کد خبر : 60785
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 28 نوامبر 2017 - 15:00
-

برصام برای فرار از شکست برجام

برصام برای فرار از شکست برجام

به گزارش قائم آنلاین، با نحیف شدن برجام و عملا به صفر رسیدن دست آورد‌های آن برای کشورمان که بعد از مواضع ترامپ بیشتر هم شده است موضوعی که در سخنان مقامات دولت روحانی هم به کرات و از سوی اشخاص مختلف تکرار شده است. مواضعی چون «برجام، تاکنون «تقریباً هیچ» دستاورد اقتصادی برای تهران

به گزارش قائم آنلاین، با نحیف شدن برجام و عملا به صفر رسیدن دست آورد‌های آن برای کشورمان که بعد از مواضع ترامپ بیشتر هم شده است موضوعی که در سخنان مقامات دولت روحانی هم به کرات و از سوی اشخاص مختلف تکرار شده است. مواضعی چون «برجام، تاکنون «تقریباً هیچ» دستاورد اقتصادی برای تهران در بر نداشته است. سیف، رئیس‌بانک مرکزی»

«حداقل از نظر علمی ۴۰ سال استاد دانشگاه هستم، لذا این را می‌توانم بگویم. هم اکنون و پس از پیش آمدن قضایای روادید تعداد زیادی از دانشمندان اروپایی که مقداری احتیاط می‌کنند از آمدن به ایران استنکاف دارند. به قول دانشگاهی‌ها این یعنی وضعیت آن‌ها پیش از برجام بهتر از پس از برجام بوده است. صالحی، رئیس‌سازمان انرژی اتمی»

«برای ارتباط با بانک‌های بزرگ جهانی دچار مشکل هستیم و آن‌ها با ما کار جدی نمی‌کنند. انتظار ما این بود که بعد از برجام ما بتوانیم با بانک‌های بزرگ هم کار کنیم، اما به دلایل مختلف ما هنوز نتوانسته‌ایم با این بانک‌ها کار کنیم. طیب نیا، وزیر اقتصاددولت یازدهم»

«تحریم‌ها روی کاغذ برداشته شده، اما هنوز عملا همه آن‌ها برداشته نشده که مقداری به دلیل شرایط است و مقداری به دلیل شیطنت آن‌ها و ایرادات زیادی هست که ما هم اعتراضات مفصلی به طرف مقابل کرده‌ایم. عراقچی، رئیس‌ستاد پیگیری برجام»

«آیا آمریکا آماده است به متن برجام پایبند باشد، روحش به کنار. تاکنون واشنگتن هر دو را زیر پا گذاشته است. ظریف، وزیر خارجه»

«آمریکایی‌ها به‌بهانه‌های مختلف به‌دنبال اعمال یک‌سری تحریم‌های جدید هستند که با هیچ منطق و روح و متن برجام هم سازگار نبوده و در تعارض است. روحانی، رئیس‌جمهور»

انتظار از حامیان برجام آن بود که با اعتراف به شتباهات خود در حمایت و بزک کردن آن برای مردم که رحمانیان مدیر مسئول روزنامه شرق در مصاحبه با حسین دهباشی به آن اعتراف کرد به نقد برجام بپردازند و آن را تبدیل به تجربه عبرت آموز برای جریان مطبوع خودشان کنند، اما گویا جریان اصلاح طلب و رسانه‌های آن‌ها دست از بزک کردن برجام و تلاش برای وادار کردن کشورمان به تسری تجربه شکست خورده مذاکرات هسته‌ای در حوزه‌های دیگر مخصوصا دست آورد‌های موشکی و راهبرد‌های منطقه‌ای تاکید دارند

در همین زمینه روزنامه اصلاح طلب شرق در شماره روز یکشنبه خود با انتشار یاداشتی سراسر حماقت آمیر حقیقا مایه تعجب و تحیر شده است در این یاداشت روزنامه شرق نه تنها به اشتباهات خود در بزک کردن برجام اعتراف نکرده بلکه بیشتر از گذشته به بت سازی از برجام و سرودن شعر در مورد آن روی آورده است «برجام که می‌توان آن را برصام (برنامه صلح اقدام مشترک) هم خواند، به عنوان سمبل دیپلماسی صلح هیچ‌گاه پاره نخواهد شد زیرا «صلح» تنها اکسیر نجات‌بخش بشریت از ترس و خشونت است.»؛ که در ادامه نکاتی در مورد آن عرض می‌شود.

۱) نویسنده در ابتدای این یاداشت سعی کرده با زیرکی خاصی و با استفاده از کنایه مخالفان برجام را در داخل کشور همسو و همراه با جبگ طلبان، محافظه کاران و لابی‌های صهیونیسیتی معرفی کند «نئومحافظه‌کاران یا همان پیروان لئواشتراوس یهودی از قلب کنگره آمریکا دوباره برخاسته‌اند… ساختارستیزی لابی صهیونیسم در درون کنگره آمریکا تا حدی در اشاعه افکار ضدبرجامی توفیق داشته است.»

