کد خبر : 63996
تاریخ انتشار : یکشنبه 10 دسامبر 2017 - 22:50
-

عملکرد ۱۰۰ روزه سازمان میراث فرهنگی

عملکرد ۱۰۰ روزه سازمان میراث فرهنگی

به گزارش قائم آنلاین، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه برنامه‌هایی برای ایجاد ۷۰ هزار شغل در سال آینده داریم گفت: در این صنعت به‌ازای هر ۵۰ میلیون تومان قادر به ایجاد یک شغل هستیم. علی‌اصغر مونسان معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در نشست

به گزارش قائم آنلاین، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه برنامه‌هایی برای ایجاد ۷۰ هزار شغل در سال آینده داریم گفت: در این صنعت به‌ازای هر ۵۰ میلیون تومان قادر به ایجاد یک شغل هستیم.

علی‌اصغر مونسان معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در نشست بررسی عملکرد ۱۰۰روزه این سازمان گفت: در این ۱۰۰ روز اقدامات بسیاری انجام شده است. پرونده راه‌آهن ملی در حال تکمیل و ثبت جهانی است. در این مدت ۲۰ اثر تاریخی و ۱۸۳ اثر منقول، ۱۰۰ اثر غیرمنقول و ۵۵ اثر ناملموس ملی ثبت شده است.

مونسان ادامه داد:‌ تهیه حریم ۱۵۰ اثر غیرمنقول نیز به سرانجام رسیده است. این سازمان به دنبال تملک ۱۸۰ اثر تاریخی به‌منظور حفظ آثار بوده که ۸۰ اثر تاکنون به تملک این سازمان درآمده است.

وی افزود: با کمک بخش غیردولتی و شهرداری‌ها ۷۰۰ بنا را برای مرمت در دست داریم.

رئیس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری با اشاره به ارزیابی جنگل‌های ارسباران گفت: تلاش داریم تا این مورد را نیز به ثبت جهانی برسانیم.

مونسان با اشاره به حوزه صنایع دستی عنوان کرد: در این صنعت به‌ازای هر ۵۰ میلیون تومان قادر به ایجاد یک شغل هستیم. تاکنون نیز ۳۷ هزار شغل در حوزه صنایع دستی ایجاد شده است.

وی افزود: برنامه‌ای نیز برای سال آینده به‌منظور ایجاد ۷۰ هزار شغل به دولت ارائه داده‌ایم.

رئیس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری اضافه کرد: در این ۱۰۰ روز ۱۳ نمایشگاه داخلی، ۴ نمایشگاه خارجی برای نمایش و فروش محصولات تولیدکنندگان برگزار شده است.

معاون رئیس‌جمهور همچنین از ثبت جهانی شهرهای مریوان و سیرجان با عنوان شهر گلیم خبر داد و گفت: جشنواره این ثبت جهانی نیز به‌زودی برگزار خواهد شد و در ثبت شهرهای جهانی بعد از چین رتبه نخست را کسب کرده‌ایم.

مونسان با اشاره به دیگر اقدامات این سازمان در زمینه صنایع دستی تصریح کرد: از دیگر اقدامات سازمان تلاش برای ایجاد گالری برای فروش محصولات دستی است که اولین گالری در کاخ سعدآباد ایجاد شده است.

وی بابیان اینکه در حوزه گردشگری هنوز عقب هستیم و نیاز به ایجاد زیرساخت‌های لازم داریم، عنوان کرد: در این ۱۰۰ روز ۳۰ پروژه از محل صندوق توسعه ملی ارزیابی و تسهیلات آن به مبلاغ ۳ هزار و ۱۰۰ میلیارد به بانک‌ها معرفی شده است، ۴ پروژه در شهرهای قم، تهران و خوزستان نیز به تصویب رسیده است.

رئیس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری از بسته حمایتی برای اشتغال در روستاها خبر داد و گفت: یک بسته حمایتی برای اشتغال فراگیر در روستاها به تصویب و اجرا رسیده که ۱.۵ میلیارد از صندوق تعوسعه ملی و کمک بانک‌ها برای آن در نظر گرفته شده است. همچنین از این صندوق ۱۰ درصد بودجه برای گردشگری و ۱۰ درصد برای حوزه صنایع دستی با مجموع حدود ۲۴۰۰ میلیارد تومان برای سازمان میراث فرهنگی در نظر گرفته شده است.

