کد خبر : 70053
تاریخ انتشار : چهارشنبه 3 ژانویه 2018 - 12:20
-

۸ توصیه برای آماده کردن کودکان در برابر زلزله

۸ توصیه برای آماده کردن کودکان در برابر زلزله

به گزارش قائم آنلاین، اخیرا و بعد از زلزله‌هایی که در نقاط مختلف کشور به وقوع پیوست، ترس زیادی را در بین تمامی اقشار مردم و به خصوص کودکان و نوجوانان شاهد هستیم. با توجه به اینکه کشور ما از نقاط زلزله خیر است و مردم باید همیشه آمادگی مواجه با زلزله را داشته باشند،

به گزارش قائم آنلاین، اخیرا و بعد از زلزله‌هایی که در نقاط مختلف کشور به وقوع پیوست، ترس زیادی را در بین تمامی اقشار مردم و به خصوص کودکان و نوجوانان شاهد هستیم. با توجه به اینکه کشور ما از نقاط زلزله خیر است و مردم باید همیشه آمادگی مواجه با زلزله را داشته باشند، در این مطلب راهکارهایی برای آمادگی کودکان در برابر زلزله ارائه می‌دهیم.

۸ راهکار برای آماده کردن کودکان برای زلزله

درباره زلزله به کودک‌تان اطلاعات درست بدهید

وقتی در خانه درباره زلزله صحبت می‌کنید و کودکتان از شما درباره زلزله می‌پرسد، به او نگویید که زلزله هیچ وقت برای ما اتفاق نمی‌افتد و فقط در روستاها می‌آید و خانه ما محکم است. این شاید باعث شود که کودکتان آن شب را با خیال راحت بخوابد، اما وقتی در خانه شما هم زلزله اتفاق افتاد، اعتماد او به شما سلب شده و دیگر حرف‌هایتان را به سختی باور می‌کند. بنابراین به جای اینکه به کودکتان امیدهای واهی بدهید، درباره زلزله با او صحبت کنید و از او بخواهید که درباره ترس‌ها و اضطراب‌هایش با شما صحبت کند.

در حضور کودکان اخبار زلزله را دنبال نکنید

بسیاری از خانواده‌ها به خصوص پدرها عادت دارند که به صورت مداوم پیگیر اخبار باشند. در این میان پیگیری همیشگی اخبار زلزله و دیدن صحنه‌های دلخراش نه تنها باعث ایجاد رعب و وحشت برای خودشان می‌شود، بلکه تاثیر بسیار بدی هم روی فرزندان می‌گذارد. به خصوص وقتی پس از شنیدن این خبرها به تحلیل و بررسی آن می‌پردازید و صحبت‌های منفی‌بافانه درباره میزان اسحکام ساختمان‌ها، کم‌کاری مسئولین و انتقاد از شیوه کمک‌رسانی را مطرح می‌کنید. توصیه می‌کنیم، اگر می‌خواهید پیگیر این اخبار ناراحت کننده باشید، حداقل در مقابل فرزندتان این کار را انجام ندهید.

۸ توصیه برای آماده کردن کودکان در برابر زلزله

مانور زلزله در خانه برگزار کنید

برای فرزندتان از زلزله و دیگر بلایای طبیعی صحبت کنید. مثلا به او بگویید که احتمال وقوع سیل برای ما کم است، اما زلزله در همه جای دنیا و در هر خانه‌ای می‌تواند اتفاق بیفتد. برای اینکه از ترس‌های کودکتان کم شود، با او زلزله بازی کنید. می‌توانید یک مانور زلزله در خانه راه بیندازید و همه اعضای خانواده را در آن شرکت دهید. وقتی زلزله فرضی شروع شد، راه‌های پناه گرفتن صحیح و غلط را به او آموزش دهید. به او نشان دهید که کدام قسمت‌های خانه امن و کدام بخش‌ها ناامن است.

