کد خبر : 59502
تاریخ انتشار : جمعه 24 نوامبر 2017 - 11:35
-

۸ روش شستشوی اصولی میوه‌ها و سبزیجات

۸ روش شستشوی اصولی میوه‌ها و سبزیجات

به گزارش قائم آنلاین، همیشه میوه‌ها و سبزیجات به دلیل دارا بودن انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی، در بین اغلب خانواده‌ها مورد استقبال قرار می‌گیرند. یکی از مشکلاتی که در رابطه با مصرف میوه‌ها و سبزیجات وجود دارد، به ویژه درمورد میوه‌هایی که با پوست آن خورده می‌شوند، عدم اطمینان از سلامت آن است. این

به گزارش قائم آنلاین، همیشه میوه‌ها و سبزیجات به دلیل دارا بودن انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی، در بین اغلب خانواده‌ها مورد استقبال قرار می‌گیرند. یکی از مشکلاتی که در رابطه با مصرف میوه‌ها و سبزیجات وجود دارد، به ویژه درمورد میوه‌هایی که با پوست آن خورده می‌شوند، عدم اطمینان از سلامت آن است. این امر بخصوص برای بچه‌ها و سالمندان که دارای دستگاه هاضمه ضعیف تری هستند، بیشتر مشکل ساز می‌شود. روش‌های مختلفی برای گند زدایی از میوه‌ها و سبزیجات وجود دارد؛ در این مقاله به نقل از سایت دکتر سلام با برخی از این روش‌ها، بیشتر آشنا می‌شویم.

 

راهکارهای شستشوی اصولی میوه‌ها و سبزیجات
۱. دست‌های خود را بشوئید

قبل و بعد از تهیه میوه‌ها و سبزیجات تازه، برای حداقل ۲۰ ثانیه دست ها‌ی خود را با آب گرم و صابون شست و شو دهید.

۲. هر منطقه آسیب دیده از میوه یا سبزی را برش زده و به دور بیندازید

تلاش کنید تا محصولی را انتخاب کنید که آسیب ندیده باشد و قبل از تهیه و یا استفاده از میوه‌ها و سبزیجات، هر منطقه‌ای که آسیب دیده و یا رنگ آن تغییر پیدا کرده است، برش زده و به دور بیندازید. چنانچه به نظرتان رسید که محصولی رنگ کرده شده است، از آن استفاده نکنید؛ اگر قسمت‌هایی به نظر فاسد شده می‌آید و یا کپک زده است، آن قسمت‌ها را بریده و دور بیندازید.

۳. شستن و نگه داشتن محصول در زیر آب جاری

میوه‌ها و سبزیجات را در زیر آب جاری (آب شیر) پوست کنده، شسته و مالش دهید. صابون یا فرآورده‌های مخصوص شست و شو ضروری نیست و توصیه نمی‌شود. بسته بندی‌های از قبل تهیه شده، و کیسه‌هایی از سبزیجات که از قبل شسته شده اند، نیازی به شست و شوی بیشتر ندارند.

۴. محصولات مورد نیاز خود را قبل از برش زدن یا پوست کندن، بشوئید

اگر می‌خواهید میوه‌ها و سبزیجات مورد نیاز خود را برش داده و یا پوست بکنید، ابتدا آن‌ها را بشویید تا از ورود میکروب‌ها و باکتری‌ها به درون بافت محصول جلوگیری کنید. زیرا با برش یا پوست کندن آن قبل از شست و شو، باکتری‌ها وارد بافت میوه یا سبزی شده و موجب بیماری خواهد شد. اطمینان حاصل کنید که ناحیه کار خود را (روی پیشخوان یا تخته) قبل و بعد از بریدن محصول بشویید تا از آلودگی متقابل با سایر مواد غذایی جلوگیری شود.

۵. از یک برس سبزیجات استفاده کنید

صیفی جاتی مانند خربزه، خیار، هندوانه و سبزیجاتی مانند سیب زمینی و … را با یک برس تمیز شست و شو داده و لایه رویی آن را خوب برس بکشید.

۶. خشک کردن محصول

با استفاده از یک پارچه تمیز یا حوله کاغذی، میوه‌ها و سبزیجات شسته شده را به منظور جلوگیری از هر گونه خاک یا باکتری باقی مانده احتمالی، خشک کنید.

۷. برگ‌های بیرونی را از بین ببرید

قبل از استفاده از یک سر سبزیجات برگ سبز، مانند انواع کاهو یا کلم، برگ‌های بیرونی آن را دور بریزید.

۸. محصولات تازه‌ای مانند میوه و سبزی را در یخچال نگهداری کنید

میوه‌ها و سبزیجاتی را که سریع فاسد می‌شوند، باید در دمای ۴۰ درجه فارنهایت (حدود ۴ درجه سانتیگراد) یا پایین تر، و در یخچال نگهداری نمود.

۹. نکته بهداشتی درمورد نوشیدنی‌ها:

در مورد آب میوه‌ها و سبزیجاتی که در آبمیوه فروشی‌های کنار خیابان عرضه می‌شوند، مراقب باشید. آب میوه‌های پاستوریزه نشده غیر بهداشتی می‌تواند حاوی باکتری‌های مضر باشد. اگر از فروشگاه‌های معمولی و کنار خیابان آن‌ها را تهیه می‌کنید، همیشه برچسب آن‌ها را بخوانید. اگر در مورد آب میوه‌هایی که در بیرون ارائه می‌شوند مشکوک هستید، بخصوص آن دسته که در آب میوه فروشی‌های کنار خیابان عرضه می‌شوند، می‌توانید آن را از فروشگاه‌های موادغذایی بهداشتی و یا کارخانه جات تهیه آبمیوه طبیعی، خریداری کنید.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

پنج × 5 =