به گزارش فایننشال تایمز، اعتراضات خیابانی در ایران چه معنا و مفهومی برای بازار نفت دارد؟ پاسخ فوری به این سوال این است که این تحولات می تواند تاثیری افزایشی بر قیمت نفت داشته باشد. اما هرچند این اعتراضات قابل توجه بوده و اقتصاد ایران با مشکلات عدیده ای مواجه است، توجیه عقلانی چندانی برای چنین تاثیر افزایشی وجود ندارد. اگر هم تاثیری متصور باشد، می توان آن را مقدمه ای برای کاهش قیمت ها دانست.
اولین دلیل این سخن این است که اعتراضات ایران در شهرهای کوچک و بزرگ این کشور جریان داشت و نه در مناطق تولید نفت. هرچند اعتراضات در شهر بندرعباس جدی بوده، اما هیچ گزارشی از بروز مشکل در نزدیکی پالایشگاه آبادان مخابره نشده است. خبرها در خصوص حمله به خطوط لوله نفتی نیز تایید نشده است. از این رو دلیلی وجود ندارد که فکر کنیم تولید نفت در نتیجه این اعتراضات مختل خواهد شد.
نکته دوم این است که حکومت ایران در طی ۳۸ سال گذشته، علیرغم تمام تغییرات ناگهانی و رادیکال پابرجا باقی مانده است. در ایران یک دموکراسی نسبی برقرار است که در آن آرای واقعی مردم شمرده می شود. این بدان معناست که در عمل احتمالا دولت ایران با افزایش هزینه های عمومی و پرداخت یارانه برای کالاهای ضروری مردم نظیر مواد غذایی و سوخت، شهروندان معترض را راضی خواهد کرد. مشخص است که هزینه تامین چنین برنامه هایی افزایش صادرات نفت است که این مسئله می تواند به کاهش قیمت نفت کمک کند.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0