مونسان با اشاره به تبریز۲۰۱۸ ادامه داد: جلسات متعدد برای این مراسم و معرفی جاذبه‌های کشور در تبریز انجام شده است که از ابتدای سال ۲۰۱۸ شروع خواهد شد. افتتاحیه و جشن این مراسم نیز در فروردین ۹۷ با حضور رئیس‌جمهور انجام خواهد شد.

اقدامات ۱۰۰ روزه سازمان میراث فرهنگی در حوزه گردشگری

وی با اشاره به اقدامات انجام‌شده در حوزه گردشگری در ۱۰۰ روز اخیر، اضافه کرد: تاکنون ۶۲۱ پروژه گردشگری با پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد داشته‌ایم که ۲۰ هزار نفر در این پروژه‌ها فعالیت دارند.

رئیس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: ۴۳۰ پروژه نیز در روستاها و عشایر در حال اجرا و تصویب است که متوسط حدود ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و ۲۲ هزار نفر در این زمینه مشغول به کار شده‌اند.

مونسان از تدوین شیوه‌نامه اجرایی گردشگری حلال خبر داد و گفت: باید این نوع گردشگری جایگاه خود را در ایران پیدا کند، برای این موضوع نیز کشورهای مسلمان و همسایه هدف هستند.

وی در خصوص حوزه گردشگری ادامه داد: ‌به‌ازای هر گردشگر بالغ بر ۱۲۰۰ تا ۱۴۰۰ دلار درآمد ارزی خواهیم داشت و سالانه ۴۹۰۰ گردشگر ورودی داریم که باید به دو برابر این میزان برسد.

رئیس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری بابیان اینکه توزیع یکنواخت گردشگری داخلی به صورت مطلوب انجام نشده است، بازاریابی و تبلیغات را از عوامل مؤثر در گسترش گردشگری دانست و از پرتال گردشگری به‌منظور بهبود وضعیت این حوزه خبر داد.

مونسان با اشاره به طرحی ویژه برای تشویق گردشگران و استفاده از ظرفیت ایرانیان مقیم خارج گفت: برای معرفی و بازاریابی گردشگری ایران روی ظرفیت حدود ۵ میلیون از ایرانیان مقیم خارج حساب کرده‌ایم و برای این افراد استفاده از بلیت رایگان سفر را در نظر گرفته‌ایم.

وی همچنین از توافق با شرکت هواپیمایی ترکیش برای استفاده از ظرفیت‌های آن و تبلیغ ۵ شهر ایران خبر داد و گفت: برای سال ۹۷ نیز جشنواره رالی‌تور و جشنواره خرید گردشگران ایران را به‌منظور رونق بازارها در نظر داریم.

رئیس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری درباره قانون جامع میراث فرهنگی و تخریب آثار ملی گفت: قانون حمایت میراث فرهنگی در حال تدوین است. رئیس‌جمهور نیز پیگیر این قانون است، فاز اول آن هم اجرا شده و امیدواریم در سه ماه اول سال آینده به تصویب برسانیم.

مونسان در پاسخ به این سؤال که با توجه به افزایش عوارض خروج از کشور از ۷۵ هزار به ۲۲۰ هزار تومان و اینکه چه میزان از این عوارض به سازمان میراث فرهنگی تعلق می‌گیرد، گفت: بخشی از این عوارض به سازمان میراث فرهنگی تعلق می‌گیرد، در گذشته ۱۰ هزار تومان از عوارض خروج از کشور به میراث فرهنگی تعلق می‌گرفت، اما در سال ۹۷ قرار است ۴۰ هزار تومان و جمعاً ۱۶۰ میلیارد تومان اعتبار جدید از عوارض خروج از کشور به سازمان ما تعلق گیرد.

وی در خصوص مشکل اعتبارات در سازمان میراث فرهنگی افزود: صندوق توسعه ملی اعتبارات لازم را در اختیار ما قرار داده اما گویا بانک‌های عامل به‌خوبی عمل نکردند و اکنون در حال تغییر برخی از این بانک‌ها هستیم.

رئیس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری در پاسخ به این سؤال که در سال ۲۰۱۷ هیچ پرونده‌ای برای ثبت آثار ناملموس برای سال ۲۰۱۸ نداشته‌ایم، تصریح کرد: امسال از ۷۴ کشور، ۴ پرونده مشترک برای ثبت آثار ناملموس وجود داشت که ایران یکی از این پرونده‌ها را تشکیل می‌داد. تا پایان امسال نیز پرونده یلدا، بادگیر و عود را برای پیگیری و ثبت جهانی در دستورکار داریم.

