محققان دانشگاه فنلاند شرقی در مطالعه خود ۱۶۱ کودک ۶ تا ۸ ساله را مورد بررسی قرار داده و وضعیت آنها را از اولین سال مدرسه تا مقطع سوم ابتدایی تحت نظر داشتند.
کیفیت رژیم غذایی این کودکان نیز مورد بررسی قرار گرفت و مهارتهای علمی شان با کمک تستهای استاندارد بررسی شد. براساس معیار این مطالعه، هر چقدر رژیم غذایی به رژیم سبک دریای بالتیک و توصیههای تغذیهای فنلاند نزدیکتر بود، یعنی مصرف بالای سبزیجات، میوه و توت ها، ماهی، غلات کامل سبوس دار، و چربیهای اشباع نشده و مصرف کمتر گوشت قرمز، محصولات شیرین و حاوی قند، و چربی اشباع شده، رژیم غذایی سالمتر بود.
طبق نتایج این مطالعه، کودکانی که رژیم غذایی شان سرشار از سبزیجات، میوه، توت ها، غلات سبوس دار، ماهی و چربیهای اشباع نشده بود و کمتر از مواد قندی استفاده میکردند، در تستهای اندازه گیری مهارتهای یادگیری بهتر از همسن و سالان خود که رژیم غذایی ضعیفی داشتند عمل کردند.
به گفته محققان، مشاهده مهم دیگر این مطالعه این بود که ارتباط کیفیت رژیم غذایی با مهارتهای یادگیری مستقل از بسیاری از فاکتورهای مهم نظیر موقعیت اجتماعی-اقتصادی، فعالیت فیزیکی، چاقی، و تناسب اندام است.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0