«ولی بهت و حیرت اینجاست که چرا عده‌ای از فرزندان این انقلاب این جهش تاریخی را برنمی‌تابند و همسو و هم‌صدا با بازیگران نقش اول خشونت و جنگ بر بی‌نتیجه‌بودن برجام هم‌آوایی می‌کنند؟ چرا با دشمنان همسویی می‌کنند؟»

همانطور که می‌بینید نویسنده تلاش می‌کنند مخالفت با برجام را در نیجه اشاعه افکار ضد برجامی توسط لابی صهیونیسم قلمداد کند در اینجا تنها پرسیدن یک سوال کافی به نظر می‌رسد. ما در همین متن تنها به بخش اندکی از مواضع اعضای دولت و افراد موثر در بسته شدن برجام اشاره کردیم که دستاورد‌های برجام را برای کشور ما تقریبا هیچ می‌دانند و حتی ظریف در یکی از مصاحبه هایش گفت: «هنوز در بانک‌های انگلیسی نمی‌توانیم حساب باز کنیم» سوال از روزنامه شرق این است که اعضای دولت و تیم مذاکره کننده هسته‌ای بخاطر همسویی با مواضع لابی صهیونیسم  این مواضع را اتخاذ کرده اند؟

۲) بعد از جنگ طلب معرفی کردن مخالفان برجام در داخل کشورمان نویسنده حامیان برجام را فرشته گانی تصویر می‌کند که همگی عاشق و شیفته صلح اند اینجا مقصود نویسده از فرشته گان صلح کشور‌های اروپایی است او در راستای وادار کردن کشورمان به مذاکرات موشکی که در ادامه متن به آن اشاره می‌کند اینجا سعی کرده است بگویید، چون کشور‌های اروپایی از برجام حمایت کرده اند پس صلح طلب اند و نباید از آن‌ها دوری کردند و در حوزه‌های دیگر هم با آن‌های به مذاکره است پرداخت

«سوی دیگر این هیاهو، هم‌گرایی جهانی برای دفاع از صلح در حال گسترش است. تبلور این اجماع توافق بر سر مناقشه هسته‌ای ایران بود که به‌زیبایی هرچه تمام‌تر نمایشی از دیپلماسی نوین را به ظهور رساند. برجام که می‌توان آن را برصام هم خواند، به عنوان سمبل دیپلماسی صلح هیچ‌گاه پاره نخواهد شد زیرا «صلح» تنها اکسیر نجات‌بخش بشریت از ترس و خشونت است.»

این روزنامه سپس هدف اصلی خود از بزک کردن برجام را بروز می‌دهد و می‌نویسد «هدف‌شناسی مذاکراتی که منجر به برجام شد توجه و تمرکز به مسائل داخلی و کاهش تنش‌ها و مناقشات برون‌مرزی است. صلح و آرامش داخلی و سیاست تنش‌زدایی منطقه‌ای ضرورت فوری و اساسی ما برای غلبه بر مشکلات سیاسی و اقتصادی است»

سیاست تنش زدایی در منطقه همان اسم رمز مذاکره در مورد مسائل منطقه با آمریکا و اروپا است تا با شکل گرفتن چیزی شبیه به برجام ایران در منطقه هم همانند هسته‌ای خلع ید بشود دقیقا همانند خواسته و مواضعی که اروپاییان صلح طلب از ظن نویسنده در حوزه‌ی موشکی دارند که در چند هفته اخیر رئیس جمهور فرانسه به طور متناوب به تکرار آن پرداخته است که ایران در حوزه موشکی باید تن به مذاکره بدهد اینکه روزنامه شرق تلاش می‌کند افکار عمومی را برای تسلیم شدن کشورمان در مورد توانمندی‌های نظامی و منطقه‌ای خود آماده کند تنها دو منشا می‌تواند داشته باشد؛ یا از روی جهالت و ندانم کاری است یا اینکه متاسفانه باید گفت: آمریکایی‌ها و کشور‌های اروپایی در داخل کشورمان همکارانی دارند که سرمایه آن‌ها برای به تسلیم واداشتن نظام و مردم است و آن جریان اصلاح طلب و روزنامه هایشان است.

۳) روزنامه شرق دوباره ادعای دروغ اصلاح طلبان را تکرار کرده است که برجام مانع جنگ شده است. تکرار این ادعای دروغین در این برهه به این منظور است که باز به مردم بگویید اگر می‌خواهید جنگ نشود باید سر موشک‌های کشورمان هم مذاکره کنیم همان مطلبی که روزنامه «آرمان» و سایت «فرارو» از رسانه‌های این جریان آشکارا اعلام کردند «صلح جوهره اصلی و فراموش‌نشدنی و بنیان اصلی تفکر حاکم بر مذاکرات ١+٥ بود؛ چیزی که با نقشه سازمان‌یافته معاندان خارجی و داخلی به این بعد از برجام که فوری‌ترین اثر آن رفع سایه جنگ از سر مردم ایران بوده، در تضاد است.»

