۱- استرس خود را کنترل کنید
استرس و اضطراب، جر و بحث کردن در محل کار و فشارهای روزانه، قطعا میتوانند حواس شما را پرت کنند و بر روی توانایی تمرکز و یادآوری شما تاثیر منفی بگذارند. اما مشکل بزرگتر آن است که احساس اضطراب به طور مداوم میتواند منجر به اختلال حافظه شود. اگر استراتژی خاصی برای مدیریت استرس خود ندارید، نفس عمیق کشیدن، مدیتیشن، یوگا و یک رویکرد ذهنی مناسب نسبت به زندگی میتواند کمک کننده باشد.
۲- شبها خوب بخوابید
افرادی که شبها خواب ناکافی و نامناسبی دارند، نسبت به دیگران بیشتر دچار فراموشی میشوند. یک خواب خوب در شب برای تحکیم و تثبیت حافظه ضروری است. شایعترین دلیل برای خواب ضعیف، بیماری “اینسومنیا” (بی خوابی در شب) است که شخص هنگام شب به سختی خوابش میبرد. متاسفانه، بسیاری از داروها برای درمان اینسومنیا حافظه و عملکرد کلی مغز را مختل میکنند. به همین دلیل دلیل بهتر است ابتدا سعی کنید عادات خواب خود را بهبود ببخشید و تنها اگر این مراحل کمک کننده نبود، آن وقت به سراغ دارو بروید. اگر به داروهای خواب آور نیاز داشتید سعی کنید کمترین دوز آنها را مصرف کنید و کم کم استفاده از آنها را کاهش دهید و قطع کنید.
۳- اگر سیگار میکشید، ترک کنید
بهتر است بگوییم سیگار را ترک کنید و تمام. اما اگر نیاز به انگیزه بیشتری دارید، باید بدانید که افراد سیگاری نسبت به دیگر افراد زودتر دچار مشکلات از دست دادن حافظه (که براثر افزایش سن بوجود میآید) میشوند. افرادی که در روز بیشتر از دو پاکت سیگار میکشند، ریسک ابتلا به زوال عقلی آنها در سن پیری بیشتر از دو برابر افراد غیر سیگاری است. با اینحال، افرادی که در سن ۳۰ تا ۳۵ سالگی سیگار را ترک کرهاند یا افرادی که در روز کمتر از نصف پاکت سیگار میکشند، خطر ابتلا به زوال عقلی آنها تقریبا مشابه افرادی است که سیگار نمیکشند.
۴- اگر الکل مصرف میکنید، تا حد ممکن کمتر بنوشید
نوشیدن بیش از حد الکل خطر ابتلا به فراموشی و زوال عقل را افزایش میدهد. افراد الکلی به سختی میتوانند وظایف مربوط به حافظه کوتاه مدت خود مانند به خاطر سپردن یک لیست را انجام دهند. نوع دیگر فراموشی و از دست دادن حافظه که مربوط به مصرف الکل میشود، سندروم کورساکف “Korsakoff” نام دارد. در این شرایط، کمبود ویتامین B۱ در دراز مدت همراه با اثرات سمی الکل در مغز، میتواند باعث اختلال و فراموشیهای ناگهانی شود. در برخی موارد این فراموشی دائمی است، اما اگر زود درمان شود میتواند تا حد زیادی برگشت داده شود.
۵- از مغز خود در برابر ضربه محافظت کنید
ضربه به سر (ترومای سر) یکی از علل اصلی از دست دادن حافظه است و خطر ابتلا به زوال عقلی را افزایش میدهد؛ بنابراین سعی کنید هنگام ورزشهای سرعت بالا یا خطرناک موارد ایمنی را رعایت کنید. هنگام موتورسواری، دوچرخه سواری، اسکیت و اسکی سعی کنید از کلاه ایمنی استفاده کنید. تا بحال تصادفات رانندگی از شایعترین علل صدمات مغزی بوده است و به ید داشته باشید که بستن کمربند ایمنی تا حد زیادی خطر آسیبهای شدید مغزی را کاهش میدهد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0