کد خبر : 52792
تاریخ انتشار : شنبه 28 اکتبر 2017 - 14:25
-

درخواست کلانتری برای تشکیل شورای تامین در مازندران

درخواست کلانتری برای تشکیل شورای تامین در مازندران

به گزارش قائم آنلاین،با شروع فصل ورود پرندگان مهاجر به استان‌های شمالی کشور، غائله نسل‌کشی پرندگانی که رفته‌رفته از راه می‌رسند آغاز شده، دامگاهداران بساط درآمدزایی هنگفتشان را از سفره‌ای که به‌گفته خودشان از آسمان برایشان پهن شده گشوده‌اند، صیادان ابزار صید غیرقانونی را گسترانده و دلالان و سماکان، بازار پرنده‌فروشان فریدونکنار را برپا کرده‌اند.

به گزارش قائم آنلاین،با شروع فصل ورود پرندگان مهاجر به استان‌های شمالی کشور، غائله نسل‌کشی پرندگانی که رفته‌رفته از راه می‌رسند آغاز شده، دامگاهداران بساط درآمدزایی هنگفتشان را از سفره‌ای که به‌گفته خودشان از آسمان برایشان پهن شده گشوده‌اند، صیادان ابزار صید غیرقانونی را گسترانده و دلالان و سماکان، بازار پرنده‌فروشان فریدونکنار را برپا کرده‌اند.

اما آیا این نسل‌کشی شرم‌آور که سالهاست درآمدی هنگفت را عاید سودجویان متخلف می‌کند تا در برابر آن بهایی هنگفت پرداخته شود ادامه خواهد داشت؟ بهایی هنگفت که نه‌ تنها آسیب به محیط زیست و حیات وحش را در بر دارد بلکه از بین بردن وجهه کشور در مجامع بین‌المللی، به مخاطره افتادن بهداشت عمومی بر اثر شیوع آنفلوآنزا و خساراتی گسترده به صنعت مرغداری و اقتصاد کشور از دیگر ابعاد شوم آن است؟ آیا امسال هم مانند سال‌های گذشته تنها واکنشی که نسبت به نسل‌کشی پرندگان مهاجر در فریدونکنار، سرخرود و ازباران، شاهد هستیم انتقادات مسئولان محیط زیست، مسئولان دامپزشکی، فعالان محیط زیست و رسانه‌هاست؟ انتقاداتی که با هیچ برخورد قاطعی همراه نبوده و با پایان فصل مهاجرت تا سال بعد خاموش خواهند شد؟

حسینعلی ابراهیمی کارنامی، مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران در پاسخ به رویکرد سازمان حفاظت محیط زیست نسبت به حل معضل نسل‌کشی پرندگان در مازندران در سال جاری به تسنیم می‌گوید: خوشبختانه، دکتر کلانتری، رئیس محترم سازمان، هفته گذشته طی نامه‌ای خطاب به وزیر کشور خواهان ورود استاندار محترم مازندران به این مقوله و تشکیل جلسه شورای تامین در استان مازندران شدند تا بتوان با همکاری دادستان محترم مازندران، از نیروی انتظامی برای برخورد قاطع با تخلفات صید و عرضه غیرقانونی پرندگان کمک گرفت.

وی ادامه می‌دهد: از سوی دیگر خوشبختانه چند تن از زمین‌داران داوطلبانه به منظور جلوگیری از نسل‌کشی پرندگان مهاجر برای همکاری با سازمان حفاظت محیط زیست اعلام آمادگی کرده‌اند تا طی فصل مهاجرت زمین‌هایشان را بدون آنکه چشمداشتی به صید پرندگان داشته باشند در اختیار پرندگان مهاجر قرار دهند. به همین دلیل در حال انجام هماهنگی‌های لازم هستیم تا با استفاده از این بستر مناسب، با دعوت از گردشگران و پرنده‌نگران، نمونه‌ای از سودی را که این پرندگان می‌توانند بدون توسل به روش‌های غیرقانونی برای مردم منطقه به ارمغان بیاورند به نمایش بگذاریم.

کارنامی در پاسخ به این پرسش که چرا عرضه غیرقانونی پرندگان مهاجر در بازار لنگرود گیلان در همان روزهای نخست، مهار شد اما جلوگیری از فعالیت غیرقانونی بازار فریدونکنار مقدور نشده می‌گوید: بهترین زمان برای برخورد با تخلفات، ابتدای کار است. متاسفانه عدم برخورد قاطع با این گونه تخلفات در گذشته سبب شده امروز این تخلفات در فریدونکنار ریشه‌دارتر شده و برخورد با آن نیازمند حمایت دستگاه‌های قضایی و انتظامی شود. با این حال اداره کل محیط زیست مازندران، طی روزهای گذشته، برخوردی قاطع را با این گونه تخلفات به نمایش گذاشته است.

وی یادآور می‌شود: در سال جاری تا کنون بیش از صد رشته دام و تور صیادی از حاشیه و درون آب‌بندان‌ها و تالاب‌های استان، به ویژه در ساری، جویبار، بابلسر، فریدونکنار و نور توسط یگان حفاظت محیط زیست استان، جمع‌آوری و تخریب شده است.

اکنون باید منتظر ماند و دید آیا با توجه به ممنوعیت صید پرندگان در نتیجه شیوع ویروس آنفلوانزا و همچنین به دنبال درخواست رئیس سازمان حفاظت محیط زیست از وزارت کشور، امسال استاندار مازندران، بستری مناسب برای تعطیل کردن بازار پرنده‌فروشان در فریدونکنار فراهم خواهد آورد؟ یا همچون سال گذشته، شاهد وتوی حکم تعطیلی این بازار توسط مقامات محلی خواهیم بود؟ بازاری که کانون عرضه پرندگانی است که نه تنها در استان مازندران بلکه در استان‌های مجاور هم به صورت غیرقانونی صید شده‌اند. بازاری که تا زمانی که فعال است انگیزه کافی برای اقدام به تخلف را برای دامگاهداران و صیادان به وجود خواهد آورد.

به گزارش تسنیم، محمد دامادی نماینده مردم ساری و میانرود هفته گذشته در انتقاد نسبت به نسل‌کشی پرندگان مهاجر در مارندارن به خبرگزاری خانه ملت گفت: نسل بعضی از پرندهگان درحال انقراض است. باید فکری کرد و راهکاری جست چون محیط زیست از بین می رود و دیگر ما شاهد پرواز برخی از این پرنده ها نخواهیم بود. این پرندگان مشخص هستند و اعلام شده مانند اردک بلوطی یا غاز پیشانی سفید بزرگ و کوچک و یا زنگوله بال که واقعا نسلشان در حال انقراض است که اگر به صورت جدی مدیریت نشود ما دیگر در سالهای آتی آنها نه در ایران که بر روی کره خاکی نخواهیم دید.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

13 − ده =