کد خبر : 64150
تاریخ انتشار : دوشنبه 11 دسامبر 2017 - 18:20
-

یارانه نقدی به چه کسانی میرسد؟

یارانه نقدی به چه کسانی میرسد؟

به گزارش قائم آنلاین،محمدباقر نوبخت در نشست خبری خود با خبرنگاران، با بیان اینکه قرار است دولت از هزینه‌های خود کم کند، گفت: از جامعه می‌خواهم که ببینید این کار را کردیم یا خیر؛ بر این اساس اولین کاری که شده آن است که هر دستگاهی که درخواست بودجه داشت؛ گفته شد دیگر آن بودجه

به گزارش قائم آنلاین،محمدباقر نوبخت در نشست خبری خود با خبرنگاران، با بیان اینکه قرار است دولت از هزینه‌های خود کم کند، گفت: از جامعه می‌خواهم که ببینید این کار را کردیم یا خیر؛ بر این اساس اولین کاری که شده آن است که هر دستگاهی که درخواست بودجه داشت؛ گفته شد دیگر آن بودجه ریزی سنتی که هر که می‌اید و می‌خواهد چیزی افزایش پیدا بکند، نیست بلکه از دستگاه‌ها پرسیدیم چه اقداماتی می‌خواهید انجام دهید.

وی افزود: بر این اساس، قیمت تمام شده محصول دستگاه‌ها را محاسبه کردیم و این ۶ هزار صفحه‌ای که رییس جمهور ارائه کرده، بر اساس این است که قیمت تمام شده اقدامات دستگاه‌ها چقدر محاسبه شده است.

نوبخت تصریح کرد: البته قانون در بند پ. ماده ۷ گفته که ما هر سال ۲۰ درصد از ارقام بودجه کم کنیم؛ ما همین سال اول ۳۴ درصد کم کردیم.

سخنگوی دولت به تهیه بودجه ١٣٩٧ بر اساس بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد اشاره کرد و گفت: این در حالی است که بودجه تغییراتی هم در اختصاص بودجه‌های عمرانی داشته که به منظور استفاده بهینه از منابع محدود برای پرداخت به بودجه‌های عمرانی، از روش جدیدی استفاده کرده و بر مبنای حضور گسترده بخش خصوصی قرار دارد.

وی با بیان اینکه این روش کار را به صورت شراکتی پیش خواهد برد، گفت: این روش بودجه ریزی، در دنیا به صورت خصوصی، عمومی و شراکتی پذیرفته شده است و در حال حاضر ۶۶ هزار پروژه استانی و ۶ هزار طرح ملی به ۳ گروه تقسیم شده اند.

نوبخت با بیان اینکه گروه اول قابل واگذاری بوده که کار‌های آن انجام شده است، گروه دوم مشارکت با بخش خصوصی و گروه سوم را نمی‌توان واگذار کرد، اظهارداشت: دولت باید آن‌ها را تمام کند.
البته باید توجه داشت که بودجه کل کشور ۱۱۹۴ هزار میلیارد تومان بوده و منابع عمومی بودجه ۳۶۸ هزار میلیارد تومان بوده و درآمد‌های اختصاصی نیز ۵۳ هزار میلیارد تومان است.

وی تاکید کرد: درآمد‌ها ناکافی است و بیشتر از این باید حقوق بدهیم، این غیر از طرح‌های عمرانی و اوراقی است که سال‌های قبل منتشر کردیم، سال آینده نزدیک به ۳۲ هزار میلیارد تومان پول اوراقی که منتشر شده را باید بپردازیم.

معاون رئیس جمهور در تعریف بودجه شفاف گفت: در این تعریف باید منابع، برآورد مصارف و چگونگی نیل به اهداف شفاف و روشن باشد؛ البته طبق نظام GFS و استاندارد‌های بین‌المللی پذیرفته شده درآمد‌ها در لایحه بودجه ۹۷ مبلغ ۱۹۳ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان است.

