کد خبر : 51993
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 24 اکتبر 2017 - 17:50
-

اثبات اثرات مخرب امواج بر باروری مردان و زنان

اثبات اثرات مخرب امواج بر باروری مردان و زنان

به گزارش قائم آنلاین، نگرانی از تشعشع امواج الکترومغناطیس در محیط زندگی و اوقات روزانه که به شدت درگیر تجهیزات و دستگاه‌های دیجیتال بازتاب‌دهنده امواج الکترونیکی هستند، باعث شده که بسیاری از مردم دچار عارضه‌هایی شوند که گاها گزارشهای بین‌المللی نسبت به آنها هشدار داده‌اند. در حالیکه بسیاری از مردم نسبت به سلامت خود نگران بوده

به گزارش قائم آنلاین، نگرانی از تشعشع امواج الکترومغناطیس در محیط زندگی و اوقات روزانه که به شدت درگیر تجهیزات و دستگاه‌های دیجیتال بازتاب‌دهنده امواج الکترونیکی هستند، باعث شده که بسیاری از مردم دچار عارضه‌هایی شوند که گاها گزارشهای بین‌المللی نسبت به آنها هشدار داده‌اند.

در حالیکه بسیاری از مردم نسبت به سلامت خود نگران بوده و همواره از عوارض احتمالی تشعشعات الکترومغناطیس برای سلامت جویا می‌شوند اما عده‌ای هم با غرق کردن خود در تکنولوژی، ترجیح می‌دهند نسبت به این موضوع بی‌تفاوت باشند یا به همان گزارشهای مراکزی که استفاده از این دستگاه‌ها را همواره بی‌خطر دانسته‌اند، بسنده کنند.

با این حال برخی گزارشهای بین‌المللی نسبت به تأثیرات امواج بر سلامت بدن خوشبین نیستند و استدلالهایی را برای رد خوشبینی به تابش امواج مخابراتی و الکترومغناطیسی ارائه کرده‌اند که در زیر یک نمونه از این گزارشها موجود است.

در دهه‌های اخیر ناباروری رشد زیادی در سرتاسر جهان داشته است که به عنوان مثال از سال ۱۹۸۹ تا سال ۲۰۰۵ میزان غلظت اسپرم در بین مردان فرانسه ۳۲ درصد کاهش داشته است.

تخمین زده می‌شود که از هر پنج مرد بین ۱۸ تا ۲۵ ساله یک نفر آنها میزان اسپرم کمی تولید می‌کند؛ افزایش ناباروری در دهه‌های اخیر در واقع همزمان با افزایش تابشهای الکترومغناطیسی مصنوعی و روند افزایشی استفاده از ابزارهای ارتباطی بی‌سیم مانند تلفنهای همراه، تبلت، دکلهای تلفن همراه بوده است.

تحقیقات بسیاری وجود دارد که صدمه اسپرم ناشی از قرارگیری در معرض امواج را نشان می­‌دهد که این می‌تواند منجر به افزایش نگرانیها در مورد سلامت فرزندان آینده باشد؛ سطح قرارگیری در معرض امواج در این تحقیقات قابل مقایسه با زمانی بود که افراد تلفنهای همراه خود را در جیب شلوار یا به کمربند خود متصل یا از لپ‌تاپ بر روی پاهای خود استفاده می‌کنند.

تابشهای الکترومغناطیسی و ناباروری در مردان

اثر منفی بر روی کیفیت و کمیت اسپرم به دلیل افزایش استفاده از موبایل در بیشتر مطالعات اخیر نشان داده شده است؛ کاهش تعداد و تحرک اسپرمها معمولا با میزان مواجهه رابطه مستقیم دارد.

استفاده بیش از چهار ساعت از موبایل در طول روز باعث کاهش ۲۵ درصدی تعداد اسپرمها می‌شود؛ نتایج تحقیق De Iuliis در سال ۲۰۰۹ بیان می‌کند که تابشهای مربوط به فرکانسهای ناشی از خطوط انتقال برق و تلفن همراه هر دو می‌توانند باعث افزایش گونه‌های اکسیژن فعال در میتوکندری اسپرم‌ها شود که این می‌تواند به کاهش تحرک اسپرمها و شکستن DNA منجر شود.

