کد خبر : 58293
تاریخ انتشار : یکشنبه 19 نوامبر 2017 - 19:50
-

قیمت طلا را چگونه محاسبه کنیم؟

قیمت طلا را چگونه محاسبه کنیم؟

به گزارش قائم آنلاین،چگونه قیمت طلای دست دوم را محاسبه کنیم؟ چگونه قیمت طلا را محاسبه کنیم؟ فرمول محاسبه قیمت طلا چیست؟ چگونه در طلا فروشی سرمان کلاه نرود؟ اصطلاحات طلا فروشی به چه معناست؟ چگونه قیمت طلای دست دوم را محاسبه کنیم؟ چگونه قیمت طلا را محاسبه کنیم؟ فرمول محاسبه قیمت طلا چیست؟ چگونه

به گزارش قائم آنلاین،چگونه قیمت طلای دست دوم را محاسبه کنیم؟ چگونه قیمت طلا را محاسبه کنیم؟ فرمول محاسبه قیمت طلا چیست؟ چگونه در طلا فروشی سرمان کلاه نرود؟ اصطلاحات طلا فروشی به چه معناست؟ چگونه قیمت طلای دست دوم را محاسبه کنیم؟ چگونه قیمت طلا را محاسبه کنیم؟ فرمول محاسبه قیمت طلا چیست؟ چگونه در طلا فروشی سرمان کلاه نرود؟ اصطلاحات طلا فروشی به چه معناست؟ در ادامه این مطلب را به نقل از برترین‌ها بخوانید.

 

چگونه قیمت طلا را محاسبه کنیم؟

 

در این مطلب به تمامی این موارد پاسخ داده خواهد شد. اما شما حتما تا به حال برای هر منظور و هدفی به طلا فروشی مراجعه کرده اید. چه برای خرید طلا و چه بسا گا‌ها برای فروش طلا یا اصلا خرید طلای دست دوم، اما در مقابل فروشنده ایستاده اید در حالی که وی با یک ترازو و یک ماشین حساب، دقایقی را به حساب و کتاب می‌پردازد بدونه اینکه بدانید قضیه از چه قرار است. قیمت هر گرم طلا را می‌دانید، اما اینکه قیمت نهایی چگونه محاسبه می‌شود همیشه برای شما گنگ و پیچیده بوده است.

ما برای اینکه اطلاعات موثق و دقیق به شما ارائه کنیم به سراغ اتحادیه طلا فروشان و یک وبسایت معتبر دیگر رفتیم تا اطلاعات را مو به مو به همراه مثال کاملا ساده و ملموس در اختیار شما کاربران بگذاریم. اما قبل از هر چیز شما با یک سری مفاهیم و تعاریف ابتدایی که خاصه طلا فروشان است باید آشنا شوید و سپس به سراغ فرمول‌ها و محاسبات برویم.

تعاریف و اصطلاحات طلا:

اونس:

هر اونس طلا یا به عبارتی یک اونس طلا برابر با ۱۰۳۴۳۱/ ۳۱ گرم باعیار (۹۹۹. ۹) که عیار (۲۴) هم خوانده می‌شود

مظنه طلا:

یعنی قیمت ۶۰۸/ ۴ گرم طلای ۱۷ عیار یا (۷۰۵).

مثقال:

یک مثقال طلا برابر با ۶۰۸/ ۴ گرم است

سوت:

به عبارت دیگر اگر هر گرم را به هزار واحد تقسیم کنیم هر قسمت یک سوت است. پس هر گرم ۱۰۰۰ سوت است

قیراط:

هر قیراط برابر با ۲۰۰ سوت است.

سکه تمام بهارآزادی:

(قدیمی و امامی) عیار ۶/ ۲۱ است؛ یا همان عیار (۹۰۰) که عیار ۲۲ هم خوانده می‌شود، وزن هرسکه ۱۳۳ /۸ گرم است.

سکه نیم بهار آزادی:

(وزن ۰۶۶۵ / ۴ گرم با عیار ۹۰۰) است.

سکه ربع بهارآزادی:

(وزن ۰۳۲۲۵/ ۲ گرم با عیار ۹۰۰) است
حال که با اصطلاحات رایج طلا آشنا شدید اجازه دهید به سراغ فرمول‌ها و روش محاسبات قیمت طلا بر اساس اطلاعات برویم. برای این کار به سراغ اتحادیه طلا و جواهرات رفته است که باز هم لازم است با یک سری مفاهیم ابتدایی آشنا شوید.

