کد خبر : 49433
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 12 اکتبر 2017 - 13:45
-

مردان چاق بیشتر به این بیماری مرموز مبتلا می‌شوند

مردان چاق بیشتر به این بیماری مرموز مبتلا می‌شوند

به گزارش قائم آنلاین،با وجود اینکه درد‌های منتشر و مزمن عضلانی علل گوناگونی دارند، ولی یکی از مهم‌ترین علل و تشخیص‌های مطرح سندرم «فیبرومیالژی» است. بدلیل شیوع بسیار بالای این سندروم در زنان تصور کلی این است که فیبرومیالژی یک بیماری مختص خانم‌ها باشد، ولی در حقیقت مردان را هم درگیر می‌کند آمار‌ها نشان می‌دهد

به گزارش قائم آنلاین،با وجود اینکه درد‌های منتشر و مزمن عضلانی علل گوناگونی دارند، ولی یکی از مهم‌ترین علل و تشخیص‌های مطرح سندرم «فیبرومیالژی» است. بدلیل شیوع بسیار بالای این سندروم در زنان تصور کلی این است که فیبرومیالژی یک بیماری مختص خانم‌ها باشد، ولی در حقیقت مردان را هم درگیر می‌کند آمار‌ها نشان می‌دهد که کمتر از ۱۰ درصد از مبتلایان به به این سندروم را مردان تشکیل می‌دهند.به نقل از سلامت نیوز، «فیبرومیالژی» یا «Fibromyalgia» بیماری است که مشخصه آن درد در بسیاری از نقاط بدن همراه با احساس ضعف و خستگی مفرط است. این سندروم عوارض جدی در پی ندارد، اما بسیار ناراحت کننده است و معمولاً فرد را از انجام فعالیت‌های روزمره و شغلی باز می‌دارد. فیبرومیالژی چندان شناخته شده نیست و به درستی تشخیص داده نمی‌شود.

این بیماری مرموز مردان چاق را بیشتر درگیر می‌کند!

 

دکتر کامران آزما، متخصص طب فیزیکی و توانبخشی در خصوص شیوع بسیار بالای فیبرومیالژی در زنان نسبت به مردان گفت: واقعا به آسانی علت این اختلاف فاحش مشخص نشده است، بطور کلی زنان بدلیل هورمون استروژن به درد و محرکات دردناک حساس‌تر هستند و به همین خاطر ممکن است در معاینه آقایان به وجود تعداد معینی از نقاط دردناک در لمس که جز معیار‌های تشخیصی در فیبرومیالژی هست، نرسیم.

همچنین به نظر می‌رسد که تا حدودی هم علت این اختلاف ناشی از برآورد و حدس کمتر از مقدار واقعی باشد، از یک طرف بدلیل شدت کمتر درد در آقایان مبتلا نسبت به خانم ها، معمولا مردان آن را نادیده می‌گیرند و تا وقتی شدت نیافته و آزاردهنده نباشد به پزشک مراجعه نمی‌کنند.

وی در ادامه افزود: از طرف دیگر از آنجایی هم که بیشتر پزشکان فیبرومیالژی را بیماری زنان می‌دانند و تجربه بیشتری برای این سندروم در زنان دارند لذا برای مردانی که با درد منتشر، مراجعه می‌کنند کمتر به فکرتشخیص فیبرومیالژی هستند بر این اساس موارد تشخیص داده نشده در مردان بیش از زنان است و حدس زده می‌شود که تا ۳۰ درصد موارد را تشکیل دهد.

این متخصص در خصوص تفاوت در تظاهرات بالینی فیبرومیالژی متذکر شد: شدت درد در مردان کمتر از زنان است، ولی از نظر گستردگی شبیه خانم‌ها است، با این وجود گاهی مردان هم دچار حملات حاد درد ناتوان کننده می‌شوند و تعدادی از آن‌ها هم احساس می‌کنند که نمی‌توانند نقش خوبی را به عنوان پدر، همسر و یا حامی خانواده ایفا کنند. سایر علایم و نشانه‌های فیبرومیالژی در مردان با زنان هم می‌تواند متفاوت باشد از جمله اینکه مردان با فیبرومیالژی نسبت به زنان کمتر از خستگی وخشکی صبحگاهی یا علائم گوارشی شکایت دارند و همچنین میزان همراهی با افسردگی در مردان کمتر است.

آزما هشدار داد: احتمال ایجاد فیبرومیالژی در مردان چاق بیشتر از افراد با وزن متناسب است در عین حال احتمال اینکه درد‌های منتشر در مردان علل دیگری داشته باشد نسبت به زنان بیشتر هست. داشتن سابقه فامیلی و وجود علائم مشابه در سایر اعضای خانواده و والدین برای رسیدن به تشخیص فیبرومیالژی در مردان کمک کننده است.

وی اظهار داشت: علاوه بر درمان‌های دارویی، مشارکت فعالانه در مراحل درمان و تغییر در سبک زندگی از نظر نحوه خواب و خوراک، ورزش و مدیریت استرس در بهبودی و تسریع کاهش علایم سودمند است. مردان مبتلا به فیبرومیالژی بایستی راهی را برای مدیریت و کاهش استرس‌های روزمره خود بیابند و به امور و فعالیت‌های استرس زای غیر ضرور، نه بگویند. داشتن یک رژیم غذایی سالم و به حداقل رساندن مصرف فست فود‌ها علاوه بر حفظ سلامت کلی بدن می‌تواند علایم فیبرومیالژیا را کاهش دهد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

شش + پانزده =