محققان توضیح دادند چگونه «اثر واربورگ» اتفاق میافتد، پدیدهای که در آن سلولهای سرطانی به سرعت قند را تجزیه کرده و رشد سلول را تحریک میکنند.
این یافته نشاندهنده وجود رابطه مثبت بین قند و سرطان است که ممکن است تاثیرات مخربی بر رژیم غذایی بیماران سرطانی داشته باشد.
این پروژه متمرکز بر اثر واربورگ بود؛ یعنی مشاهده اینکه تومورها به شکل قابل توجهی مقادیر زیاد قند را به لاکتات در مقایسه با بافتهای سالم تبدیل میکنند.
به عنوان یکی از مهمترین ویژگیهای سلولهای سرطانی، این پدیده به شکل گستردهای مورد مطالعه قرار گرفته و حتی برای تشخیص تومورهای مغزی مورد استفاده واقع میشود.
اما هنوز مشخص نیست که این اثر فقط علامت سرطان است یا علت آن است.
یوهان تولین، عضو تیم تحقیق، در این باره میگوید: «تحقیق ما نشان میدهد که چگونه مصرف بیش از حد قند توسط سلولهای سرطانی منجر به چرخه تحریک مداوم رشد و پیشرفت سرطان میشود.»
وی در ادامه میافزاید: «حال قادر به توضیح رابطه بین قدرت اثر واربورگ و تهاجمی بودن تومور هستیم. این رابطه بین قند و سرطان دارای پیامدهای گستردهای است.»
محققان میگویند مصرف مواد قندی به مراتب اعتیادآورتر از کوکائین است. مصرف بیش از اندازه قند موجب بروز مشکلات متعدد سلامت میشود و یکی از علل اصلی چاقی است.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0