مقام معظم رهبری : این امور صورت شرعی ندارد.
آیت الله بهجت: جایز است و از مصادیق توسل است.
آیت الله سیستانی: مانعی ندارد و نیاز به روایت ندارد.
آیت الله صافی گلپایگانی : این کار مستند شرعی ندارد.
آیت الله فاضل لنکرانی : این امور مستند شرعی ندارد و مؤمنین لازم است در حرم های ائمه ی اطهار و امام زادگاتن طبق آنچه مستند ایت و در کتب ادعیه معتبره وارد شده عمل نمایند و خود را از فیض زیارت و نماز زیارت و ادعیه محروم ننمایند.
آیت الله مکارم شیرازی : این کار مستند روایی ندارد و خرافات است.
آیت الله نوری همدانی : خیر؛ بر مؤمنین لازم است که از اعمالی که موجب وهن مذهب است خودداری نمایند و همواره کارهای خود را بر اساس مدارک معتبر اسلامی انجام بدهند.
آیت الله وحید خراسانی : دفتر معظم له دخیل بستن را بدعت دانست و در ادامه یادآور شد: “باز کردن قفل برای مسئولین نگهداری اماکن متبرکه مستلزم مشقات بسیاری است. بهتر است به جای این کار نخ دل خود را به نخ دل حضرت دوست ببندند. انجام ندادن این کار بهتر است چرا که بدعت و خرافات محسوب می شود. اگر هزاران نفری که برای زیارت به این اماکن می روند هر کدام یک نخ را به ضریح ببندند بازکردن این نخ ها برای مسئولین حفظ و نگهداری اماکن متبرکه مستلزم مشقات بسیاری است”.
نکته:
شایان ذکر است نخ بستن به برخی مکانها مختص ایرانیها نیست.
بستن نخ به شاخه های یک درخت، قفل زدن به نرده های اطراف اماکن مقدس و متبرکه یا بستن نخهای رنگی برای برآورده شدن حاجات و نیازهای فردی تنها مختص به پیروان یک دین یا مذهب خاص نیست بلکه این گونه اقدامات در میان پیروان مذاهب و ادیان بسیاری در سراسر دنیا متداول است و به رغم هشدارهای رهبران دینی بسیاری از افراد هنوز هم براساس باورهای شخصی بدون توجه به دیدگاه رهبران دینی این امر را تکرار میکنند.
در اسکاتلند درختی وجود دارد که شاخه ها و بدنه آن با صدها سکه پوشانده شده است، براساس باورهای شایع میان مردم محلی هرکدام از این سکه ها آرزویی را برآورده کرده اند.
درختها و باورهایی از این دست در کشور بریتانیا به وفور مشاهده می شود.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0