مطالعات و تحقیقاتی که بر روی خواب و میزان مورد نیاز آن انجام شده، مشخص کرده است هر گروه سنی به چه میزان خواب نیاز دارد.
حالا قبل از اینکه بخواهید میزان خواب شبانهتان را محاسبه کنید و خود را به خاطر خواب زیادی سرزنش کنید، باید بدانید دلیل خواب بیش از حدتان چیست. خواب زیاد میتواند در نتیجه چند مشکل در سلامتی به وجود آید. این مشکلات شامل کار سخت همیشگی، مشکلات تیروئید، بیماریهای قلبی، افسردگی، استفاده از داروهایی خاص و ….
مهم است که خواب خوب و با کیفیتی داشته باشید، اما خواب بیش از حد به سلامتیتان آسیب میزند.
در اینجا چند مشکلی که در اثر خواب زیاد برایتان به وجود میآید را معرفی میکنیم.
۱- ممکن است مشکلات قلبی را وخیمتر کند
اگر زیاد میخوابید قلبتان در ناراحتی است و با این کار خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را افزایش میدهید. بیماریهای قلبی یکی از عمدهترین دلایل فوت در ایالت متحده است. تحقیقات نشان داده خواب کم و زیاد، هر دو، میتوانند خطر ابتلا به بیماری سرخرگهای کرونر قلب را افزایش دهند.
تحقیقات دیگری نشان داده درحالی که خواب کم خطر سکته را ۱۸ درصد افزایش میدهد، خواب زیاد این رقم را به ۴۶ درصد افزاش میدهد.
۲- باعث چاقی میشود
ارتباط تنگاتنگی بین خواب زیاد و چاقی وجود دارد. اگر ساعات زیادی بخوابید، بدنتان به مدت زیادی کاری انجام نمیدهد و غیر فعال میماند. انجام ندادن فعالیت فیزیکی به آن معنی است که بدنتان کالری نمیسوزاند و به این ترتیب وزن اضافه میکند و چاق میشوید.
تحقیقات نشان داده خواب کم و یا زیاد میتوانند در بزرگسالی منجر به اضافه وزن و چاقی شوند. در نهایت، این تحقیق بر استفاده از یک برنامه منظم برای خواب و خوابیدن به میزان کافی تاکید کرد.
مطالعات دیگری نشان داد بیشتر از ۸ ساعت خواب در هر روز میتواند منجر به چاقی، دیابت، فشار خون بالا و بیماریهای قلبی عروقی شود.
۳- خطر ابتلا به دیابت را بالا میبرد
خواب بیش از حد میتواند بر توانایی بدنتان برای به عمل آوردن قندها، تاثیر بگذارد؛ و ناقص ماندن فرایند گلوکز به این معنی است که انسولین در بدن باقی میماند که این وضعیت میتواند ریسک ایتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش دهد. به علاوه خواب بیش از حد به این معنی است که شما فعالیتی نداشتهاید که این هم میتواند خطر ابتلا به دیابت را بالا ببرد.
تحقیقات هم نشان داده افرادی که زیاد میخوابند و یا خواب کافی ندارند، ممکن است به دیابت نوع ۲ دچار شوند.
مطالعات دیگری نشان داد افرادی که در هر روز بیشتر یا کمتر از ۶ ٫ ۵ تا ۷ ٫ ۵ ساعت میخوابند، خطر ابتلا به قند خون بالا در آنها بیشتر از دیگران است.
۴- افسرده تان میکند
در حالی که اختلال و مشکل در خواب نشانه ابتلای فرد به افسردگی است، خواب بیش از حد هم میتواند شما را مبتلا به افسردگی کند و یا حداقل خلق و خویتان را عوض کند.
خواب بر روی انتقال دهندههای عصبی مغز تاثیر دارد. همچنین خواب بیش از حد به معنی نداشتن فعالیت فیزیکی برای مدتی طولانی است. فعالیت فیزیکی برای افزایش انتقال دهندههای عصبی دپامین و سرتونین مهم است و این هورمونها میتوانند خلق و خوتان را بهتر کنند.
فعالیت جسمی شما را از استرس میرهاند و باعث افزایش اعتماد به نفستان میشود.
۵- تضعیف به مغز
خواب بیش از حد بر روی قدرت مغزتان هم تاثیر میگذارد چرا که باعث میشود مغز زودتر پیر و فرسوده شود. همچنین خواب زیاد میتواند نشانه اختلالات روزمره یا مشکلی در سلامتی باشد، که با گذشت زمان میتواند روی ساختار مغز تاثیر بگذارد و قدرت آن را بگیرد.
تحقیقات نشان داده خواب زیاد و یا خواب کم مستقیما با ضعیف شدن حافظه در ارتباط است و میتواند دلیلی برای ابتلای افراد مسن به مشکلات شناختی باشد.
تحقیقات دیگری نشان داد خواب زیاد در زنان مسن منجر به زوال عقلی میگردد.
۶- منجر به مرگ زود هنگام میشود
خواب بیش از حد میتواند حتی به مرگ زود هنگام ختم شود. اگر چه ممکن است ترسناک به نظر برسد، اما تحقیقات آن را ثابت کرده است. مطالعه روی ۱۶ تحقیق مختلف نشان داد خواب کم و خواب زیاد میتوانند منجر به مرگ زود هنگام در افراد شوند. خواب بیش از ۸ ساعت در هر روز احتمال مرگ زود هنگام را افزایش میدهد. نتیجه این تحقیقات در مجله خواب منتشر شده است.
بیشترین دلایل مرگ و میر در این مورد میتواند به خاطر این باشد که خواب زیاد ابتلا به دیابت، بیماریهای قلبی، افسردگی و چاقی را افزایش میدهد.
۷- منجر به سر درد میشود
خواب بیش از حد میتواند منجر به سر درد شود. این مورد را خیلی از ما تجربه کردهایم. این مشکل به خاطر نوسان در سلولهای انتقال دهنده عصبی مغز، مثل سراتونین، به وجود میآید.
همچنین اگر صبح دیر از خواب بیدار شوید، صبحانه و قهوهتان را از دست میدهید و یا آنها را در زمان مناسب نمیخورید. در این صورت سر دردتان میتواند به خاطر کمبود کافئین، یا قند خون پایین و یا کمبود آب بدن باشد. علاوه بر این افرادی که در طول روز زیاد بخوابند ممکن است به خاطر اختلال در خواب شبانهشان، در روز بعد سر درد داشته باشند.
۸- منجر به کمر درد میشود
اگر در اداره ساعات زیادی روی صندلی نشستهاید و بعد از آن هم مستقیما به رختخواب رفتهاید و مدت زیادی خوابیدهاید، احتمالش زیاد است که صبح روز بعد به کمر درد مبتلا شوید.
خواب و نشستن فعالیت بدنتان را کم میکنند که این مسئله میتواند برای سلامت ماهیچهها و استخوانهاتان بد باشد. پس به خصوص اگر قبل از این هم مبتلا به درد کمر بودهاید، این مورد میتواند کمر درد شما را افزایش دهد.
دراز کشیدن در یک حالت ثابت و فعالیت بدنی کم میتواند منجر به التهاب ناحیه کمر شود.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0