کشف بقایای انسانی و حیوانی متعلق به عصر آهن ۱ و ۲ در رامسر
به گزارش قائم آنلاین، به نقل از روابط عمومی اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری رامسر، محمدرضا خلعتبری سرپرست هیأت علمی کاوشهای باستانشناسی ایزگام دشت رامسر، با اشاره به کشف بقایای انسانی و حیوانی متعلق به عصر آهن ۱ و ۲ گفت: وجود بقایای حیوانی در تمامی قبور کاوش شده که شامل بقایای کامل
به گزارش قائم آنلاین، به نقل از روابط عمومی اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری رامسر، محمدرضا خلعتبری سرپرست هیأت علمی کاوشهای باستانشناسی ایزگام دشت رامسر، با اشاره به کشف بقایای انسانی و حیوانی متعلق به عصر آهن ۱ و ۲ گفت: وجود بقایای حیوانی در تمامی قبور کاوش شده که شامل بقایای کامل حیوان از نوع گاوسانان بوده است، حکایت از حضور اقوامی در این منطقه دارد که اقتصادشان مبتنی بر تولیدات دامی بوده است.
این باستانشناس اظهار کرد: این اقوام در ساخت انواع و اقسام ظروف سفالین، ابزار و ادوات مفرغی که خود یک فلز آلیاژی است چون لوازم رزم، شکار و … و نمونههای بیبدیلی از زیورآلات دارای مهارت بودهاند.
به گفته وی، به دلیل محدودیت کار میدانی در این محوطه گورستانی در این فصل کاوش و همچنین وسعت آن هنوز بسیار زود است تا در ارتباط با ساختارهای فرهنگی اقوام ساکن در این منطقه به طور شفاف و روشن سخن گفت.
سرپرست هیأت علمی کاوشهای باستانشناسی ایزگام دشت جنت رودبار رامسر، ضمن تایید اینکه این آثار با توجه به مقایسه و مقابله آنها با دیگر محوطههای شناخته شده مربوط به عصر آهن ۱ و ۲ هستند، تصریح کرد: از کاوش گورستان یاد شده نمونههای بسیاری از بقایای انسانی، حیوانی، زغال و بقایای درون ظروف برای آزمایش آنالیز مواد، سالیابی مطلق، ژنتیک، ایزوتوپ دندان برای شناخت امراض، نوع تغذیه، مهاجرت و … جمعآوری شده است.
وی خاطرنشان کرد: نمونههای جمعآوری شده برای انجام آزمایشات لازم به مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی در ژاپن و سوئد ارسال شده است که دریافت نتایج آن ما را در تفسیر ویژگیهای فرهنگی، قومی، نژادی اقوام یاد شده کمک و از ضریب احتمالات موجود به طور قابل توجهی خواهد کاست.
خلعتبری با بیان این نکته که غرب مازندران و به ویژه شهرستان رامسر تاکنون زیر پوشش مطالعات باستان شناسی به طور هدفمند قرار نگرفته است، گفت: پرسشهای اساسی و بنیادینی در ارتباط با تاریخ تمدن و فرهنگ این منطقه وجود داشته و ضرورت انجام پژوهش های میدانی در این منطقه از دیرباز احساس میشد.
این باستان شناس با اشاره به قرارگیری کاوش این محوطه ارزشمند در دستور کار پژوهشکده باستان شناسی در سال جاری با توجه به ضرورتهای موجود، از اعزام هیات باستان شناسی پس از تصویب در شورای پژوهشی به این منطقه تاریخی خبر داد.
او در ادامه از همراهی کارشناسانی در زمینه باستان شناسی، ژئوفیزیک”سنجش از دور”، انسان شناسی جسمانی، مردم شناس، نقشه بردار، طراح، عکاس و …. در این هیأت اشاره کرد.
وی با اشاره به پایان نخستین فصل کاوش محوطه باستانی ایزگام جنت رودبار رامسر، اظهار کرد: این محوطه باستانی براساس یک برنامه اضطراری بررسی و شناسایی که در سال ۱۳۶۸ در مناطق کوهستانی شهرستان رامسر انجام شده بود، شناسایی و مورد گمانه زنی قرار گرفته بود.
خلعتبری با بیان اینکه کاوش گورستان ایزگام دشت رامسر براساس برنامههای مصوب پژوهشی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری یک برنامه ۵ ساله است، ضمن قدردانی از حمایتهای مسؤولان استان و شهرستان به ویژه مدیرکل میراث فرهنگی استان و فرماندار شهرستان رامسر و مردم بومی منطقه اظهار امیدواری کرد: با دریافت پاسخ، نمونههای آزمایشگاهی و گزارشهای انسان شناسی جسمانی، مردم شناسی، ژئوفیزیک و آماده شدن نقشهها، طرحها و عکسها زمینه برای تدوین اولین کتاب مستند و علمی منطقه براساس نتایج کاوشهای باستان شناسی صورت گرفته، فراهم شود.
برچسب ها :میراث فرهنگی، صنایع دستی ، گردشگری
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0