قیمت روز طلا:

قیمت روز طلا یا مظنه یا فی طلا هر سه به یک معنی می‌باشد. قیمت طلا براساس هماهنگی لازمه بین اتحادیه طلا و جواهر با بانک مرکزی ایران مشخص می‌گردد و همچنین تغییر در اوضاع سیاسی و نحوه ثبات اقتصادی در آن دخیل است، بطوریکه همزمان با افزایش نابسامانی سیاسی در هر کشوری قیمت طلا نیز بعلت پشتوانه بودن آن در حال افزایش خواهد بود. معمولاٌ در ایران مظنه را براساس یک مثقال طلای ۷۰۵ یا ۱۷ عنوان می‌کنند که فروشنده می‌تواند آن را تبدیل به گرم و هر عیار مورد نیاز خود نماید. قیمت یک گرم طلای ۱۸ عیار آب شده نیز بعنوان مظنه استفاده میگردد. مثال یک مثقال عیار ۱۷ مقدار ۱۷۰۰۰۰ ریال باشد.

اجرت:

حتما با لغت اجرت آشنا هستید. مطمئنا می‌دانید که علاوه بر ارزش طلا شما میبایست دستمزد و حقوق کسانی که بر روی آن قطعه طلای خام کار کرده اند را هم بپردازید پس مقدار پولی که بابت هر گرم ساخت به کارخانه و کلاً به بنکدار پرداخت می‌گردد، اجرت می‌گویند. اجرت کار، تنوع خاصی دارد و کار‌هایی که مدل جدیدتری باشند، معمولاٌ اجرات بالاتری دارند. اجرت در جواهرسازی بعلت دقت زیاد کار و همچنین احتمال کسری زیادتر و استفاده از سنگ‌های قیمتی که احتمال شکستن آن وجود دارد، معمولاً بالاتر است و بعضی اوقات تا ۴ الی ۶ درصد قیمت طلا نیز رسیده است. در کشور‌های اروپایی نوع کار اجرات دارد، یعنی اجرت را با فلز نمی‌سنجند، بلکه کار انجام شده می‌سنجند. ولی در ایران یک نوع کار برروی دو فلز اجرت‌های متفاوتی دارد. مثلاً کار قلمزنی برروی طلا گرمی ۴۰۰۰ ریال و برروی نقره گرمی ۴۰۰ ریال می‌باشد.

سود فروش:

عرف عام در بازار بین ۵% الی ۱۰% می‌باشد. با داشتن این چهار عامل می‌توان قیمت فروش را به سهولت محاسبه نمود.

روش محاسبه قیمت طلا:

خب حال با داشتن سه مورد بالا به انضمام وزن آن قطعه طلا می‌توانیم به محاسبه قیمت نهایی طلا با استفاده از فرمول بنشینیم.

قیمت کل = ۸%+ (وزن کل× (اجرت هر گرم+ قیمت هر گرم))

مثال ۱)

گوشواره میله‌ای به وزن ۸۰۰/۵ گرم مورد نظر مشتری می‌باشد. اگر اجرت هر گرم ۲۰۰۰ ریال باشد و قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار ۴۰۰۰۰ ریال باشد قیمت کل را محاسبه کنید؟

قیمت کل گوشواره

۲۶۳۰۸۸=۱۹۴۸۸+۲۴۳۶۰۰=۸%+ [۸۰۰/۵× (۲۰۰۰+۴۰۰۰۰)]اگر متوجه نشدید به سرغ یک مثال ملموس‌تر از سایت طلاکاران می‌رویم که این مورد را واضح‌تر توضیح داده است.

مثال ۲)

فرض کنید به یک طلا فروشی مراجعه کردید و یک انگشتر طلا به وزن دو گرم نظر شما جلب کرده حالا قصد دارید آن را خریداری کنید از فروشنده چند چیز را بپرسید یک قیمت امروز چقدر است فرض می‌کنیم هر گرم طلا ۱۰۰۰۰۰ تومان بود وقتی پرسیدید حتما خودتون هم به تابلو نصب شده در فروشگاه هم نظر بیاندازید که فروشنده قیمت نجومی از خودش بیان نکند، دوم اینکه مزد ساخت یا همان اجرت ساخت آن چقدر است، فرض می‌گیریم اجرت ساخت ۵۰۰۰ تومان است و سوم به ترازوی آن نگاه کرده و وزن را خودتان با چشمان خودتان ببینید در بالا گفتیم انگشتر دو گرم بود. خوب اطلاعات اولیه را گرفتید حالا بریم سراغ محاسبه قیمت طلا و اینکه چقدر باید پول پراخت کنیم

