کد خبر : 64091
تاریخ انتشار : دوشنبه 11 دسامبر 2017 - 15:30
-

علت خواب رفتن دست و پا چیست؟

علت خواب رفتن دست و پا چیست؟

به گزارش قائم آنلاین،اگر پس از بیدار شدن در دستان خود احساس بی‌حسی می‌کنید به سبب آن است که روی آن خوابیده‌اید. این امر مشکل عجیبی نیست و ممکن است برای همگان اتفاق افتد. البته گاهی هم هنگامی که برای مدتی طولانی می‌نشینید ممکن است در دست و یا پای خود احساس بی حسی، کرختی

به گزارش قائم آنلاین،اگر پس از بیدار شدن در دستان خود احساس بی‌حسی می‌کنید به سبب آن است که روی آن خوابیده‌اید. این امر مشکل عجیبی نیست و ممکن است برای همگان اتفاق افتد. البته گاهی هم هنگامی که برای مدتی طولانی می‌نشینید ممکن است در دست و یا پای خود احساس بی حسی، کرختی و یا سوزن سوزن داشته باشید. این احساس بی حسی در دستان و پاها در پزشکی با نام «پارستزیا» یا همان خواب رفتگی دست و پا شناخته می‌شود و در اغلب موارد پس از مدتی خود به خود بهبود می‌یابد.

پارستزیا چیست؟

اعصاب حسی محیطی تمامی حس‌ها و احساسات را از سرتاسر بدن به طناب نخاعی منتقل می‌کنند و از آن‌جا حس‌ها و احساسات به مغز منتقل می‌شوند. هر گونه فرآیندی در این مسیر می‌تواند منجر به پارستزیا در فرد شود. در واقع وقتی پارستزیا اتفاق می‌افتد، فرد احساس سوزن سوزن شدن، خارش و یا مورمور شدن می‌کند. شایع‌ترین نوع پارستزیا، پارستزیای کوتاه مدت نام دارد که در صورت بروز، خیلی سریع از میان می‌رود. اما نوعِ دیگر پارستزیا، یعنی پارستزیای بلند مدت و متناوب، سریع از میان نمی‌رود و چندین و چند بار هم تکرار می‌شود. این نوع، ممکن است نشانه‌ای از یک بیماری عصبی [= نورولوژیک] باشد. عموماً عفونت و یا التهاب عصبی می‌تواند موجب این حالت شود و به ندرت سکته و یا تومور علت این پدیده است. در کل پارستزیا ممکن است به سبب یک اختلال اساسی عصبی ناشی از سکته مغزی، تومور مغزی و یا آسیب به سر بروز کند.

علل پارستزیای کوتاه مدت و بلند مدت (حاد و مزمن)

گرچه پارستزیای کوتاه مدت عموماً به سبب گردش خون ضعیف بروز می‌کند، اما برخی عوامل و علل دیگر نیز می‌توانند موجب پارستزیای کوتاه مدت شوند. مانند:

شایع‌ترین علت، فشار طولانی مدت بر روی عصب است. این امر در حین خواب و یا به سبب نشستن به مدت طولانی ممکن است ایجاد شود.

شلاق خوردن نیز، به سبب آن که می‌تواند آسیب به بافت نرم را سبب شود، ممکن است علت پارستزیا باشد.

هایپرونتیلاسیون (بیماری تنفس سریع) نیز در زمره‌ی علل پارستزیا قرار دارد. ۳۵ درصد کسانی که به پارستزیا دچارند به سبب همین هایپرونتیلاسیون است.

گاه کسانی که به بیماری پانیک دچارند، پارستزیا را در دهان، دست‌ها و پاهای خود احساس می‌کنند.

از دست دادن آب بدن نیز از جمله مواردی است که می‌تواند موجب پارستزیای کوتاه مدت شود.

به جز آسیب عصبی، پارستزیای مزمن می‌تواند ناشی از موارد زیر باشد:

سیاتیک

سندروم تونل کارپال

سندروم تونل تارسال

اسپوندیلوز گردن

اختلالات گردش خون

اختلالات متابولیک

سکته مغزی

دیابت

درمان پارستزیا

البته که پارستزیای حاد خود به خود از میان می‌رود. اما در صورت باقی ماندن هر یک از علائم آن، مانند سوزش، بی حسی، مور مور شدن، با پزشک مشورت کنید. گفته شد که این مورد می‌تواند ناشی از علل مختلفی باشد. لذا پزشک با انجام آزمایش‌های لازم، قادر به کشف علت و رفع آن می‌باشد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

15 − 14 =