خطبههای نماز جمعهای که آبروریزی کرد
به گزارش قائم آنلاین،عربستان سعودی به عنوان یکی از کشورهای اسلامی که دو شهر مقدس مدینه و مکه در آن جای دارد، همواره خود را مدافع حقوق فلسطینیان میداند و داشتن هرگونه روابط سری با مقامات اسرائیلی را تکذیب میکند، اما اقدام ترامپ در شناسایی قدس به عنوان پایتخت اسرائیل، ارتباط تنگاتنگ دو طرف اسرائیلی
به گزارش قائم آنلاین،عربستان سعودی به عنوان یکی از کشورهای اسلامی که دو شهر مقدس مدینه و مکه در آن جای دارد، همواره خود را مدافع حقوق فلسطینیان میداند و داشتن هرگونه روابط سری با مقامات اسرائیلی را تکذیب میکند، اما اقدام ترامپ در شناسایی قدس به عنوان پایتخت اسرائیل، ارتباط تنگاتنگ دو طرف اسرائیلی و سعودی را بیش از پیش اثبات میکند.
صرف نظر از اهداف آمریکا از اعلام قدس به عنوان پایتخت اسرائیل و چرایی انتقال سفارت آمریکا به قدس، سکوت و بیتوجهی عربستان در برابر این رویداد مهم جای تامل دارد؛ رویدادی که این روزها نگرانی نه تنها کشورهای اسلامی بلکه حتی کشورهای مسیحی را برانگیخته است.
عربستان نهایت اقدامی که در راستای حمایت از قدس پس از اقدام ترامپ انجام داده است، شرکت در نشست وزاری خارجه اتحادیه عرب در قاهره بود و برای همبستگی با ملت فلسطین کوچکترین راهپیمایی برگزار نکرده است؛ چرا اجازه برگزاری راهپیمایی به مردم خود نمیدهد.
سوال بعدی که خلاف ادعای عربستان درباره فلسطین و قدس را ثابت میکند، این است که چرا در خطبههای نماز جمعه هفتهای که گذشت و در محافل دینی و سیاسی، موضعگیری مشخصی درباره موضوع قدس گرفته نشده است، بنابراین کافی است که برای پی بردن به ملاحظه کاری عربستان در قبال مساله قدس که خود گویای وجود روابط پنهانی عربستان و اسرائیل است، سوالاتی از این دست مطرح شود.
نکته دیگری که در اینجا باید بدان اشاره کرد، سفر یک هیات بحرینی به سرزمین های اشغالی است که بدون شک با چراغ سبز عربستان همپیمان اصلی دولت بحرین و رژیم آل خلیفه انجام گرفته است. تقریبا دولت بحرین بیاجازه دولت سعودی، هیچ کار مهمی آن هم در سطح سفر یک هیأت به فلسطین اشغالی انجام نمیدهد.
این سفر در حالی صورت گرفته است که جهان شاهد اعتراض به تصمیم «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا در به رسمیت شناختن قدس اشغالی به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی است.
کارشناسان هدف از اقدام رژیم آل خلیفه در اعزام هیاتی رسمی از جانب دولت بحرین به سرزمین های اشغالی را تسریع در روند عادی سازی روابط و علنی کردن مناسبات منامه–تل آویو عنوان کردند.
گزارش خبرگزاری «رویترز» گواه دیگری در رد همبستگی عربستان با فلسطین است. در این گزارش آمده است: عربستان سعودی با وجود ابراز خشم از تصمیم «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا برای به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی، با طرح واشنگتن برای پیشبرد مذاکرات سازش همراه است.
رویترز با اشاره به بیانیههای عربستان علیه تصمیم ترامپ، نوشته است: «اما مقامات عربی به صورت خصوصی میگویند که به نظر میرسد ریاض با راهبرد کلیتر ایالات متحده در مورد یک طرح صلح اسرائیلی-فلسطینی که فعلا در مراحل اولیهاش قرار دارد، همراه است.»
چهار مقام فلسطینی که خواستهاند نامشان فاش نشود، گفتهاند که «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان سعودی و «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در مورد جزئیات «معاملهای جامع» که انتظار میرود در نیمه نخست سال ۲۰۱۸ از سوی دولت آمریکا رونمایی شود، گفتوگو کردهاند.
یک مقام فلسطینی در این باره گفته که طرح پیشنهادی بن سلمان به عباس، شامل ایجاد یک «مجموعه فلسطینی» در غزه و همچنین در مناطق A و B و ۱۰% از منطقه C کرانه باختری است که میزبان چندین شهرک صهیونیستنشین است.
برچسب ها :قدس،عربستان، نماز جمعه
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0