گندم ۴۰۰ گرم
گوشت ۴۰۰ گرم
پیاز متوسط ۱ عدد
زردچوبه نصف قاشق چایخوری
نمک ۱ قاشق چایخوری
روغن یا کره به مقدار لازم
شکر و دارچین به مقدار لازم
آب ۱۰ لیوان
طرز تهیه و آماده کردن گندم:
بیشتر برای تهیه حلیم از گندم پوست کنده استفاده میکنند، اما اگر گندم بدون پوست کنده در دسترس ندارید میتوانید گندم با پوست استفاده کنید و بعد از جوشاندن و نرم شدن گندم آنرا از یک آبکش رد کنید تا پوستهای آن کاملاگرفته شود.
طرز تهیه حلیم نذری:
ابتدا گندم را ۵ تا ۷ ساعت در آب خیس کنید و بگذارید تا خوب آب جذبش شود، به این صورت مدت طبخ کاهش مییابد.
گوشت را همراه با ۲ لیوان آب داخل قابلمه کوچکی قرار دهید، پیاز را پوست کرده و به ۴ قسمت تقسیم کنید و داخل گوشت بریزید، زردچوبه را هم اضافه کنید و شعله اجاق را روی درجه ملایم قرار دهید و اجازه دهید تا گوشت خوب بپزد و وقتی گوشت پخت آنرا خوب خرد یا رشته رشته کنید.
گندم را با یک لیتر آب در قابلمه دیگری بریزید و روی اجاق بگذارید و با شعله ملایم به قدری بپزید که نرم شود و دانههای آن به طور کامل له شوند، دقت کنید ته نگیرد هر از چند دقیقهای آنرا هم بزنید، اگر قبل از نرم شدن گندم آب آن رو به اتمام گذاشت کمی آب گرم به آن بیفزاید.
توجه کنید که گندم باید خوب نرم شود و دانههای آن بصورت پوره نرم شوند، اگر گندم با پوست مصرف کرده اید حالا باید پوست آنرا با کمک یک آبکش جدا کنید، حالا گندم نرم شده را که تقریبا به صورت مایع سفتی در آمده با گوشتی که قبلا اماده کرده اید مخلوط کنید و با حرارت بسیار ملایم بگذارید غلیظ شود.
پس از آماده شدن حلیم و در زمان مصرف روی آن را با دارچین، روغن حیوانی یا کره داغ و شکر تزئین کنید، البته بعضیها حلیم را با نمک و ابلیمو نیز مصرف میکنند که میتوان بنابر سلیقه و عادت غذایی هر شخص حلیم را تزئین نمود.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0