کد خبر : 55597
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 9 نوامبر 2017 - 8:10
-

درد قفسه سینه را درست معنا کنید

درد قفسه سینه را درست معنا کنید

به گزارش قائم آنلاین، این واقعیت را زمانی بیشتر دریافتیم که پای صحبت‌های دکتر اسدالله سعادت نیاکی، متخصص بیهوشی و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نشستیم که معتقد است: کنترل و کاهش دردهای مزمن فقط باید پس از برنامه‌ریزی، با تجویز دارو و به طور منظم صورت بگیرد. روش کنترل درد حاد از یک

به گزارش قائم آنلاین، این واقعیت را زمانی بیشتر دریافتیم که پای صحبت‌های دکتر اسدالله سعادت نیاکی، متخصص بیهوشی و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نشستیم که معتقد است: کنترل و کاهش دردهای مزمن فقط باید پس از برنامه‌ریزی، با تجویز دارو و به طور منظم صورت بگیرد. روش کنترل درد حاد از یک بررسی ساده شروع شده و بعد از تعیین میزان شدت درد، برنامه‌ریزی برای انتخاب بهترین روش کنترل آن آغاز می‌شود. جالب است بدانید در تقسیم‌بندی انواع درد، شدیدترین دردها مربوط به قلب و قفسه سینه است. گرچه دردهای قفسه سینه نیز همیشه از قلب ناشی نمی‌شود. با دکتر سعادت نیاکی در ارتباط با شناخت درد‌های قفسه سینه و کاهش این نوع دردها به گفت‌وگو نشسته‌ایم.

درد قفسه سینه هنگام بازی و تحرک

برای همه ما پیش آمده در حین دویدن یا فعالیت تحرکی دچار نوعی درد تیر کشنده در ناحیه قفسه سینه می‌شویم. این اتفاق نه تنها در بزرگسالان بلکه در کودکان نیز هنگام بازی و تحرک ممکن است رخ بدهد.

بروز چنین دردی هنگام بازی شدید در کودکان می‌تواند طبیعی باشد. اما در فعالیت عادی اگر بروز کند باید بررسی قلبی نظیر اکو کاردیوگرافی شود تا احتمال بیماری‌های مادر زادی بویژه در کودکان منتفی شود.

فعالیت فیزیکی بیش از حد متعارف در بزرگسالان که سالم نیز هستند می‌تواند باعث بروز تنگی نفس بشود. اما اگر تنگی نفس منجر به درد جلوی سینه شود، باید مورد بررسی قرار بگیرد. بویژه تنگی نفس و درد جلوی سینه در حین راه رفتن در مسیر بدون شیب همواره قابل بررسی است و بروز این علائم در بالا رفتن از پله‌ها کمتر از دو طبقه نیاز به بررسی دارد، ولی بیشتر از آن بر حسب سن و بیماری زمینه‌ای تا حدودی طبیعی است.

استرس، قلبتان را به درد می‌آورد

اضطراب و استرس از علل درد جلوی سینه غیرقلبی به شمار می‌رود که با گرفتن شرح حال و معاینه بالینی قابل تشخیص و افتراق است و در صورت احراز و تائید، خوش خیم و درمان‌پذیر است.

روند اثر‌گذاری استرس و اضطراب در بروز درد قفسه سینه به این صورت است که وقتی در یک موقعیت استرس‌زا قرار می‌گیریم غده‌ فوق‌کلیوی، آدرنالین آزاد می‌کند. این مسأله باعث افزایش ضربان قلب، افزایش فشار خون و انقباض عضلات می‌شود. این تغییرات فیزیکی ناگهانی می‌تواند منجر به درد قفسه سینه شود‌. به بیان دیگر، درد و ناراحتی در قفسه سینه نشانه‌ای از فشار خون بالا است، بنابراین، افزایش فشار خون ناشی از استرس می‌تواند به درد قفسه سینه منجر شود .

البته اضطراب نیز می‌تواند به انقباض وگرفتگی عضلات و به وجود آمدن علائمی چون تنگی نفس، لرزش، احساس ناراحتی در حین تنفس و درد قفسه سینه منجر شود.

وقتی قلبتان درد می‌گیرد

تشخیص درد جلوی سینه با منشأ قلبی از طریق شرح حال و اقدامات پاراکلینیک قابل تشخیص است. داشتن احساس نامطلوب فشار، فشرده شدن، پر بودن، سوزش، سنگینی و درد در مرکز قفسه سینه، داشتن احساس درد، سوزش، تیر کشیدن یا هر احساس نامطلوب دیگر در بازوهای هر دو دست، کمر، گردن، فک یا شکم از نشانه‌های درد قلبی هستند.

البته مشاهده عوارضی چون تنگی نفس، احساس تهوع یا استفراغ ناگهانی، سبکی سر یا سرگیجه، احساس خستگی و ضعف زیاد و غیرمعمول، حرارت و گر گرفتگی یا عرق سرد، سنگینی و ضعف یا درد در یک یا هر دو بازو را بر اثر حمله قلبی باید در نظر داشت.

ناگفته نماند برخی داروها که کار قلب را افزایش می‌دهد نیز در بیماران با زمینه بیماری عروق قلبی سبب بروز درد جلوی قفسه سینه می‌شود.

درد قفسه سینه با چاشنی تنگی نفس

تنگی نفس معمولا از دو منشأ قلبی یا ریوی ناشی می‌شود. توام شدن تنگی نفس با درد جلوی قلب نشانگر جدی بودن مشکل است و نیاز به بررسی سریع‌تر دارد. اگر درد کشنده‌ای در قفسه سینه خود احساس می‌کنید که در موقع نفس کشیدن بدتر می‌شود و با علائم دیگری نظیر سرفه و تنگی نفس همراه است، احتمال ابتلا به بیماری‌های ریوی یا بافت اطراف آن نیز زیاد است.

درد قفسه سینه ناشی از معده

افرادی که مبتلا به بیماری بازگشت اسید به مری یا بیماری رفلاکس معده به مری هستند بخوبی می‌دانند این مشکل با عوارضی چون سوزش قلب و درد قفسه‌ سینه بروز می‌کند. البته بروز بیماری رفلاکس نیز ریشه استرسی دارد که می‌تواند با دردهای قفسه سینه بروز کند.

توجه داشته باشید درد ناشی از سوزش سر دل، دردی سوزناک و زیر سینه و دنده‌هاست. این سوزش می‌تواند به سمت گلو نیز پیش برود و با دراز کشیدن و بلند کردن اجسام سنگین نیز بدتر می‌شود. در حالی که درد ناشی از حمله قلبی باعث احساس فشار در مرکز سینه می‌شود که ناگهانی و بسیار شدید است. بعلاوه درد قلبی به بازوها، شانه‌ها یا گردن سرایت می‌کند در حالی که این اتفاق بندرت در رفلاکس می‌افتد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

ده + دوازده =