علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی با حضور در جمع خبرنگاران درباره حضور در کنفرانس بین المللی مبارزه با مواد مخدر گفت: باید توجه کرد که همه کشورها در این زمینه حساس باشند. ایران هزینههای زیادی در این زمینه داده است و حدود ۴ هزار نفر شهید و ۱۳ هزار نفر مجروح داشتهایم.
وی ادامه داد: بنابراین تصور میکنم همکاریهای روسیه و ایران در مبارزه با مواد مخدر در مسیر خوبی است. مخصوصاً این وجه که افسران اطلاعاتی بین دو کشور مبادله شده است و این کار برای ردیابی قاچاقچیان و ضربه زدن به آنان بسیار مناسب است.
رئیس مجلس تصریح کرد: اما مهم این است که ناتو در افغانستان مسئولیت خود را انجام نمیدهد و تاکید داریم که ایران و روسیه این موضوع را باید پیگیری کنند. همچنین انتظار داریم سازمان ملل مسئولیت مهم خود را به درستی ایفا کند.
لاریجانی با بیان اینکه اسناد سازمان ملل در این زمینه قابل قبول است، اظهار داشت: امروز در کنفرانس بین المللی مبارزه با مواد مخدر گزارشی از وضع ناهنجار مواد مخدر که رو به گسترش است از سوی نماینده سازمان ملل ارائه داده شد، اما موضوع این است که سازمان ملل مرکز مطالعاتی نیست که تنها مسائل را توصیف کند، بلکه باید تصمیم گیری و مداخله داشته باشد.
رئیس نهاد قانونگذاری کشور تاکید کرد: برخی کشورهایی که هدف اصلی مواد مخدر هستند با رفتاری مانند ناتو، هیچ مسئولیتی در زمینه مبارزه با مواد مخدر برعهده نمیگیرند و بنده این مسئله را مجدداً تکرار میکنم که در افغانستان تولید مواد مخدر از سال ۲۰۰۱ تا امروز ۴۵ برابر شده است، یعنی از ۲۰۰ تن به ۹ هزار تن افزایش پیدا کرده و همچنین شاهد افزایش لابراتوآرها در این کشور هستیم.
وی گفت: قابل قبول نیست که ناتو نمیتواند با این وضعیت در افغانستان برخورد کند، زیرا محمولههای مواد مخدر با الاغ حمل نمیشود بلکه ماشینهای آنها از کشورهای مختلفی عبور میکند و این عبور و مرور دیده میشود. این قضیه مانند قاچاق نفت توسط داعش در سوریه است که ماموران آمریکایی نظارهگر آن بودند.
رئیس مجلس شورای اسلامی بیان داشت: همچنین لابراتوآرهای تولید مواد مخدر در کشور افغانستان جای مشخصی دارد بنابراین ناتو می تواند آنها را نابود کند. تاکید می کنم که ایران و روسیه نه تنها با معلول مواد مخدر بلکه باید با علت آن نیز برخورد کنند.
لاریجانی با بیان اینکه سازمان ملل باید سهم کشورها را در مبارزه با مواد مخدر مشخص کند، بیان داشت: ایران نباید تنها هزینه مبارزه با مواد مخدر را تحمل کند.
وی در زمینه همکاری های ایران و روسیه در منطقه عنوان کرد: این همکاری ها بسیار مناسب است، درک مشترکی بین ایران و روسیه وجود دارد و سطح روابط بسیار بالا است. سفرهای مقامات عالی رتبه دو کشور مستمراً انجام می شود و ما در سطوح مختلف راهبردی مسائل را دنبال می کنیم. سفر اخیر آقای پوتین به تهران نیز توفیق های بسیاری به دنبال داشته است.
رئیس قوه مقننه کشورمان تصریح کرد: همکاری های ایران و روسیه در زمینه مبارزه با تروریسم پیشرفت های خوبی داشته است و اینکه داعش در کشورهای عراق و سوریه لطمات جدی دیده است، بخشی از آن مربوط به همکاری های ایران و روسیه است و این همکاری ها در حوزه های دیگر نیز ادامه خواهد داشت.
لاریجانی درخصوص دیدار با رئیس مجلس دومای روسیه عنوان کرد: این دیدار در چند بخش از جمله بخش اقتصادی انجام شد. همکاری های اقتصادی بین ایران و روسیه تنوع مختلفی پیدا کرده است و در زمینه هایی چون راه آهن نیز این همکاری های ادامه خواهد داشت.
وی ادامه داد: در این ملاقات مروری بر مشکلات پیش روی روابط اقتصادی از جمله رفت و آمد تجار ایرانی به روسیه و صدور روادید برای آنها و همچنین حمایت های گمرکی مطرح شد و کمیته مشترک پارلمانی بین دو کشور برای پیگیری و حل مشکلات بین بخش دولتی تشکیل شد.
رئیس مجلس اظهار داشت: مسئولانی از پارلمان ایران در مسکو حضور دارند که در جلسات روز آینده این کمیته عالی همکاری های اقتصادی دو کشور را پیگیری خواهند کرد.
لاریجانی در نهایت عنوان کرد: فکر می کنم مفاهمه خوبی بین ایران و روسها در زمینه اقتصادی به وجود آمده است و همچنین در دیدار با رئیس مجلس دومای روسیه در زمینه های نظامی و امنیتی درخصوص مبارزه با تروریسم و همکاری های پارلمانی مذاکرات خوبی صورت گرفت.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0