نتایج این مطالعه به وضوح لزوم توجه به استفاده درست از تلفن همراه را ثابت می‌کند؛ طی مطالعه‌ای که موشها را تحت تابش ناشی از دکلهای تلفن همراه قرار دادند مشاهده شده که ۳۹ تا ۴۶ درصد در مورفولوژی اسپرم اختلال ایجاد شد در حالیکه این اختلال در گروه شاهد دو درصد بود.

مطالعات Avendaño در سال ۲۰۱۲ نشان داد که میزان کاهش تحرک اسپرم و شکست DNA با ۴ ساعت استفاده از اینترنت بی‌سیم لپ‌تاپ، به صورت ملموسی اتفاق افتاده است.

مطالعه بر روی افرادی که از شغل آنها کار با رادارها بوده است، نشان داد که ارتباطی بین میزان در معرض بودن و تعداد و تحرک اسپرم وجود دارد؛ طی یک مطالعه دیگر بعد از اینکه ۵ نسل از موشها در معرض تابشهای ناشی از آنتنهای فرستنده تلوزیونی قرار گرفتند، مشاهده شد که تولد نوزادان جدید در طی نسلها کاهش یافت که این نشان از ناباروری بازگشت‌ناپذیر دارد.

مطالعات Li در سال ۲۰۱۰ هم نشان داد مردانی که در معرض میدانهای مغناطیسی بیشتر از ۱۶۰ نانوتسلا و به مدت بیش از شش ساعت در روز قرار دارند ( این میزان میدان مغناطیسی برابر با قرارگیری در فاصله‌های کمتر از ۵ متری از کابلهای برق است) احتمال ناهنجاریهای اسپرم در آنها بیشتر است؛ گزارشات BioInitiative نشان می‌دهد که تابشهای با فرکانس بسیار پایین ناشی از پتوهای برقی می‌تواند با القای گرمای بیشتر منجر به گرم شدن و آسیب اسپرم شود که این هم می‌تواند برای جنین عوارض جانبی ایجاد کند.

تابش امواج الکترومغناطیسی و کاهش تستسترون

نتایج یک مطالعه در سال ۲۰۱۰ نشان می‌دهد موشی که در روز به مدت ۶۰ دقیقه در معرض تابشهای ناشی از تلفنهای همراه بوده به میزان قابل توجهی سطح تستسترونش کاهش پیدا کرده است؛ تستسترون یک هورمون مردانه است که اختلال در میزان آن می‌تواند در روند تولید مثل اختلال ایجاد کند.

در سال ۲۰۱۴ هم Qin نشان داد موشهایی که در معرض تابشهای بی‌سیم بوده‌اند علائمی از به هم خوردن ریتم شبانه‌روزی، کاهش تعداد و تحرک اسپرم از خود نشان دادند.

تابشهای الکترومغناطیسی و ناباروری در زنان

به نظر می‌رسد که دکلهای تلفنهای همراه بر روی نرخ باروری تأثیر می‌گذارند؛ تحقیقی که توسط Augner منتشر شده است نشان می‌دهد افرادی که در فاصله کمتر از ۱۰۰متری دکلهای تلفن همراه زندگی می‌کنند سطح بالای آنزیم آلفا آمیلاز را در بزاق خود دارند که این هم در واقع نشانه‌ای از افزایش استرس است.

همچنین تحقیقات جدیدتر نشان می‌دهد زنانی که مقادیر بالای این آنزیم را در بزاق خود دارا هستند، شانس بارداری آنها در مقایسه با دیگر زنان ۲۹ درصد کمتر است؛ هرچند که شواهد علمی و مکانیسم اثر در برخی از موارد به طور کامل شناخته شده نیست با این حال رادیکالهای آزاد می‌توانند به عنوان مسئول اثرات ژنوتوکسیک ثبت شده از امواج الکترومغناطیسی باشند و منجر به اختلال در باروری شوند.

