کد خبر : 56762
تاریخ انتشار : دوشنبه 13 نوامبر 2017 - 14:45
-

طرح ترامپ برای پایان مناقشه فلسطین – اسرائیل

طرح ترامپ برای پایان مناقشه فلسطین – اسرائیل

به گزارش قائم آنلاین،روزنامه نیویورک تایمز نوشت: تیم رئیس جمهوری آمریکا طرح جدیدی را برای پایان دادن به نزاع میان فلسطین و اسرائیل تدوین کرده است که این طرح از تمامی طرح‌های پیشین آمریکا پا فراتر می‌گذارد. این روزنامه به نقل از مسؤولانی در کاخ سفید گزارش داد، تیم دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا که

به گزارش قائم آنلاین،روزنامه نیویورک تایمز نوشت: تیم رئیس جمهوری آمریکا طرح جدیدی را برای پایان دادن به نزاع میان فلسطین و اسرائیل تدوین کرده است که این طرح از تمامی طرح‌های پیشین آمریکا پا فراتر می‌گذارد.

این روزنامه به نقل از مسؤولانی در کاخ سفید گزارش داد، تیم دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا که طی ۱۰ ماه به اطلاع از جوانب حل نشده نزاع میان فلسطین و اسرائیل متمرکز بود، در حال حاضر در زمینه فعالیت خود وارد مرحله جدیدی شده است و این تیم درصدد برداشتن گام‌های ملموسی است که روند صلح منطقه را از بن بست خارج می‌کند تا به چیزی دست یافته شود که ترامپ آن را «قرارداد نهایی» می‌نامد.

این روزنامه نوشت، این تیم «اسناد اولیه‌ای» را درمورد مسائل مختلف مرتبط با نزاع میان فلسطین و اسرائیل جمع‌آوری کرده است و مسؤولان پیش بینی می‌کنند که در جریان تلاش‌ها، مسائل مورد اختلاف موجود همچون وضعیت قدس و شهرک‌های یهودی نشین در کرانه باختری اشغالی مورد بررسی قرار بگیرد.

نیویورک تایمز نوشت، با وجود اینکه ترامپ از پایبندی خود نسبت به کشور فلسطین خبر داده است، اما کارشناسان می‌گویند که پیش بینی می‌کنند طرح او پیرامون راهکار تشکیل دو کشور باشد.

جیسون گرینبلات، فرستاده ترامپ در روند صلح خاورمیانه و مذاکره کننده ارشد وی گفته است که واشنگتن تصمیم ندارد طرح خود را بر طرف‌های ذیربط تحمیل کرده و نمی‌خواهد یک «جدول زمانی ساختگی» را تدوین کند.

وی افزود: طرح ما تسهیل بخشیدن و نه دیکته کردن توافق صلح همیشگی برای بهبود شرایط زندگی اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها و وضعیت امنیتی در منطقه است.

نیویورک تایمز به نقل از مسؤولان نوشته است که تلاش برای تحقق این طرح تا قبل از آغاز سال آتی نمود پیدا نخواهد کرد.

این روزنامه نوشت ترامپ و تیمش هیچ ابائی در اعلام جانبداریشان از اسرائیل ندارند؛ رئیس جمهوری آمریکا اخیراً اعلام کرد که به این مساله افتخار می‌کند که «دوست بزرگ» اسرائیل است. کوشنر گرینبلات و دیوید فریدمن، سفیر آمریکا در تل‌آویو نیز از یهودیان ارتدوکس هستند و همگی آنها رابطه محکمی با اسرائیل دارند.

تلاش‌های تیم ترامپ مورد استقبال دو طرف واقع شده است؛ حسام زملوط، فرستاده فلسطین در واشنگتن گفته است: ما این تلاش‌ها را یک فرصت تاریخی به حساب می‌آوریم و از هیچ تلاشی برای حمایت از اقدامات رئیس جمهور آمریکا برای داشتن آینده‌ای بهتر دریغ نخواهیم کرد. همزمان؛ بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل گفته است که اعضای این تیم تلاش می‌کنند تا «به روش خلاقانه‌ای فکر کنند».

نیویورک تایمز نوشت: تیم ترامپ بر این باور است که وجود چند عامل باعث می‌شود که زمان برای ارائه طرحی جدید مناسب باشد که از جمله این عوامل تمایل کشورهای عربی برای دستیابی به راه‌حل نهایی این درگیری‌هاست تا مجددا تمرکز علیه ایران صورت بگیرد.

در مقابل، ناظران بر این باورند که این طرح ممکن است با موانع خطرناکی مواجه شود که برخی از این موانع قدیمی و برخی جدید بوده و در سطح فلسطین، اسرائیل و منطقه است.

این روزنامه در ادامه نوشت، نتانیاهو و محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در موضع خوبی برای مذاکره قرار ندارند چرا که نتانیاهو با اتهام‌های فساد و اعمال فشارهای راست‌ها برای عدم امتیازدهی مواجه است و و محمود عباس نیز در معرض مخالفت داخلی شدیدی قرار دارد.

در همین حال، تلاش‌های مصر برای نظارت بر آشتی میان تشکیلات خودگردان و جنبش حماس می‌تواند جایگاه تشکیلات خودگردان به عنوان نماینده مردم فلسطین را تقویت بخشد.

نیویورک تایمز افزود، مساله حاکم یقین نداشتن است، به ویژه در بین کسانی که سال‌های دور و درازی را در مقابله با همان چالش‌ها و از طریق همان راهکارها گذراندند.

دنیس راس، مذاکره کننده کارکشته در امور صلح خاورمیانه می‌گوید: اگر به سادگی مذاکرات را آغاز کنید بدون آنکه از سرگیری مذاکرات همراه با چیز دیگری باشد، هیچ کس اقدامات شما را جدی نخواهد گرفت. افراد خواهند گفت که ما این فیلم را در گذشته نیز دیده‌ایم، شما باید کاری کنید که مردم این بار چیز جدیدی را ببینند.

برخی از کارشناسان می‌گویند، طرح ترامپ ممکن است بندهایی را جهت اعتمادسازی‌ها بیاورد که هر طرفی از قبل با این بندها موافقت کرده باشد. این بندها برای اسرائیل شامل محدود کردن شهرک‌سازی‌ها و اعلام مجدد پایبندی به راه‌حل تشکیل دو کشور و دادن اختیارات بیشتر به فلسطینی‌ها در بخش‌هایی از کرانه باختری است، اما در مورد فلسطین ممکن است که این بندها شامل بازگشت به همکاری امنیتی کامل با اسرائیل و اجتناب از تلاش‌ها برای به رسمیت شناخته شدن توسط طرف‌های بین‌المللی و توقف ارائه حقوق به خانواده‌های اسیران فلسطینی باشد.

در مورد کشورهای عربی به ویژه عربستان، مصر، امارات متحده و اردن باید گفت که آنها می‌توانند به گشودن حریم‌های هوایی برای انجام سفرهای هوایی و ارائه ویزاهای کاری و همچنین مرتبط ساختن شبکه‌های ارتباطی متعهد باشند.

این در حالیست که یک مسؤول کاخ سفید تمامی این امور را صرفاً گمانه‌زنی‌هایی به حساب آورده است.

همچنین این نکته قابل توجه است که در صورت وقوع جنگ میان اسرائیل و حزب الله ممکن است هر گونه طرحی با طرف فلسطینی شکست بخورد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

15 + 8 =