کد خبر : 55183
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 7 نوامبر 2017 - 22:12
-

سالن آمفی تئاتر یکی از دغدغه‌های کتابخانه شهرستان قائم‌شهر

سالن آمفی تئاتر یکی از دغدغه‌های کتابخانه شهرستان قائم‌شهر

به گزارش قائم آنلاین، کتابخانه ها، دانشگاه های باز مردم اند و پلی ارتباطی بین دنیاهای مختلف انسان های مختلف که به یک نقطه می نگرند ولی آن را به یک گونه نمی بینند و موجب ابهام و پیچیدگی بحث درباره کتابخانه، بعنوان یک کانال ارتباطی می شود، یکی خود اطلاع است و دیگری نیازهای

به گزارش قائم آنلاین، کتابخانه ها، دانشگاه های باز مردم اند و پلی ارتباطی بین دنیاهای مختلف انسان های مختلف که به یک نقطه می نگرند ولی آن را به یک گونه نمی بینند و موجب ابهام و پیچیدگی بحث درباره کتابخانه، بعنوان یک کانال ارتباطی می شود، یکی خود اطلاع است و دیگری نیازهای اطلاعاتی استفاده کننده. فایده کتابخانه، بسته به نقشی است که بعنوان منبع و به عنوان وسیله دستیابی به علائم ارسالی ازسایر منابع دارد و یکی از نمودهای آن بعنوان رسانه جمعی این است که وسیله برای انتقال فرهنگ است. حیات جمعی کتابخانه ها اکثراً وقف گردآوری آثار و مصنوعات بشیری بوده است. با توجه به نقش نهادهای اجتماعی مختلف در ایجاد اعتماد اجتماعی، نقش کتابخانه های عمومی نیز به عنوان یک نهاد اجتماعی می تواند باشد.
در هر شهر و روستایی وجود کتابخانه برای ارائه مسائل فرهنگی و نیز ارئه کتاب لازم است که شهرستان قائم‌شهر یکی از این شهرستان‌ها است و در این راستا باید مشکلات بخش فرهنگی را در راستای احداث کتابخانه در روستاها نیز مورد توجه قرار داد.
مرضیه فلاح کردآبادی رئیس کتابخانه‌های شهرستان قائم‌شهر در گفت و گو با قائم آنلاین، درباره کتابخانه این شهرستان و نقش مطالعه، گفت: قائم‌شهر با دارا بودن ۶ کتابخانه که ۴ مورد آن شهری و دو مورد آن روستایی بوده که در روستای قراخیل و قادی کلای بزرگ قرار دارد و کتابخانه شهری آن به نام گنجینه نور و قائم آل محمد و جمشید احمد و شهید وطنی که در سه نقطه شهر مشغول فعاالیت است.
فلاح افزود: کتابخانه قائم‌شهر در استان مازندران در اعضا حرف نخست را می‌زند که آمار امانت بسیار خوب بوده و این ناشی از حمایت‌های فرماندار شهرمان است که فرهنگ کتابخوانی را خوب درک کرد.
وی تصریح کرد: از جمله مهم‌ترین مشکل کتابخانه شهرستان قائم‌شهر نبود سالن آمفی تئاتر است که نیازمند هزینه‌ای بالغ بر ۶۰۰ الی ۷۰۰ میلیون تومان دارد تا مورد بازسازی و استفاده مردم قرار گیرد.
رئیس کتابخانه‌های شهرستان قائم‌شهر، یادآور شد: شهر ارطه نیز نیاز به کتابخانه دارد که در برنامه ریزی وجود دارد که ابتدا باید به کمک شهردا و خیران ساخته شود و تجهیزات آن را اداره شهرستان انجام خواهد داد.
وی افزود: روستای کراگر محله نیز نیاز به کتابخانه دارد که به کمک بخشدار و شورای شهر خانه‌ای قدیمی در آن اجاره شد و در حال حاضر نیز از خیر گرفته شد و در اختیار کتابخانه قرار دارد و کتابخانه در آنجا در حال فعالیت است تا کتابخانه جدید در آنجا ساخته شود.
فلاح تصریح کرد: هر روستایی که احساس می‌کند که نیاز به کتابخانه دارد باید توسط شهردار و دهیار و مردم خیر ساخته شود و ما فقط اقدام به تجهیز آن نماییم.
وی ادامه داد: در روستاها فعالتی را به تازگی آغاز کردیم که آن نیز طرح «شونیشت کتابخوان با خوانش مازندرانی» است که هر روستایی رهیاری و شورا میزبان می‌شود و درباره آداب و رسوم استان مازندران و کتاب‌های محوری و مهم صحبت و نقد و بررسی می‌شود.
رئیس کتابخانه شهرستان قائم‌شهر، خاطرنشان کرد: در شهرستان قائم‌شهر چهار ایستگاه مطالعه در ایستگاه قطار، بیمارستان رازی و ولی عصر، سازمان انتقال خون و بانک صادرات دایر است که در آن هفته‌ای یک بار کتاب قرار می‌گیرد و مردم کتاب‌ها را مطالعه می‌کنند و به هر ایستگاهی که سر راهشان بود تحویل می‌دهند.
وی از مسؤولان تقاضا کرد: از مسؤولان و کارکنان خواهش می‌کنم که عضو کتابخانه‌ها شوند و در کتابخانه‌ها حضور یابند زیرا کودکان و نوجوانان هنگامی که مشاهده کنند که شهردار، فرماندار، بقیه مسؤولان به کتابخانه می‌آیند و آن را مطالعه می‌کنند در نتیجه نگاهشان عوض می‌شود.
فلاح یادآور شد: تا هنگامی که مردم از نظر فرهنگی غنی نشوند با تبلیغات و نیز المان نمی‌دانند که چطور باید از کتاب نگهداری کنند و این موارد را می‌توانند از کتابخانه‌ها و مطبوعات آموزش ببینند و نیز اصحاب رسانه می‌توانند کمک کنند که ما مردمی کتابخوان داشته باشیم.
وی گفت: وجود فضای مجازی نیز در راستای مثبت آن می‌تواند به افزایش مطالعه کمک کند زیرا می‌تواند کتاب‌ها را به شکل پی.دی.اف در آن قرار داد اما هیچ چیزی نمی‌تواند جای کتاب را بگیرد و کتاب غذای روح است.
یکی از دانش‌آموزان ارطه در گفت و گو با خبرنگار ما، با بیان اینکه شهر ارطه از کتابخانه بسیار دور است و ما نمی‌توانیم از نعمت کتابخانه بهره ببریم، گفت: در حال حاضر که ارطه شهرستان شده از مسؤولان این شهر تقاضا داریم که برای فرهنگ این شهرستان کتابخانه‌ای مناسب احداث کنند تا ما نیز از این مکان عمومی و فرهنگی بهره بگیریم.

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

دوازده + دوازده =