رادیکالهای آزاد و آنزیم  هیدرولیتیک که با قرارگیری در معرض میدانهای الکترومغناطیسی تولید می‌شوند، می‌توانند تغییرات نامطلوب در هورمونهای مردانه و زنانه، آسیب به DNA (که آن هم به نوبه خود می‌تواند سبب اختلال در تحرک  اسپرم شود) را منجر شود.

این حد از مواجهه با تابشهای الکترومغنطیسی امروزه با استفاده از اینترنت بی‌سیم لپ‌تاپ تأمین می‌شود؛ همچنین این مواجهات می‌توانند منجر به آسیب به تخمدان و حتی سقط جنین در زنان باردار شود.

چگونه میزان مواجهه روزانه خود را تعیین کنید

در سالهای اخیر بسیاری از نهادهای علمی برای محافظت مردم از میدانهای الکترومغناطیسی مصنوعی، حدود مواجهه جدید پیشنهاد کرده‌اند که براساس تحقیقات جدید حتی تابش غیر حرارتی می‌تواند به اثرات جدی سلامتی منجر شود.

شما برای اندازه‌گیری میزان مواجهه خود با تابشهای ناشی از اینترنت بی‌سیم، تلفنهای همراه، آنتنهای تلفن همراه و… از یک تابش‌سنج فرکانس بالا و برای اندازه‌گیری میزان مواجهه‌تان در برابر امواج فرکانس پایین ناشی از کابلهای برق و… از یک تابش‌سنج فرکانس پایین می‌توانید، استفاده کنید.

توصیه‌هایی برای حفاظت از اندامهای تولید مثل

۱٫ تلفن همراه خود را در جیب خود قرار ندهید و حتی زمانی که با استفاده از هندزفری صحبت می‌کنید، تلفن را در جیب خود قرار ندهید.
۲٫ در هنگام استفاده از لپ‌تاپ آن را روی پای خود قرار ندهید زیرا تابشهای با فرکانس پایین ناشی از مدارها، باتری و… همچنین تابشهای با فرکانس بالا ناشی از سیستم بلوتوث و اینترنت بی‌سیم می‌تواند باعث بروز صدمات سلامتی شود همچنین توصیه می‌شود که در هنگام استفاده طولانی مدت از لپ‌تاپ از کیبورد خارجی سیم‌دار استفاده کنید؛ ترجیحا از لپ‌تاپ با باتری استفاده کنید؛ وای‌فای دستگاه‌هایی مانند لپ‌تاپ، تبلت، گوشی و… را در صورت عدم نیاز خاموش کنید زیرا این دستگاه‌ها حتی زمانیکه شما به اینترنت متصل نیستید، از خود تابش ساطع می‌کنند.
۳٫ اگر که به هر دلیل شما دوست ندارید وای‌فای کامپیوتر و تبلت خود را خاموش کنید، می‌توانید از پارچه‌ها یا پوشش‌هایی با مواد بازتاب‌دهنده یا جذب‌کننده امواج تهیه و استفاده کنید.
۴٫ برای برقراری ارتباطات اینترنتی خود سعی کنید که به جای استفاده از سیستم وای‌فای از سیستم سیمی استفاده کنید.
۵٫ در خانه تلفن بی‌سیم خود را با تلفنهای سیم‌دار جایگزین یا حداقل از نوعی استفاده کنید که در حالتی که از آن استفاده نمی­‌شود تشعشعی نداشته باشد.
۶٫ در صورتیکه شما عادت به خاموش کردن مودم وای‌فای خود ندارید و به ناچار باید از تلفن بی‌سیم در خانه استفاده کنید، حداقل در طول شب یا به صورت کلی در زمانهای استراحت خود آنها را خاموش کنید.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

سه × 3 =