رییس صندوق ضمانت صادارت تصریح کرد: نتیجه این بررسیها در جلسات میتواند قابل استفاده برای دست اندر کاران اجرای یکسان سازی نرخ ارز باشد.
سیدعلی خاطر نشان کرد: در این جلسات نگاه دانشگاهی و ستادی نسبت به اجرای برنامه یکسان سازی نرخ ارز وجود داشت و میتواند نتیجه آن آثار مثبتی برای اجرای این طرح داشته باشد.
سیدعلی ادامه داد: البته برای بهبود مسایل کلان اقتصادی کشور نمیتوان تنها به مساله نرخ ارز توجه داشت و باید ابعاد اقتصادی را از جوانب مختلف بررسی کرد.
وی گفت: اگر معتقد باشیم اشتغال، تولید و تولید ناخالص داخلی وابسته به نرخ ارز است این مساله امری اشتباه بوده، زیرا ارز تنها زیر مجموعهای در بخش بازرگانی و اقتصاد کلان کشوراست.
وی افزود: برای بهبود وضعیت اقتصادی باید به عوامل دیگری نظیر نرخ ارز، بودجه و سرمایه گذاری جدید و تولید و … توجه داشت. وی درباره تغییرات نرخ ارز در هفتههای اخیر نیز گفت: بانک مرکزی و بازار طی سالهای گذشته توانسته اند نرخ ارز را تا حدودی ثابت نگه دارند. البته از ابتدای انقلاب تاکنون به دلایل مختلف از افزایش نرخ ارز جلوگیری شده و ملاحظات بانک مرکزی نیز همواره از مجموعه دولت تبعیت میکند، زیرا سیاستهای کلی نظام هم مبارزه با افزایش تورم است که نرخ ارز در آن تاثیر گذار است، اما شیب نرخ ارز اگر سالانه ۷ تا ۸ درصد به سمت بالا نباشد باعث جهش میشود و به ضرر اقتصاد است.
سیدعلی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه افزایش نرخ ارز در هفتههای اخیر در راستای یکسان سازی نرخ ارز است، گفت: برای اجرای یکسان سازی نرخ ارز باید ابتدا نرخ ارز مبادلاتی تغییر و به سمت بالا حرکت کند و اولین حرکت باید کاهش فاصله نرخ بازار آزاد با نرخ ارز مبادلاتی باشد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0