عدس: فقط یک فنجان عدس پخته شده حاوی ۱۸ گرم پروتئین و ۱۶ گرم فیبر است. عدس به آرامی هضم می شود و راه خوبی برای احساس سیری طولانی مدت و پیشگیری از پرخوری است. پروتئین و فیبر موجود در عدس به کنترل قند خون، فشار خون و کلسترول نیز کمک می کند. مصرف عدس خود عاملی برای جلوگیری از بیماری های قلبی و سرطان روده بزرگ است.
لوبیا: یک فنجان لوبیای پخته شده ۱۵ تا ۲۰ گرم پروتئین به بدن شما می رساند. همانند عدس، فیبر و پروتئین موجود در لوبیا به کنترل وزن، کاهش خطر بیماری های مزمن مانند دیابت، بیماری های قلبی عروقی و سرطان کمک می کند. علاوه بر این، لوبیا دارای آمینو اسیدی به نام «لیسین» است که یکی از ۹ پروتئین پایه برای بدن محسوب می شود.
سویا: یکی از کمیاب ترین منابع پروتئین کامل است به این معنی که تمام اسیدهای آمینه ضروری را در خود جای داده است. یک فنجان سویای پخته شده، ۲۹ گرم پروتئین را داراست. توفو، که از نوعی دانه سویا درست می شود، اگرچه میزان کافی پروتئین را دارا نیست اما می تواند ۲۰ گرم از آن را در خود جای دهد. مصرف سویا می تواند به شما کمک کند که میزان گوشت کمتری مصرف کنید.
دانه های کنف: این دانه های کوچک منبع خوبی از پروتئین گیاهی هستند و همچنین سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ و چربی های ضد التهاب محسوب می شوند. سه قاشق غذاخوری از این دانه ها ۱۰ گرم پروتئین به بدن شما می رساند.
دانه های چیا: این دانه ها نیز منابع عالی فیبر و پروتئین هستند. ۲ قاشق غذاخوری از این دانه ها ۶ گرم پروتئین و ۱۲ گرم فیبر به بدن می رساند. دانه های چیا منابع مفید اسیدهای چرب امگا ۳ نیز محسوب یم شوند. این چربی ها به کاهش التهاب در بدن کمک می کنند و عملکرد مغز را افزایش می دهند. ضمنا پایین آورنده کلسترول خون نیز هستند.
دانه های آفتابگردان: دانه های آفتابگردان سرشار از پروتئین هستند. این ماده علاوه بر اینکه پروتئین مورد نیاز بدن را فراهم می کند( یک چهارم پیمانه از آن حدود ۶ گرم پروتئین وارد بدن می کند) سرشار از اسید لینولئیک نیز هست و می تواند به کاهش وزن کمک کند. این ماده منبع غنی از ویتامینEو سلنیوم است و می تواند پوست شادابی برایتان به ارمغان بیاورد.
کلم بروکلی: کلم بروکلی یک سبزی فوق العاده است و نه تنها فیبر و پروتئین خوبی دارد( یک پیمانه از آن ۲ و نیم گرم فیبر و ۲ و نیم گرم پروتئین وارد بدن می کند) بلکه منبع خوبی از مواد مغذی گیاهی و ویتامین سی است و همین امر می تواند به بهبود سیستم ایمنی و مبارزه با بیماری هایی همچون سرطان به شما کمک کند. شما می توانید این کلم را در سوپ های خود پوره کنید یا ان را به صورت خام مصرف نمایید. برای اینکه مواد مغذی آن را حفظ کنید از پختن بیش از حدش خودداری نمایید.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0