کد خبر : 68724
تاریخ انتشار : جمعه 29 دسامبر 2017 - 17:25
-

احتمال فعال‌شدن همزمان ۳ گسل تهران صفر است

احتمال فعال‌شدن همزمان ۳ گسل تهران صفر است

به گزارش قائم آنلاین، احمد صادقی در بازدید اعضای شورای شهر از مراکز درگیر با زلزله در ستاد مرکزی مدیریت بحران و  سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور با بیان اینکه در سال ۱۳۹۴، از جایکا خواستیم که طرح های قبلی خود در تهران را به روز کند، گفت: مقرر شده تا در خردادماه

به گزارش قائم آنلاین، احمد صادقی در بازدید اعضای شورای شهر از مراکز درگیر با زلزله در ستاد مرکزی مدیریت بحران و  سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور با بیان اینکه در سال ۱۳۹۴، از جایکا خواستیم که طرح های قبلی خود در تهران را به روز کند، گفت: مقرر شده تا در خردادماه سال ۹۸ جایکا خروجی های اولیه این تحقیقات را به ما ارائه دهد.

وی در ادامه تصریح کرد: براساس مطالعات ۵۰ پروژه تعریف شده تا بتوانیم به کاهش ۹۰ درصدی خسارات ناشی از زلزله برسیم. ۱۵ پروژه از ۵۰ پروژه را اولویت‌دار کرده ایم که تعدادی از آنها انجام شده اند و تعدادی هم در نوبت قرار دارند.

صادقی محور اصلی این پروژه‌ها را مقاوم‌سازی دانست و گفت: این امر خارج از توانایی و ظرفیت یک دستگاه است که در کنار مقاوم‌سازی بافت فرسوده، سیستم آموزش و هشدار و مرکز فرماندهی هم جزو همان ۱۵ پروژه اولویت‌دار است.

باید ۵۰ دستگاه شتاب نگار داشته باشیم اما تنها ۱۴ دستگاه در اختیار داریم

رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران خاطرنشان کرد: از جمله این ۱۵ پروژه ساخت همین مرکز فرماندهی مدیریت بحران است که در سال ۱۳۸۷ به بهره‌برداری رسید و از جمله این سامانه‌ها ارتباط با مراکز رسمی اعلام و رصد و پایش موقعیت، همچون مرکز ژئوفیزیک تهران است.

وی با بیان اینکه به صورت آنلاین با هواشناسی در ارتباط هستیم، عنوان کرد: در حال حاضر به منظور بررسی وضعیت از سازمان‌های مختلف هشدارها را دریافت می‌کنیم.

صادقی تخلیه تهران در شرایط ضروری را جزو وظایف و امکانات مرکز مدیریت بحران برشمرد و گفت: ما براساس برنامه پنجم باید ۵۰ دستگاه شتاب‌نگار در تهران داشته باشیم که متاسفانه بیشتر از ۱۴ عدد در اختیار نداریم.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ادامه داد: سیستم هوشمند پیش‌بینی و هشدار سریع این قابلیت را دارد که اگر سنسورها و دستگاه‌های آن به اندازه کافی در سطح شهر وجود داشته باشند تا قبل از ۱۰ ثانیه در سطح شهر به مردم اطلاع دهد، این هشدار از طریق پیامک یا بلندگوهای سطح شهر خواهد بود.

باید ۵۶ سیستم روی گسل های تهران قرار گیرد

به گفته صادقی، در حال حاضر فقط یک نمونه از این سیستم روی گسل مشا قرار دارد، این درحالی است که باید ۵۶ سیستم روی گسل های سطح شهر قرار گیرد.

