اضافه وزن یا عادات بد غذا خوردن تنها مواردی نیستند که می توانند به دیابت منجر شوند. شاید شگفت زده شوید اگر بدانید برخی عادات که بی اهمیت به نظر می رسند ممکن است شما را در معرض خطر ابتلا به بیماری قرار دهند.
کاهش مصرف قهوه
مطالعات نشان داده اند که مصرف قهوه (کافئیندار و بدون کافئین) می تواند حطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهد. مطالعه ای که در دانشکده بهداشت عمومی هاروارد تی.اچ. چان انجام شد، نشان داد خطر ابتلا به بیماری دیابت در افرادی که روزانه شش فنجان قهوه می نوشند، نسبت به آنهایی که قهوه نمی نوشند، ۳۳ درصد کمتر است. برخی اجزا قهوه به نظر می رسد مقاومت به انسولین را کاهش می دهند و ممکن است سوخت و ساز گلوکز، فرآیند تبدیل گلوکز به انرژی، را تقویت کنند.
بیدار ماندن شبانه مزمن
اگر تا دیر وقت بیدار می مانید ممکن است خود را در معرض خطر ابتلا به دیابت قرار دهید. مطالعه ای که به تازگی توسط دانشمندان کره ای انجام شد، نشان داد، افرادی که تا دیر وقت بیدار می مانند، احتمال بیشتری دارد به بیماری دیابت مبتلا شوند، حتی اگر هشت ساعت در شبانه روز بخوابند.
افرادی که تا دیر وقت بیدار می مانند در برابر سطوح بالای نور مصنوعی از منابع مختلف مانند تلویزیون و گوشی های هوشمند قرار می گیرند، که این شرایط با کاهش حساسیت به انسولین و تنظیم ضعیف قند خون پیوند خورده است. همچنین، بیدار ماندن تا دیر وقت با کیفیت پایین خواب و کمبود خواب پیوند خورده است که می تواند در سوخت و ساز اختلال ایجاد کند.
رژیم غذایی با محتوای پروبیوتیک کم
زمانی که جمعیت باکتری های مضر روده بیشتر از جمیعت باکتری های خوب می شود، خطر ابتلا به دیابت افزایش می یابد. معده شما به باکتری های خوب که پروبیوتیک نامیده می شوند، نیاز دارد تا شرایط خوب گوارش شکل بگیرد. سطوح پایین این باکتری های مفید می تواند به شکل گیری التهاب منجر شده و در نهایت مقاومت به انسولین را موجب شود. غذاهایی مانند ماست، کلم ترش، و برخی پنیرها را در رژیم غذایی خود جای دهید تا جمعیت باکتری های خوب ساکن بدن شما افزایش یابد.
گرم کردن مجدد غذا در ظروف پلاستیکی در مایکروویو
گرم کردن مجدد غذاهای آماده که در بسته بندی ها و ظروف پلاستیکی قرار دارند می تواند خطر ابتلا به دیابت را افزایش دهد. دو ماده شیمیایی در تولید این بسته بندی ها و ظروف استفاده می شوند که با خطر افزایش یافته ابتلا به دیابت در کودکان و نوجوانان پیوند خورده اند. این مواد شیمیایی مقاومت به انسولین را افزایش می دهند، که در کنار فشار خون بالا از پیش زمینه های ابتلا به دیابت محسوب می شود.
قرار نگرفتن در معرض نور خورشید
این که خود را از پرتوهای مضر و سرطانزای خورشید محافظت کنید، اهمیت دارد، اما مواجهه ناکافی با نور خورشید نیز ممکن است خطر ابتلا به بیماری دیابت را افزایش دهد. بنابر نتایج مطالعه ای که توسط پژوهشگران اسپانیایی انجام شد، افرادی که کمبود ویتامین D دارند، بدون در نظر گرفتن وزن، احتمال بیشتری دارد به دیابت نوع ۲ و پیش دیابت مبتلا شوند. قرار گرفتن در معرض نور خورشید به تولید ویتامین D در بدن کمک می کند، که پژوهشگران معتقدند این ویتامین در عملکرد درست لوزالمعده که تولید انسولین را بر عهده دارد و به تنظیم قند خون کمک می کند، نقش دارد. افزون بر مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین D، پس از مشورت با پزشک می توانید مصرف مکمل این ویتامین را نیز مد نظر قرار دهید.
تلویزیون تماشا کردن بیش از اندازه
نتایج مطالعه ای که در دانشگاه پیتسبورگ انجام شد، نشان داد هر ساعتی که بی تحرک در برابر تلویزیون سپری می کنید، خطر ابتلا به بیماری دیابت را تقریبا تا چهار درصد افزایش می دهد. نشستن بیش از اندازه می تواند به ذخیره چربی احشایی منجر شود که افزایش دور کمر را در پی دارد. وزن شکمی اضافی به طور قابل توجهی خطر ابتلا به دیابت را در نتیجه کاهش حساسیت بدن به انسولین افزایش می دهد.
نخوردن صبحانه
نادیده گرفتن وعده غذایی صبحگاهی نه تنها شما در ادامه روز بسیار گرسنه می سازد، بلکه می تواند شرایطی عالی برای ابتلا به دیابت نوع ۲ ایجاد کند. هنگامی که بدن را از غذا محروم می سازید، سطوح انسولین دچار اختلال می شود، که این شرایط کنترل قند خون را دشوارتر می سازد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0