مونسان در پاسخ به سؤال خبرنگاران مبنی بر عدم توزیع عادلان اعتبارات در شهرها گفت: سعی داریم اعتبارات را به تمام شهرها اختصاص دهیم و طرح حمایت از اشتغال روستایی که بر مبنای محرومیت است و ۲۴۰۰ میلیارد آن برای سازمان میراث فرهنگی در نظر گرفته شده، به همین منظور اجرایی شده است.

معاون رئیس‌جمهور در پاسخ به این سؤال در باره دلیل انتصاب برخی از مدیران غیرمتخصص همچون مدیر کاخ سعدآباد، گفت: در این ۱۰۰ روز بنده کمترین انتصابات را داشته‌ام، در خصوص مدیر کاخ سعد‌آباد نیز این کاخ در گذشته مدیری نداشت و مدیریت جدید نیز سابقه کار فرهنگی داشته و عملکرد خوبی در مدیریت کاخ سعدآباد داشته است.

مونسان در خصوص سرنوشت پرونده‌های مفاسد اداری و انزوای سازمان میراث فرهنگی اظهار داشت: در خصوص انزوای این سازمان اقداماتی انجام شده که بخش‌هایی از آن مربوط به اعتبارات و بودجه بود که بودجه سال ۹۷ می‌تواند کمک زیادی به دیده شدن این سازمان انجام دهد. موضوع پرونده‌ها نیز گسترده نبود، درغیراین‌صورت قطعاً از سوی مراجع قانونی پیگیری می‌شد.

وی در خصوص این موضوع که یکی از مدیران دختر و همسر خود را به‌عنوان ناظر در یکی از سفرهای خارجی معرفی کرده است، افزود: این فرد اعضای خانواده‌اش را با هزینه شخصی در این سفر با خود همراه کرده و این موضوع بسیار محدود است.

رئیس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری در پایان از طرحی با عنوان بوم‌گردی به‌منظور فعال‌سازی عادلانه ظرفیت‌ها در شهرهای کوچک و استفاده از فضاهای تاریخی و افزایش توریسم خبر داد.

در بخش دیگری از این مراسم بهمن نامور مطلق معاون صنایع دستی از اشتغال ۴۵ درصدی در ۶ ماه امسال در این صنعت خبر داد و گفت: در این مدت رشد ۷۰ درصدی صادرات را داشتیم و در ثبت شهرهای جهانی به رتبه اول رسیده‌ایم.

وی ادامه داد: امروزه کنسرسیوم فرش و صنایع دستی را نیز راه‌اندازی کرده‌ایم.

معاون صنایع دستی در خصوص نمایشگاه صنایع دستی شهر میلان افزود: امسال کشور ایران به‌عنوان میهمان ویژه در این نمایشگاه حضور داشت و تبلیغات و کنفرانس آن بسیار برای ایران سودمند بود. همچنین یکی از مؤسسات نوظهور به نام زبردستان را در آنجا راه‌اندازی کردیم.

سعید اوحدی معاون سرمایه‌گذاری این سازمان در بخشی از این مراسم با ارائه گزارشی از عملکرد ۱۰۰ روزه این سازمان گفت: تا سال ۹۲، ۲۷۰۰ پروژه گردشگری با پیشرفت ۴۵ درصدی داشتیم اما از سال ۹۲ تا ۹۶، هزار و ۴۰۰ پروژه با پیشرفت ۶۵ درصدی داشته‌ایم. در کشور ۱۶ هتل ۴ و ۵ ستاره داریم که موضوع مهمی در صنعت گردشگری به حساب می‌آید.

اوحدی افزود: برای دریافت هزار میلیارد تومان بودجه با صندوق توسعه ملی در سال ۹۷ به توافق رسیده‌ایم.

مهدی طالبیان معاون سازمان میراث فرهنگی در خصوص آثار تخریب‌شده و نائل اصفهان گفت: تخریب این آثار نشان‌دهنده کمبود نیرو و نیاز به کمک این سازمان است. در خصوص این اثر نیز دو گروه فنی و بازرسی ـ حقوقی به این محل اعزام شدند و ترمیم این اثر در حال انجام است. از نظر حقوقی نیز متخلفان در حال پیگیری هستند و سرنخ‌هایی نیز به‌دست آمده است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

6 + پنج =