وی با بیان اینکه در سال ۱۳۸۴ بودجه سازمان مدیریت بحران بیش از ۸۰ میلیارد تومان بود، اذعان داشت: در حال حاضر حدود ۲۳ میلیارد تومان به این سازمان تخصیص داده شده است.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با تاکید بر اینکه این مرکز به سبب نبود اعتبارات حتی قرارداد یک پروژه نیز با هیچ مجموعه ای منعقد نکرده است، گفت: هر نهاد و سازمانی که با ما همکاری داشت، به صورت رایگان فعالیت کرد.

به گفته صادقی هر کدام از دستگاه‌های هشداردهنده مذکور باید ۵۶ عدد باشند که هزینه آن حدود ۱۵۰ میلیون تومان می‌شود و هر کدام از دکل‌ها حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان هزینه دارد.

اگر در پیشگیری بحران یک دلار هزینه کنیم ۱۵ دلار صرفه جویی کردیم

وی در خصوص تخمین‌های جایکا برای سناریوی خسارات و کشته‌شدگان زلزله تهران نیز گفت: این تخمین ها با تکیه بر اطلاعات و‌ شرایط دهه ۱۳۷۰ بود و اکنون شرایط شهر بهبود یافته است و اگر الان تخمینی ارائه شود، شامل ۱۰ درصد تخمینی است که جایکا در آن سال ارائه داده بود.

رئیس مرکز پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با تاکید بر اینکه ما به عنوان مدیران بحران همیشه خود را برای بدترین حالت آماده می‌کنیم، خاطرنشان کرد: مثلا وقتی می‌گوییم اگر ۳ گسل تهران همزمان فعال شوند، تعدادی جان خود را از دست می‌دهند اما این را باید در نظر بگیریم احتمال فعال شدن همزمان این گسل‌ها تقریبا نزدیک به صفر است.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با بیان اینکه باید موضوع آماده‌سازی تهران برای زلزله در اولویت مدیریت شهری قرار گیرد، گفت: در حالیکه نقشه‌های دقیق گسل‌ها را در دست داشتیم و در اختیار همه قرار داده بودیم؛ اما ۱۰ سال است که پروژه‌های بزرگ دقیقا روی گسل‌ها ساخته می‌شوند.

صادقی با بیان اینکه اگر زلزله تهران واقعا برای همه مهم باشد، باید موضوع آماده‌سازی تهران برای زلزله در اولویت مدیریت شهری قرار گیرد، افزود: مطالعات جهانی نشان می‌دهد که اگر در مدیریت و پیشگیری بحران یک دلار هزینه کنیم، یعنی ۱۵ دلار صرفه‌جویی کرده‌ایم.

استانبول باصرف هزینه  ۱٫۷ میلیارد دلار یک شهر امن است
وی با بیان اینکه استانبول با اینکه از تهران لرزه‌خیزتر است، اما با صرف هزینه ۱٫۷ میلیارد دلار یک شهر امن است، اظهار داشت: هیچ کدام از پروژه‌های شهری پیوست مدیریت بحران و پدافند را ندارند که این نکته بسیار حائز اهمیت است.

صادقی با اشاره به اینکه این مرکز مشکل بودجه دارد، گفت: با این حال با قدرت و اطمینان می‌گویم که هیچ کار مطالعاتی و نرم‌افزاری وجود ندارد که ما آماده نکرده باشیم.

وی افزود: درحالیکه نقشه‌های دقیق گسل‌ها را در دست داشتیم و در اختیار همه قرار داده بودیم؛ اما ۱۰ سال است که پروژه‌های بزرگ دقیقا روی گسل‌ها ساخته می‌شوند.

به گفته رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، ساخت ساختمان‌های حساس مثل مدرسه و بیمارستان روی گسل ممنوع است و سه سال است که نتیجه تحقیقات این سازمان، به مرکز مطالعات ساختمان ارسال شده اما تاکنون هیچ تدبیری اتخاذ نشده است، این در حالی است که در سال ۱۳۸۲ یک ساختمان روی بستر رودخانه فرحزاد وجود نداشت، اما الان یک محله کامل روی آن ساخته شده است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

هجده + 3 =