آلودگی خاک خطرناکتر از آلودگی هوا است
به گزارش قائم آنلاین، پیش از ظهر امروز، همایش «خاک، بستر تولید و زندگی» در سالن همایش جهاد سازندگی مازندران برگزار شد. مجتبی محمودی که یکی از سخنرانان این مراسم بود، در بخش ابتدایی اظهاراتش گفت: مازندران دارای خاکهای بسیار حاصلخیز و خاصی است که استانهای دیگر کشور کمتر از آن بهرهمندند. وی افزود: خوشبختانه
به گزارش قائم آنلاین، پیش از ظهر امروز، همایش «خاک، بستر تولید و زندگی» در سالن همایش جهاد سازندگی مازندران برگزار شد.
مجتبی محمودی که یکی از سخنرانان این مراسم بود، در بخش ابتدایی اظهاراتش گفت: مازندران دارای خاکهای بسیار حاصلخیز و خاصی است که استانهای دیگر کشور کمتر از آن بهرهمندند.
وی افزود: خوشبختانه آن بخشی از خاک مازندران که مانده، آلودگیهای کمی دارد که این میزان هم، قابل آلایش و بازیافت است.
رئیس مرکز آموزش و تحقیقات کشاورزی استان مازندران با بیان اینکه ۹۵ درصد مواد غذایی انسان از خاک بوده و خاک و آب نعمتی در دستان ما است که باید به درستی به نسل بعد انتقال دهیم، اظهار کرد: اگر خاک را آلوده کنیم، خاک سالمی نخواهیم داشت و خاک سالم نداشته باشیم، گیاه سالمی نخواهیم داشت و در نتیجه، انسان سالمی نخواهیم داشت.
محمودی با بیان اینکه خاک چندین کاربرد بزرگ دارد که مهمترین آن، تأمین مواد غذایی انسان است، اضافه کرد: خاصیت دیگر خاک، خاصیت پالایندگی آن است که آلایندهها را تصفیه میکند، گفتنیاست ورود مواد، موجودات زنده و انرژی میتواند خواص طبیعی خاک را تغییر دهد.
وی با بیان اینکه آلودگی خاک عبارت است از یک یا چند ماده خارجی، به مدت و مقدار معین که در نهایت منجر به تغییر خاصیت و ماهیت خاک شود، خاطرنشان کرد: آلایندههای صنعتی در صدر آلایندههای خاک قرار دارند، آلایندههای فاضلاب و شیرابهها هم از آلایندههای رایج دیگری است که هم خاک و هم آب را آلوده میکند.
رئیس مرکز آموزش و تحقیقات کشاورزی استان مازندران با بیان اینکه آلایندههای نفتی هم منابع خاک ما را تهدید میکند، ادامه داد: مواد رادیو اکتیویته هم بسیار خطرناکاند و از بدو شروع آزمایشهای هستهای موجب شد تا حجم زیادی از این آلایندهها وارد اتمسفر شود و همراه با بارندگی، وارد خاک شوند.
محمودی تصریح کرد: آلودگی خاک، خطرناکتر از آلودگی هوا است، اگر چه ملموس نیست و آنهم بهدلیل سربهزیری خاک است که صدایی از آن نمیآید.
وی با بیان اینکه قانون خاک در دست تدوین و بررسی است، عنوان کرد: بر اساس این قانون، اگر واحدی سبب آلایندگی خاک در محیط پیرامون خود شود، در مرحله اول از ۶ ماه تا دو سال حبس و در وهله بعدی به پرداخت جرایم نقدی سنگین محکوم میشود.
رئیس مرکز آموزش و تحقیقات کشاورزی استان مازندران متذکر شد: اگر نگاه اکوسیستمی به موضوع خاک نداشته باشیم، آسیبهای غیرقابل جبرای برای زمین رخ خواهد داد، آبیاری، کشاورزی و تخریب جنگلها و گازهای گلخانهای از عوامل موثر بر تغییر اقلیم است که سبب افزایش گاز CO2 و کاهش اکسیژن میشود.
محمودی در پایان بینظمی و کمشدن تغییر الگوی بارش و دما، خشکسالی خاک، تأمین آب شرب، کاهش کارآیی مصرف آب، تغییر بهرهوری کشاورزی، ریزگردها، افزایش ریسک جنگلسوزی، کاهش بازدهی و کیفیت محصولات کشاورزی و افزایش آفات را از آسیبهای تغییر اقلیم خاک برشمرد.
در پایان گفتنی است کارشناسان بر این باورند که کمبود منابع خاک مرغوب و مناسب برای کشاورزی که وظیفهی تأمین غذای سالم برای مردم را بر عهده دارند، به مراتب اثرات خطرناکتری نسبت به کمبود آب دارند.
برچسب ها :آب ، خاک ، هوا ، قائم شهر
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0