وی ادامه داد: پس از ۴۸ ساعت، در تاریخ ۲۵ آذر ماه عملیات بارگیری تکمیل و اسناد بارگیری تحویل نفتکش شد و از آنجا که نوع این قرارداد فوب (FOB) است، بار در مبدا تحویل خریدار شد و از آن پس، دیگر مسئولیت محموله بر عهده خریدار است.
موسوی به حرکت سانچی در تاریخ ۲۵ آذر اشاره کرد و گفت: سانچی به سمت مقصد بندر «دایسان» کره جنوبی با محمولهای به میزان دقیق ۹۶۴ هزار بشکه میعانات گازی حرکت کرد.
قرارداد فروش میعانات به کره جنوبی بلند مدت است
مدیرعامل شرکت پایانههای نفت ایران با بیان اینکه قرارداد فروش میعانات به کره جنوبی به صورت بلند مدت است، گفت: اینطور نیست که یک محموله به کره جنوبی ارسال شود و ما منتظر خرید بعدی باشیم (تک محموله)، بلکه این قرارداد به صورت بلند مدت است و دائما محمولههایی به سمت کره جنوبی ارسال میشود و هر ماه بین پنج تا هفت محموله این مسیر را میپیمایند.
وی با بیان اینکه ۲ شرکت کره جنوبی مسئول خرید این محمولهها هستند، گفت: قرارداد بلند مدت با این ۲ خریدار امضا شده و از ابتدای سال تا تاریخ ۲۵ دی ماه از بندر عسلویه ۱۲۶ فروند نفتکش میعانات گازی بارگیری کرده اند که از این تعداد ۵۳ فروند عازم کره جنوبی شده اند.
موسوی افزود: نفتکش سانچی، چهل و هشتمین نفتکش با محموله میعانات گازی بوده است که به مقصد کره جنوبی حرکت کرده و پس از آن پنج محموله دیگر نیز در مسیر هستند.
نفتکش حسنا در حال بارگیری به مقصد کره جنوبی
وی از بارگیری نفتکش ‘حَسنا’ در بندر عسلویه خبر داد و گفت: این نفتکش ۷۰۰ هزار بشکهای در حال بارگیری میعانات گازی است و امروز بارگیری آن تکمیل میشود و پس از تحویل اسناد بارگیری این نفتکش به عنوان پنجاه و چهارمین محموله میعانات گازی به سمت بندر دایسان کره جنوبی راهی میشود.
به گزارش ایرنا، شبکه آمریکایی بلومبرگ، در پی برخورد نفتکش ایرانی حامل میعانات گازی به مقصد کره جنوبی با کشتی باری چین اعلام کرد که شرکت «هانویا توتال پتروکمیکال» خریدار این میعانات، خواستار خرید یک محموله دیگر از سوی ایران شده است.
۱۶ دی یک کشتی فله بر چینی حامل ۶۴ هزار تن گندم در سواحل شانگهای به نفتکش ایرانی سانچی که حامل بیش از ۱۳۰ هزار تن میعانات گازی بود، برخورد کرد.
در این حادثه، نفتکش سانچی با ۳۰ تبعه ایرانی و دو بنگلادشی دچار حریق و انفجارهای سنگین شد که کار امداد رسانی در منطقه را با مشکل مواجه و در برخی مواقع ناممکن کرد.
با دستور و تاکید رییس جمهوری علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان مسئول ویژه رسیدگی به این واقعه تعیین شد و گروههای کارشناسی و امدادی از جمله تکاوران ارتش به منطقه اعزام شدند تا با هماهنگی مقامات و مسئولان چینی و همکاری برخی کشورهای دیگر کارهای مربوط انجام گیرد، اما اقدامهای فوریتی و ضربتی برای خاموش کردن شعلهها و تعیین وضعیت خدمه نفتکش ایرانی به دلیل گستردگی دامنه انفجارها و همچنین دمای بسیار زیاد حاصل از آتش سوزی بی ثمر ماند، زیرا نزدیک شدن به کشتی سانچی و حضور طولانی مدت در آن برای بررسی وضعیت میدانی ناممکن شده بود.
سرانجام، روز گذشته خبر جان باختن همه کارکنان و غرق شدن تانکر نفتکش ایرانی «سانچی» اعلام شد. رهبر معظم انقلاب اسلامی در این زمینه پیام تسلیتی صادر کردند و هیات دولت نیز امروز دوشنبه را به این مناسبت عزای عمومی اعلام کرده است.
بررسیهای کارشناسی در این زمینه با هدف تعیین بروز علل واقعه در دست اقدام است.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0