۱۰۰۰۰۰+۵۰۰۰+۷%+۹%*۲gr=۲۴۴۰۰۰

خب در مثال بالا که سود را کمی کمتر از فرمول بالا که ۷ درصد است در نطر گرفتیم و متوجه شدید یک انگشتر دو گرمی دویست و چهل و چهار هزار تومان برای ما آب می‌خورد که دویست تومن پول طلا و مابقی هزینه‌های جانبی طلا بود. توجه داشته باشید که در زمان خرید طلا از مغازه دار معیار‌هایی مانند مالیات بر ارزش افزوده، اجرت ساخت، درصد سود فروشنده نیز به مبلغ طلا اضافه خواهد شد و در زمان فروختن به مغازه دار پارامتر‌هایی مانند مالیات بر ارزش افزوده، اجرت ساخت و درصد سود فروشنده از آن حذف و صرفا پول طلای آن قطعه به شما پرداخت می‌گردد، به همین دلیل است که بین قیمت طلا در زمان خرید و در زمان فروش اختلاف زیادی مشاهده می‌گردد و اگر طلای انتخابی شما از سنگ‌های گرانب‌ها یا دیگر سنگ‌ها ساخته شود، این موضوع نیز در قیمت می‌تواند تاثیر گذار باشد.

نکته:

پس یک نتیجه گیری جالب برای شما ایتجاست که خرید طلای دست دوم برای شما به مراتب با صرفه‌تر از طلای نو است چراکه دیگر خبری از انواع مبالغ اضافه شده از جمله اجرت، مالیات، و … نیست و هزینه پرداختی شما بسیار نزدیک به هزینه طلای خالص است، اما بر عکس برای فروش طلا هم آنچنان نباید به چیزی بیش‌تر از هزینه وزن طلا فکر کنید. پس خرید طلای دست دوم بسیار اقتصادی‌تر از خرید طلای نو است البته به شرط ثابت بودن قیمت طلا.
نکات مهم طلا:

طلای ۲۴ عیار وجود ندارد:

تحت هیچ شرایطی فریب چیزی به اسم طلای ۲۴ عیار را نخورید. تنها طلایی که ۲۴ عیار خالص است، شمش طلاست و به خاطر اینکه شمش فلز نرمی است، نمی‌شود به تنهایی از آن زیورآلات ساخت. سازندگان طلا برای اینکه آن را به زیورآلات تبدیل کنند، مس و نقره به آن اضافه می‌کنند تا با پایین آمدن عیار، قابل ساخت باشد.

سکه بخرید نه طلا:

اگر هدف تان از خرید طلا، داشتن سرمایه است، بهتر است سکه بخرید. این به معنای آن نیست که ارزش سکه و طلا با هم متفاوت است. این دو ارزش یکسانی دارند، اما موقع فروش سکه، سود بیشتری نصیب شما می‌شود. سکه اجرت ساخت ندارد، اما وقتی بخواهید زیورآلات تان را بفروشید، رقمی برای اجرت ساخت از آن کم می‌شود.

تشخیص طلا از نقره و پلاتین:

شخیص طلا از نقره و پلاتین کار راحتی است. بر اساس یک اصل کلی، بیشتر طلا‌ها با حرف انگلیسی K. در کنار عددی که نشان دهنده عیار آن است، بارگذاری می‌شوند. نقره‌ها را با علامت بیضی، مهر می‌کنند و پلاتین هم با حروف PT مشخص می‌شود، به خاطر همین برای تشخیص این تفاوت کار سختی ندارید.

تشخیص طلای دست دوم:

بازار طلا‌های دست دوم مدت هاست که داغ است؛ تشخیص طلای دست اول و دست دوم شاید تا حدودی مشکل باشد. ساده‌ترین راه برای این که دست دوم بودن طلا را تشخیص بدهید، یک نگاه به ظاهر آن، به خصوص به قفل و بندی است که در آن به کار رفته. در طلای دست دوم، این قسمت‌ها در مقایسه با بخش‌های دیگر کمتر براق اند و به خاطر استفاده‌هایی که از طلا شده، خش‌هایی هم در این بخش‌ها دیده می‌شود.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

چهار × سه =