می‌شود اما می‌دانیم که این تصمیمات معمولاً در جلسات غیر رسمی گرفته و سپس در جلسات رسمی تصویب می‌شود بنابراین این مسئله به ضرر ورزش پهلوانی و به ضرر ورزش کشور خواهد بود.

* ورزش کشتی هم ممکن است دچار ناملایماتی شود

تصور می‌کنید ورزش زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی ما بتواند بر فرض در آینده در المپیک حضور داشته باشد؟

نباید یک مرتبه به پله و مرحله آخر بپریم. باید قدم به قدم و مرحله به مرحله حرکت کنیم، باید با مسابقات آسیایی و بازی‌های آسیایی شروع کرد. باید شورای المپیک آسیا آن را تائید کند و تعداد کشورها باید مشخص باشد. وقتی به تائید شورای المپیک آسیا رسیدیم مطمئن باشید وضعیت این ورزش زورخانه‌ای بهتر خواهد شد. به خصوص اینکه کشتی‌ هم ممکن است دچار ناملایماتی شود. بنابراین با برنامه‌ریزی و گذر زمان شرایط ورزش زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی بهتر و بهتر می‌شود. باید از صفر شروع کنیم تا به مرحله بالاتر برسیم.

نمی‌شود از بهرام افشارزاده در مورد استقلال سوال نپرسید، برخی از هواداران این باشگاه همچنان خواهان بازگشت شما به استقلال هستند؟

البته هواداران خیلی لطف دارند. اما این را بگویم که من مدیریت باشگاه استقلال را به خاطر جناب گودرزی قبول کردم. من آن زمان مشاور بین‌الملل بودم. آقای گودرزی به بن‌بست‌هایی خورده بودند و مجبور شدند که از من استفاده کنند. با هر یک از دوستان که در این مورد صحبت کردم یا تلفنی مشورت کردم، هیچکس تائید نکرد که من به باشگاه استقلال بروم. من به خاطر مسایل دیگر به استقلال نیامدم و در باشگاه استقلال هم موفق عمل کردم. من بک‌گراندی در ورزش داشتم، ورزشکاران، مدیران و مربیان من را به خوبی می‌شناختند، حالا نمی‌خواهم زیاد به گذشته برگردم اما کاش افتخاری آن شب به برنامه ۹۰ نمی‌رفت. حضور افتخاری در آن برنامه باعث شد که به نفرات و کل باشگاه لطمه وارد شود. وقتی حرمت بزرگتر و کوچکتری از بین می‌رود، بازگشت به حالت اولیه بسیار سخت است. البته با توجه به فضای ملتهبی که در ورزش و فوتبال کشور وجود دارد از آقای تاج می‌خواهم که به این مسائل ورود کند و جلوی التهاب فوتبال را بگیرد. در مدتی که در باشگاه استقلال حضور داشتم، فهمیدم به غیر از مردمی که روی سکو وجود دارند و در ورزشگاه می‌نشیند بسیاری از مقامات کشور از نمایندگان مجلس گرفته تا سایر اقشار جامعه به دو باشگاه استقلال و پرسپولیس عشق می‌ورزند. مردم با باخت‌های این تیم‌ها ناراحت و غمگین می‌شوند و با بردهایشان شاداب می‌شوند. امیدوارم با مدیریت فعلی باشگاه استقلال شرایط و وضعیت موجود مدیریت شود.

* هیچ مدیری برای کار نکردن به باشگاه نمی‌آید

ظاهراً هواداران به مدیریت باشگاه خیلی اعتماد و اطمینان ندارند؟

خب هواداران استقلال هم باید بدانند که فعلاً باشگاه با این مدیریت در حال اداره شدن است و خودشان را با این شرایط وفق بدهند اما بدانید که هیچ مدیری نمی‌خواهد که کار انجام ندهد، شاید فضا به گونه‌ای است که محدودیت‌هایی وجود دارد و نمی‌شود به طور خوب کار انجام داد. امیدوارم باشگاه استقلال با اعضای هیأت مدیره خوبی که دارد چه ورزشکاران قدیمی و چه سایر مدیران بتوانند این باشگاه قدیمی و ریشه‌دار را به سرمنزل مقصود برسانند.

* استقلال باید یک مربی در حد کی‌روش و برانکو داشته باشد

نظرتان در مورد نحوه انتخاب شفر برای استقلال چیست؟ آنها ابتدا به سراغ فاتح تریم رفتند و گفتند گران است و این مربی آلمانی را انتخاب کردند؟

من اعتقادم این است که اگر بخواهیم یک مربی بیاوریم باید مربی‌ای بیاید که سابقه ویژه داشته باشد، حالا هم اگر می‌خواهیم پول‌ بدهیم، باید پول بدهیم و یک مربی خوب بخریم. استقلال این استحقاق را دارد که یک مربی رزومه‌دار در حدود کی‌روش و برانکو استخدام کند تا کشتی استقلال که در طوفان حرکت می‌کند را به سرمنزل مقصود برساند.

نظرتان در مورد انتخابات کمیته ملی المپیک چیست؟

هنوز که انتخابات کمیته ملی المپیک نرسیده است اما امیدوارم کسانی که انتخاب می‌شوند اهداف جایگاه این کمیته ملی المپیک را بدانند و بدانند چه افرادی باید روی صندلی کمیته ملی المپیک بنشینند و چه تفکراتی داشته باشند.

گفته می‌شود قرار است شما و آقای هاشمی‌طبا به کمیته ملی المپیک بازگردید؟

تا این لحظه که من با شما صحبت می‌کنم نه تصمیمی در این مورد گرفته‌ام و نه تفکری بر روی این مسئله داشته‌ام، در حال حاضر مشغول فعالیت در فدراسیون بین‌المللی ورزش زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی هستم.

مگر می‌شود بهرام افشارزاده به کمیته ملی المپیک بی‌توجه باشد؟

نه، من با کمیته ملی المپیک زندگی کرده‌ام، اخبار دنیا و اخبار کمیته ملی المپیک را هم پیگیری می‌کنم. از سال ۱۹۸۲ من در کنار تیم‌ها بوده‌ام، تیم اعزام کرده‌ام یعنی حدود ۳۴ سال در کمیته ملی المپیک بوده‌ایم، هیچوقت خودم را از عشقم جدا نمی‌کنم.

نظرتان در مورد عملکرد وزارت ورزش چیست؟

به هر حال ایشان تازه آمده‌اند و فضای خوب و آرامی هم ایجاد کرده‌اند، امیدوارم بتوانند از افراد متخصص و کارآمد استفاده کنند و در فضای آرام بهتر تصمیم‌گیری شود.

اکنون در وزارت ورزش فقط شاهد تغییر وزیر بوده‌ایم و معاونان و سایر مسئولان مثل گذشته به کار خود ادامه می‌دهند؟

ایشان مدتی سرپرست وزارت ورزش بودند و چند ماهی بیشتر از انتخابات نگذشته و حتماً مشغول بررسی برای انتخاب افراد مورد نظرشان هستند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

هفده − 14 =