در واقع یک گروه استرالیایی ۳۰۰۰ زن باردار را به کار گرفت و استرسی را که روی آنها بود و سپس رشد نوزاد را تا سن ۱۴ سالگی مورد مطالعه قرار داده است. نتیجۀ مطالعه: وارد شدن استرس به دفعات این احتمال را افزایش میدهد که کودکان با یک مشکل رفتاری یا سلامت ذهنی رشد کنند و بزرگ شوند.
کدام نوع استرس برای خانمهای باردار خطرناک است؟
همۀ استرسها حتی اگر قابل مدیریت هم باشند، چه استرسهایی که بر اثر مشکلات زناشویی ایجاد میشود چه دغدغههای مالی یا هر چیز دیگر به یک میزان اثر گذار هستند و نمیتوان گفت که یک نوع استرس بیش از دیگری خطرناک است. دورهای که استرس در آن تولید میشود تفاوتی ندارد، چه آغاز بارداری باشد و چه پایان آن، نتایج بر رشد کودک یکسان هستند. تنها چیزی که نقش مهمی دارد، تعداد دفعات بروز استرس است.
با این حال استرس طی دورۀ بارداری خیلی هم خطرناک نیست
محققان بر این نکته اصرار دارند که استرس طی دوران بارداری تعیین کنندۀ سلامت ذهنی کودک در آینده نیست، و فقط احتمال بروز مشکل را افزایش میدهد. بنابراین، اگر طی این دوران دچار استرس شدید، نباید خودتان را سرزنش کنید یا باز هم به خود استرس وارد کنید، نباید به خاطر نگرانی از استرس بیشتر از مادران دیگر در مواجهه با اتفاقات ناگوار طی دوران بارداری خودتان را نگران کنید!
بالعکس، اطرافیان شما باید تمام سعی شان را بکنند تا محیط مناسبی را بعد از تولد نوزاد فراهم آورند. در واقع، مغز کودک، در هر شرایطی طی دوران بارداری، اگر مسیرش را در اختیار داشته باشد، توانایی منحصر به فردی در رشد دادن خود دارد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0