اینجا هم قصه‌ها به کمکتان می‌آیند

برای کودکتان کتاب‌هایی درباره زلزله بخرید و قصه‌هایی درباره زلزله بگویید. به او بگویید که صفحات زمین مثل تکه‌هایی از پازل به هم متصل شده است و آنها مدام در حال حرکت هستند که ما حرکت آن را حس نمی‌کنیم. اما زمانی که این تکه‌ها با هم برخورد می‌کنند یا یا در کنار هم سر می‌خورند، زلزله به وجود می‌آید. این حرکت‌ها گاهی خیلی شدید و خیلی ضعیف است. ما باید سعی کنیم که از زلزله نترسیم و وقتی زلزله آمد خودمان را به جای امن برسانیم. می‌توانید به صورت ساده و کودکانه به او بگویید که زلزله وقتی اتفاق می‌افتد که زمین عصبانی می‌شود.

آموزش‌ها را به خانه محدود نکنید

وقتی با کودکتان به بیرون از خانه می‌روید، از او درباره مکان‌هایی که در هنگام زلزله در فروشگاه، مدرسه، بیمارستان یا فرودگاه می‌تواند پناه بگیرد سوال کنید. می‌توانید این سوالات را در قالب یک بازی یا مسابقه مطرح کنید. همچنین آموزش‌هایی در این باره هم می‌توانید در قالب قصه به او اطلاعاتی بدهید. مثلا برایش بگویید؛ ستاره می‌داند هنگام زلزله در فروشگاه، وقتی بزرگترهایش را گم کرد باید آرامش داشته باشد. به طرف در خروجی که قبلا با مادر از آن وارد شده برود و سریعا از فروشگاه خارج شود. اگر نمی‌تواند از فروشگاه خارج شود، باید از قفسه‌ها فاصله بگیرد. سبد خرید را روی سرش نگه دارد، تا وسایل داخل قفسه‌ها به او آسیبی نرساند. ستاره می‌داند که در هنگام زلزله ممکن است، برق‌ها قطع شوند، آسانسورها و پله‌های برقی نیز از کار بیفتند. ستاره می‌داند که در این وضعیت نباید بترسد و گریه کند. اگر در این زمان در آسانسور بود، باید سریع از آن خارج شود.

با هم نقاشی بکشید و نقاط امن و ناامن در هنگام زلزله را رنگ‌آمیزی کنید

از کودکتان بخواهید که یک نقاشی از اتاق یا خانه‌تان بکشد. اگر کشیدن جزئیات برای او سخت است، شما هم کمکش کنید. سپس نقاط امن و ناامنی را با رنگ آمیزی مشخص کنید. می‌توانید از فرزندتان بخواهید، طبق آنچه شما قبلا به او آموزش داده‌اید، حالا در نقاشی‌اش نقاط امن را آبی و نقاط ناامن را به رنگ قرمز در بیاورد. اگر کودکتان به مهدکودک می‌رود، حتما از مربی مهد او بخواهید که یک مسابقه نقاشی با موضوع زلزله برای شاگردانش برگزار کند.

زلزله را به عقوبت الهی گره نزنید

گاهی اوقات والدین با شنیدن اخبار زلزله شروع به مرتبط کردن زلزله با مسائلی همچون عقوبت الهی، ناشکری مردم، تنبیه از سوی خداوند و… می‌کنند. طرح چنین موضوعاتی علاوه بر اینکه به شدت آسیب زاست، بلکه باعث پریشانی و افزایش اضطراب در کودکان نیز می‌شود. علاوه بر این در شرایط بحرانی کودک نسبت به خدا بدبین شده و در مواقع سختی دیگر نمی‌تواند به او پناه ببرد. بهتر است برای کودکتان از چرایی خواندن نماز آیات بگویید و اینکه زلزله هم یکی از نشانه‌های قدرت و مالکیت خدا بر همه چیز است.

همراه با فرزندتان به افراد زلزله‌زده کمک کنید

کودکتان را در کمک به افراد زلزله زده سهیم کند. اجازه دهید، کودکتان بفهمد که در شرایط سخت همیشه کسانی هستند که به کمک‌شان بیایند. در پایان یادتان باشد که هرگز به کودکتان نگویید که نباید از زلزله بترسد، بلکه باید ترس کودک را به رسمیت شمرده و به او حق داد که از زلزله بترسد. وظیفه والدین در این میان تنها آموزش مدیریت بحران و یاددادن خونسردی به کودکان است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

هشت − هشت =