کد خبر : 62182
تاریخ انتشار : دوشنبه 4 دسامبر 2017 - 9:20
-

حذف یارانه‌بگیران پردرآمد، در ایستگاه پاستور

حذف یارانه‌بگیران پردرآمد، در ایستگاه پاستور

به گزارش قائم آنلاین،قانون هدفمندی یارانه از سال ۸۹ آغاز و هر ماه حدود ۷۵ میلیون نفر مشمول دریافت یارانه ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی می شوند که با گذشت حدود ۷ سال، با توجه به صحبت های ریاست جمهور تغییری در آن ایجاد نخواهد شد. به علاوه هزینه واریز یارانه در هر ماه برای

به گزارش قائم آنلاین،قانون هدفمندی یارانه از سال ۸۹ آغاز و هر ماه حدود ۷۵ میلیون نفر مشمول دریافت یارانه ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی می شوند که با گذشت حدود ۷ سال، با توجه به صحبت های ریاست جمهور تغییری در آن ایجاد نخواهد شد.

به علاوه هزینه واریز یارانه در هر ماه برای ۷۰ میلیون نفر حدود ۳ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان خواهد بود که دولت در هر سال بیش از ۴۲ هزار میلیارد تومان یارانه پرداخت کرده است که این رقم نسبت به بودجه هدفمندی یارانه ها نیز بیشتر است و دولت همواره برای واریز یارانه نقدی با کسری بودجه مواجه است.

همچنین با توجه به اینکه قرار بود دهک های پردرآمد از گردونه دریافت یارانه حذف شوند این امر نیز محقق نشد و مسئولین اعلام کردند که برنامه ای برای حذف سری جدید از یارانه بگیران ندارند زیرا باید افراد غیر نیازمند از این میان شناسایی و حذف شوند که شناسایی این افراد کار ساده ای نیست و زمان زیادی می طلبد و باید انتظار اعتراض های فراوانی مبنی بر حذف یارانه را نیز داشت؛ با این اوصاف عدم تغییر در میزان واریز یارانه و کسری بودجه در هر ماه دور از انتظار نیست.

براساس آخرین آماری که از گزارش عملکرد هدفمندی یارانه‌ها تا پایان نیمه اول امسال منتشر شده، از جمعیت نزدیک به ۸۰ میلیونی کشور بیش از ۹۵ درصد یعنی حدود ۷۶ میلیون و ۹۶۰ هزار نفر یارانه نقدی دریافت می‌کنند و حدود ۳ میلیون نفر در سه سال گذشته از گردونه دریافت یارانه حذف شده اند و در مجموع ۷۷ میلیون نفر در لیست دریافت یارانه قرار دارند که از این میان تعداد بسیاری جز دهک های کم درآمد محسوب نمی شوند.

این در حالی است که برای افزایش مبلغ یارانه‌های نقدی اگر قرار باشد محل افزایش منابع رشد نکند یعنی حامل‌های انرژی گران نشود تنها یک راه برای دولت باقی می‌ماند و آن هم حذف یارانه‌بگیران نیازمند است.در بودجه ، ۵۰ درصد از منابع ناشی از افزایش قیمت حامل‌های انرژی به توزیع نقدی و غیرنقدی بین خانوارها، ۳۰ درصد برای بخش‌های تولیدی و رفاه اجتماعی و ۲۰ درصد برای تامین هزینه‌های دولت اختصاص داده شده است.

در این رابطه موسوی لارگانی نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: دولت هنوز برنامه‌ای برای حذف دهک‌های پردرآمد از لیست دریافت یارانه ندارد، و مجلس نیز در انتظار پیشنهاد دولت در بودجه سال آینده است.

وی در ادامه افزود: در گذشته دولت به موضوع حذف یارانه دهک های پردرآمد ورود کرد و قرار بود تا سرپرستان خانوار دارای درآمد بیش از ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در ماه از دریافت یارانه حذف شوند که متاسفانه دولت این امر را اجرایی نکرد.

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: در سال اخیر تعدادی افرادی از لیست دریافت یارانه حذف شدند که علی رغم بررسی ها جز دهک های کم درآمد جامعه بوده اند و تا به امروز نیز مجددا به لیست دریافت یارانه بازنگشته‌اند.

لارگانی تاکید کرد: در سال جاری منتظر پیشنهاد دولت برای حذف سری جدید از یارانه بگیران هستیم و اگر پیشنهادی از سوی دولت مطرح نشود مجلس به این موضوع برای حذف دهک های پردرآمد ورود خواهد کرد.

گفتنی است، در یکسال ۳۳ میلیارد تومان از محل افزایش حامل های انرژی به سازمان هدفمندی یارانه ها اختصاص می یابد که این رقم با احتساب ۱۰ هزار میلیارد تومان برداشت از خزانه دولت به سختی کفاف پرداخت یارانه نقدی ۷۷ میلیون نفر را در ماه خواهد داد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

2 × 2 =