رهبر معظم انقلاب در پاسخ به این ادعای دروغین بار‌ها اظهار نظر کردند ایشان در یکی از موضع گیری هاخود در جمع کارگران در اردیبهشت ۹۵ بیان داشتند «گاهی می‌شنویم بعضی می‌گویند یا در گذشته گفته‌اند که “وقتی ما آمدیم مسئولیت پیدا کردیم، توانستیم سایه جنگ را از سر کشور رفع کنیم”، اما این حرف‌ها درست نیست و واقعیت آن است که در تمامی سال‌های متمادی، حضور ملت در صحنه، موجب رفع سایه جنگ و تعرض از سر ایران شده است.»

۴) روزنامه اصلاح طلب شرق در ادامه مطلب خود با تکرار اتهامات دشمنان ایران که در این سال‌های از سوی آن‌ها تکرار شده است ایران را متهم به جنگ طلبی در منطقه و عرصه بین المللی کرده است و با کنایه حاکمان ایران را کسانی معرفی می‌کند که به دنبال ایجاد تنش هستند و علاقه‌ای به صلح ندارند

«کسانی‌که بی‌پروا آب در آسیاب دشمن می‌ریزند و از تریبون‌های رسمی و غیررسمی بذر نفاق و دشمنی و دشمن‌تراشی در منطقه را دامن می‌زنند و با تعصبی غیرمنطقی بر برجام و دستاورد‌های شگرف آن می‌تازند، آیا به عاقبت کار فکر کرده‌اند؟»

«واکاوی جریان‌های مهم تاریخی این واقعیت تلخ را روشن می‌کند که صلح‌طلبی و تنش‌زدایی باب میل خیلی از حکمرانان نبوده و نیست»

در این قسمت شرق برجام را لطف و عنایت خداوند دانسته که هر گونه مخالفت با آن بازی در زمین دشمن است
اینکه در وضعیت کنونی و حساس منطقه غرب آسیا اتهامات عربستان علیه کشورمان از زبان روزنامه شرق تکرار می‌شود و ایران را عامل تنش در منطقه معرفی می‌کند بسیار مایه شگفتی است و باید به مسئولان این روزنامه این همسویی و همگرایی با عربستان و اسرائیل را تبریک گفت.

اما اشاره به یک نکته کافی است که منشا فکری و حمایت‌های مالی ازتروریسم در منطقه مشخص است و امروز کمتر کسی پیدا می‌شود که قبول نداشته باشد عامل بی ثباتی منطقه، عربستان، سیاست‌های توسعه طلبانه رژیم صهیونیستی و دخالت‌های آمریکا است.

۵) نویسنده شرق مخاطب خود را بدون معرفی کشور الگو و مطوب خویش رها نکرده است و کشوری که ایران باید تلاش کند همانند آن سیاست خارجی خود را بچیند را معرفی کرده است «عمان همسایه جنوبی کشور ما الگوی خوبی بر این مدعاست که می‌توان در میان آتش جنگ، با صلح و امنیت زندگی کرد. عمان کشوری است که بیش از ٥٠ سال در سایه حلم و بردباری و سیاست مدارا در اوج اختلافات و ناامنی منطقه با زیرکی و تیزهوشی امنیت و ثبات خود را حفظ کرده است و با درایت و تعامل سازنده نه درصدد دشمن‌تراشی برآمده نه در دیپلماسی گفتمانی سخن هجوی گفته است و ارمغان این صلح‌طلبی ثبات سیاسی، اقتصادی و اتحاد و انسجام مثال‌زدنی داخلی است.»

این تنزل در جریان اصلاح طلب مایه عبرت است چرا که روزگاری جریان اصلاح طلب کشور مطلوب ایران را کره جنوبی و ژاپن می‌نامیدند و مرحوم هاشمی سخن از ژاپن اسلامی می‌زد، اما امروز اصلاح طلبان به کشور عمان رسیده اند! نام بردن از عمان یعنی اینکه ایران باید تسلیم شود و هر چه دشمنان ایران گفتند قبول کند تا از منظر این روزنامه اتهام تنش زایی در منطقه از جبین ایران پاک شود.

اینکه روزنامه شرق با همه این بدعهدی‌ها، نقض برجام و وجود اشکالات عمده در آن که امروز دستاویز‌هایی را در اختیار دشمن قرار داده است تا با استفاده از آن تعهدات خود را زیر پا بگذارد را یادگار ماندگار دولت روحانی معرفی می‌کند شاید چندان نباید تعجب کرد چرا در اندیشه این جریان آمریکا و غرب نمی‌توانند بد باشند و بهشت آمال این جریان غرب است پس نباید تعجب کرد از سخن گفتن در مورد یادگاری که خود دولت هم می‌گوید آن یادگاری دیگر وجود خارجی ندارد در واقع برحام یادگاری است که خود دولت هم آن را ندارد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

یک + 19 =