ماده بی هوشی برای اولین بار در قرن نوزدهم مورد استفاده قرار گرفت در آن زمان مشخص شد که استنشاق گاز اتر احساس درد را در بیمار در جریان جراحی متوقف می سازد. از آن زمان به بعد مواد شیمیایی مختلفی برای بی هوشی کشف شده اند.
به رغم این حقیقت که بسیاری از این مواد بی حس کننده بیش از یک دوره ۱۵۰ساله مورد استفاده قرار گرفته اند اما اطلاعات چندانی در خصوص نحوه عملکرد این ترکیبات مختلف که هیچ گونه شباهت ساختاری با هم ندارند، مشخص نشده است.
مطالعه جدیدی که نتایج آن در ماهنامه Annals of Botany وابسته به دانشگاه آکسفورد منتشر شد، نشان داد که گیاهان هم تحت تاثیر بی هوشی یا بی حسی قرار می گیرند.
محققان در این مطالعه متوجه شدند زمانی که شماری از گیاهان در معرض ماده بی حس کننده قرار گرفتند، قابلیت حرکات مستقل و تحریکی پس از لمس شدن را از دست دادند.
از جمله، گیاه ونوس مگس خوار بر اثر بی حس شدن دیگر سیگنال های الکتریکی تولید نمی کند و تله های آن زمانی که پرزهایش به واسطه لمس تحریک می شوند، باز می مانند.
نتایج این مطالعه نشان می دهند که بی حسی در سطح سلولی و ارگانی در گیاهان و حیوانات مشابه است.
پژوهشگران نتیجه گرفتند که از گیاهان می توان به عنوان موجودات الگو برای بررسی بیشتر در زمینه پرسش های متداول در رابطه با بی هوشی استفاده کرد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0