کد خبر : 50777
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 19 اکتبر 2017 - 10:45
-

عقب‌ماندگی در زمینه تولید علم باید جبران شود

عقب‌ماندگی در زمینه تولید علم باید جبران شود

به گزارش قائم آنلاین،به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی آیت‌الله مکارم شیرازی، آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی در دیدار رییس دانشگاه آزاد اسلامی و هیات رئیسه این دانشگاه، با تأکید بر رعایت مسائل اسلامی در دانشگاه‌ها گفت: غربی‌ها فرهنگ فاسد خود را در کتاب‌ها جاسازی می‌کنند و به دست جوانان می‌دهند که اگر بیدار نباشیم دچار مشکل

به گزارش قائم آنلاین،به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی آیت‌الله مکارم شیرازی، آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی در دیدار رییس دانشگاه آزاد اسلامی و هیات رئیسه این دانشگاه، با تأکید بر رعایت مسائل اسلامی در دانشگاه‌ها گفت: غربی‌ها فرهنگ فاسد خود را در کتاب‌ها جاسازی می‌کنند و به دست جوانان می‌دهند که اگر بیدار نباشیم دچار مشکل خواهیم شد.

وی افزود: البته هر کسی علمی داشته باشد می‌پذیریم و علم محترم است اما نباید فرهنگ فاسدی در آن وارد شده باشد و به نام علم به خورد جوانان بدهند، دانشگاه‌ها باید به هوش باشند، کتاب‌ها باید به صورت دقیق بررسی شود تا مسائل انحرافی به نام علم در آن‌ها وجود نداشته باشد.

این مرجع تقلید با بیان اینکه در دانشگاه‌ها باید به سه محور برنامه‌ها، کتاب‌ها و اساتید توجه شود، اظهار داشت: اگر می‌خواهیم دانشگاه اسلامی باشند این سه محور باید اسلامی شوند، اگر یک محور اسلامی بوده و دیگری اسلامی نباشد مشکل حل نخواهد شد.

وی ادامه داد: اگر بهترین برنامه و کتاب وجود داشته باشد اما استاد دارای مشکل باشد دانشجویان به‌گونه‌ای دیگر تربیت خواهند شد، در غیر علوم انسانی نیز ممکن است فرهنگ‌های غربی و لاییک جاسازی شود اما در علوم انسانی بیشتر است که باید پالایش کاملی شود.

آیت‌الله مکارم شیرازی با بیان این که باید به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی شود که به سمت تولید علم برویم، ابراز داشت: عقب‌ماندگی در زمینه تولید علم باید جبران شود، الحمدلله در این اواخر آنچه منعکس شده نشان می‌دهد که مقالات علمی خوبی نوشته شده و در محافل بین‌المللی مورد قبول واقع می‌شود. این برنامه باید با جدیت ادامه یابد.

وی عنوان کرد: خوشبختانه ایران را جزو پیشگامان مسائل علمی می‌شناسند، حرکتی به وجود آمده اما این حرکت باید تکمیل شود؛ یکی از مسائلی که باید توجه داشت این است که گرفتار فرار مغزها نشویم، نباید به‌گونه‌ای باشد که نخبگان در کشور تحصیل کنند و با استفاده از سرمایه کشور درس بخوانند اما در زمان شکوفایی به خارج بروند و در آن جا ماندگار شوند.

این مرجع تقلید بررسی چرایی فرار مغزها را ضروری دانست و خاطرنشان کرد: اگر مبانی مذهبی در دانش‌آموزان و دانشجویان تقویت شود فرار نخواهند کرد، اگر پایه‌های اعتقادات از مدارس محکم شود برای فرد خدمت کردن به جامعه اسلامی و کشور اصل می‌شود، نه درآمد مادی بیشتر.

وی اضافه کرد: اگر این اعتقاد وجود نداشته باشد دلار و مادیات برای افراد ملاک خواهد شد، باید گروهی برای این مسأله فکر کرده و راهکارها را پیدا کنند تا این مشکلات برطرف شود.

آیت‌الله مکارم شیرازی با بیان این که استعدادهای خوبی در کشور داریم که بر اثر نداشتن شهریه دانشگاه محروم می‌مانند، گفت: کمک‌ها و وام‌هایی داده می‌شود اما سرمایه‌های جامعه را نباید از دست داد، مهم‌ترین سرمایه جامعه سرمایه انسانی است، ژاپن و آلمان در جنگ دوم جهانی ویران شدند اما چون انسان‌های حسابی داشتند بعد از مدت کوتاهی سر پا ایستادند و الان از مهم‌ترین کشورهای دنیا هستند.

وی افزود: استعدادها را باید حفظ کرد و باید به افراد نیازمند کمک کرد تا استعدادها از بین نرود، نظام ما اسلامی بوده و جمهوری اسلامی نام دارد، جمهوریت حضور مردم در تمام صحنه‌ها است و اسلام نیز باید در صحنه حضور داشته باشد.

این مرجع تقلید با بیان این که در دانشگاه‌ها نباید صحنه‌های غیر اسلامی وجود داشته باشد، اظهار داشت: خوشبختانه دانشجویان در برخی فعالیت‌های خیر همانند اعتکاف پیش قدم هستند که امیدوارکننده است اما باید کاری کرد که جنبه عمومی پیدا کند و همه مذهبی باشند.

وی ادامه داد: مذهب تنها برای آخرت نیست بلکه در دنیا نیز کسانی که مذهبی هستند می‌توانند مفید و موفق باشند، افراد مذهبی و دارای انگیزه معنوی دزدی و خیانت نمی‌کنند، باید سرمایه دینی و معنوی را زنده کرد، در مسائل سیاسی و نظامی اگر صحبت می‌شود که آمریکا می‌خواهد کاری کند بسیج، سپاه و نیروهای مسلح کفن پوش آماده می‌شود که ناشی از اعتقادات دینی است.

آیت‌الله مکارم شیرازی با بیان این که انگیزه مذهبی بود که سبب پیروزی در جنگ تحمیلی شد، ابراز داشت: فرمان امام راحل(رحمه الله علیه) و مسأله ارزشی «شهادت» صحنه جنگ را عوض کرد والا از نظر اسلحه و مسائل دیگر در وضعیت خوبی قرار نداشتیم، این موارد باید بیان شود که داشتن عقاید مذهبی چه آثاری می‌تواند داشته باشد و تبیین شود که نبودن آن، چه آسیب‌هایی به جامعه می‌رساند؛ بنابراین نباید از مسائل دینی و مذهبی غفلت کرد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نوزده + یک =