آلوپسی آره آتا در هر سنی میتواند هر ناحیه مـوداری را درگیـر کنـد، امـا بیشتر پوست سر درگیر میشود. گـاهی بیمـار احـساس سوزش خفیفی میکند یا احساس خـارش در ناحیـه درگیر دارد. پوست ناحیه درگیـر صـاف یـا کمـی قرمز است و امکان دارد قطعات کوتاهی از مو داشته باشند. ساقه مو در آلوپـسی آره آتـا بـخـوبی شـکل نگرفته و هنگام رسیدن به سطح شکننده است.
در تمام انواع آلوپسی آره آتا، فولیکولهای مو وقتی سیگنال مناسبی دریافت کنند زنده میمانند و برای رشد مجدد مو آماده خواهند شد. در تمام موارد، رشد مجدد مو ممکن است بدون درمان یا پس از سالها صورت گیرد.
خط اول در درمان این بیماری استفاده از کورتیکواستروئیدهای داخـل ضـایعه است، تزریق کورتون (به طور معمول تریامسینولون) معمولا توسط یک متخصص پوست و با استفاده از سرنگ انسولین به صورت ماهانه در پوست و اطراف ناحیه بدون مو انجام میشود. اگر موی جدید رشد کرد معمولا طی چهار هفته نمایان خواهد شد. این درمان از زیاد شدن ناحیههای عاری از مو جلوگیری میکند. کورتیکواستروئید موضعی گاهی به عنوان جایگزین تزریق برای کودکان یا بزرگسالانی تجویز میشود که نمیتوانند تزریق را تحمل کنند. کرم یا محلولهای تجویز شده معمولابه صورت روزانه روی ناحیه طاسی زده میشود. این درمان نیز مانند روش تزریق برای بیمارانی با لکههای طاسی مجزا مناسب است، اما داروی موضعی برای افرادی با ریزش موی گسترده چندان نتیجهبخش نیست. با این که ماینوکسیدیل در درمان طاسی آره آتا اثر چندانی ندارد و مطالعات مختلف نتایج متناقضی از اثربخشی آن نشان داده، اما به دلیل ایمن بودن و عوارض کم در بسیاری از موارد به عنوان درمان جانبی به کار میرود. استفاده روزی دو بار از محلول ماینوکسیدیل ۵ درصد ممکن است موجب رشد مجدد مو در قسمتهای پوست سر شود.
استفاده از محلول ماینوکسیدیل موضعی ۲ درصد به تنهایی در درمان این بیماری موثر نخواهد بود و اگر از کرمهای حاوی کورتون ۳۰ دقیقه بعد از ماینوکسیدیل استفاده شود، تاثیر بیشتری خواهد داشت. درمان دیگر استفاده از پماد یا کرم آنترالین است. آنترالین از مواد مصنوعی like-tar است که عموما برای درمان بیماری پسوریازیس استفاده میشد. این دارو عملکرد ایمنی پوست را تغییر میدهد. این داروی قیر مانند روی پوست مالیده میشود و ۲۰ تا ۶۰ دقیقه همان جا باقی میماند. در اصطلاح به این روش درمان تماس کوتاه گفته میشود. آنترالین بعد از ۳۰ تا ۶۰ دقیقه شسته میشود تا از التهاب و تحریکپذیری پوست جلوگیری شود.
قرصهای کورتون خوراکی مانند پردنیزولون هم گاهی اوقات مورد استفاده قرار میگیرند که با توجه به عوارض سیستمیک کورتونها در استفادههای طولانی مدت، تمایل به استفاده از این داروها در درمان طاسی سکهای کم است. اغلب بیماران مبتلا به آلوپسی آره آتا به طور همزمان تحت چند نوع درمان قرار میگیرند. اغلب ترکیب کردن دو یا چند درمان، میزان موفقیت درمان را افزایش میدهد. فراموش نکنید برای درمان این بیماری باید صبر زیادی داشت، زیرا معمولا پاسخ به درمان، در گذر زمان به دست میآید.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0