افزایش وزن در نوجوانی: سرطان مری و معده
نتایج تحقیقات آمریکایی نشان داده که زندگی نوجوانان میتواند تاثیر بزرگی بر پیامدهای سرطان داشته باشد. محققان دریافتند که خطر ابتلا به سرطان مری و معده در نوجوانانی که شاخص توده بدنی آنها بیش از ۴۰ است و مبتلا به اضافه وزن هستند، ۸۵ درصد بیشتر از سایرین است.
گوشت قرمز: سرطان کولورکتال و پروستات
دو گروه از مواد سرطانزا در گوشتهای کبابی و گریل شده وجود دارد: یک گروه آمینهای هتروسیکلیک هستند که زمانی تشکیل میشوند که گوشتها (گوشت گاو، گوسفند، مرغ و ماهی) در حرارت خیلی بالا پخته یا در واقع کبابی شوند. یک گروه دیگرهیدروکربنهای آروماتیک پلی سیکلیک هستند که بر روی سطح گوشتها به وسیله دود یا شعله آتش تشکیل میشوند. این اتفاق زمانی میافتد که چربی یا آب گوشت بر آتش ریخته میشود و با واکنشی که با آتش و دود میدهند، منجر به تولید چنین ترکیبات سرطانزایی در سطح گوشت میشوند. مطالعات نشان داده که پخت و پز تمام انواع گوشت در دمای بالا بخصوص در حالت سرخ کرده، علاوه بر سرطان کولورکتال، خطر ابتلا به سرطان پیشرفته پروستات را تا ۴۰ درصد افزایش میدهد.
کرمهای ضد آفتاب: سرطان پوست
این نکته ثابت شده که اشعه ماوراء بنفش خورشید و اشعه UV در سالنهای برنزه خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش میدهد، اما محققان دانشگاه میسوری آمریکا نیز اعلام کرده اند که برخی از کرمها و محصولات دارویی ضد آفتاب ممکن است باعث ابتلا به سرطان پوست شود، زیرا حاوی ماده اکسید زینک zinc oxide است که یکی از مواد شایع مورد استفاده در این محصولات به شمار میرود. محققان در تفسیر این امر به بروز کنش و واکنش بین اشعه خورشید و اکسید زینک اشاره کردند که باعث شکل گیری رادیکالهای آزاد شده میشود و به نوبه خود در تخریب سلولها و DNA آنها نقش دارد و احتمال ابتلا به سرطان را افزایش میدهد.
شب کاری: سرطان سینه
کار کردن در شیفت شبانه فقط مختل کننده خواب شما نیست بلکه میتواند خطر ابتلا به سرطان سینه را نیز افزایش دهد و این را آژانس بین المللی تحقیقات سرطان ثابت کرده است. مطالعات اپیدمیولوژیک روی زنان پرستار به مدت ۶ ماه نیز نشان داده که خطر ابتلا به سرطان سینه در این زنان چند برابر سایرین است. دلیل احتمالی این است که الگوی تغییر خواب منجر به توقف تولید ملاتونین (هورمون تنظیم کننده چرخه خواب و بیداری) میشود و خطر توسعه تومور را بیشتر میکند.
دود اگزوز: خطر سرطان ریه
گروهی از محققان سازمان بهداشت جهانی نتیجه گرفتند که این گازها موجب ابتلاء به سرطان ریه و همچنین بروز تومورهایی در مثانه میشود. این نتایج حاصل از تحقیقات صورت گرفته بر روی کارگران مشاغل پرخطر مانند کارگران معدن، راه آهن و رانندگان کامیون است. گفته میشود افرادی که در صنایع پرخطر زندگی میکنند حدود ۴۰ درصد خطر ابتلا به سرطان ریه را در خود افزایش میدهند.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0