به گفته نوبخت، این رقم نسبت به مصوب سال جاری ۱۱.۱ درصد رشد دارد که مربوط به بخش‌های مالیات، گمرک و سایر است. رقم خالص مالیات ۱۰۵ هزار میلیارد تومان بوده که نسبت به مصوب قانون امسال ۶.۷ درصد رشد نشان می‌دهد؛ البته می‌توان مالیات بیشتری داشت و فشار بیشتری به مؤدیان فعلی نیاورد؛ اما کسانی هستند که مالیات نمی‌دهند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: اکنون ۴۰ هزار میلیارد تومان از محل کسانی که می‌شناسیم و درآمد دارند، اما طبق قانون معارف هستند، می‌توان درآمد داشت. همچنین لایه پنهان و غیرشفافی وجود دارد که درآمد داشته و فعالیت می‌کنند، اما مالیات نمی‌دهند یا مالیات آن‌ها بایسته نیست، ضمن اینکه باید با بازبینی نسبت به گروه‌های معاف از مالیات نگاهمان به بخش کدر اقتصاد معطوف شود.

نوبخت گفت: چند سال است بودجه خاصی به سازمان مالیاتی داده می‌شود، تا براساس شرایط روز، به نرم‌افزار‌های جدید تجهیز شود؛ البته امسال ۱۷ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان بوده که در لایحه به ۲۳ هزار میلیارد تومان افزایش یافت.

نوبخت در خصوص یارانه‌های نقدی در سال آینده نیز گفت: یارانه باید به نیازمندان داده شود و کسانی که استحقاق آن را دارند، باید این مشمول دریافت یارانه شوند؛ البته برای این موضوع، دو روش وجود دارد، اولی اینکه حساب بانکی هشتاد میلیون نفر جمعیت کشور را سرکشی کرده که قطعا دعوا‌های کنونی به میان خواهد آمد؛ همانطور که در گذشته نیز تجربه شد و در نهایت، ۳ تا چهار میلیون نفر هم با حذف یارانه مواجه شدند.

وی افزود: روش دوم این است که یارانه به اشخاصی که تحت پوشش نهاد‌های حمایتی هستند، تعلق گیرد؛ البته بخشی از مردم هم هستند که تحت پوشش این نهاد‌ها نبوده، ولی مشمول دریافت یارانه هستند که بعد از بررسی، یارانه آن‌ها را هم برقرار خواهیم کرد.

به گفته نوبخت، سال ۹۷ بنای دولت این است که به افراد نیازمند شناسایی شده یا آن‌ها که نیازمند هستند و پس از بررسی‌ها شناسایی می‌شوند، یارانه پرداخت خواهیم کرد؛ پس برنامه دقیق پیاده سازی خواهد شد.

وی تأکید کرد: دیگر نیازی به مأموریت سازمان هدفمندی نیست و به صندوق رفاه اجتماعی تبدیل خواهد شد و وزارت کار می‌تواند مسئولیت آن را برعهده بگیرد.

نوبخت در پاسخ به سوالی مبنی بر تغییر قیمت بنزین در سال آینده، به مجوز ٤٨ هزار میلیارد تومانی برای درآمدزایی از محل اصلاح قیمت حامل‌های انرژی در بودجه امسال و سال‌های قبل اشاره کرد و گفت: دولت در این باره چند سال است که اقدام نکرده و درآمد‌ها از این محل حدود ٣٣ هزار میلیارد تومان بوده است و برای افزایش قیمت بنزین فعلی برنامه‌ای مشخص نیست.

وی افزود: هر گونه تصمیمی اطلاع رسانی و اعلام می‌شود.

نوبخت در پاسخ به انتقاداتی در خصوص افزایش بودجه خاطرنشان کرد: اگر تورم ۹ درصدی در نظر گرفته شود، در سقف درآمدی ۳۸۶ هزار میلیارد تومانی، رشدی را شاهد نخواهیم بود و اگر سهم صندوق توسعه ملی نیز از آن کسر شود، بودجه ده درصد هم کاهش داشته است.

وی در خصوص سیاست اشتغالزایی دولت در سال ۹۷ هم گفت: اگر بتوانیم درست از منابع استفاده کنیم، به اهداف فقرزدایی و اشتغال دست خواهیم یافت، این در حالی است که درست در بودجه ۹۷ هم، همین دو برنامه در نظر گرفته شده است، بنابراین بودجه سال آینده ویژگی‌هایی دارد که بودجه سال جاری ندارد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

شانزده − نه =