وی ادامه داد: اگر سواد سلامت در جامعه خوب بود مردم در سیکل معیوب قرار نمیگرفتند و هزینههای گزاف بر دوش مردم و نظام سلامت تحمیل نمیشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: مردم در جامعه ما زمانی در حوزه دهان و دندان به کلینیکها مراجعه میکنند که تنها باید به درمان آنها رسیدگی کرد و به نوعی کار از کار گذشته است که اگر افراد جامعه در گام اول در بحث تغذیه، بهداشت دهان و دندان و سایر ابعاد سلامت نظیر چکاب ۶ ماهه، سبک زندگی سلامت محور و سایر موضوعات آگاهی داشته باشند در گامهای نهایی و در روند درمان به کلینیکهای درمانی مراجعه نمیکنند.
نصیبی افزود: سیاستگذاران و متولیان سلامت باید برنامههای بلند مدتی داشته باشند تا روی نسل آینده کار کنیم و بتوانیم ادعا کنیم که نسلی عاری از پوسیدگی دندان داریم.
هر فرد به طور میانگین ۲ دندان پوسیده دارد
وی افزود: اولین آمار پوسیدگی دندان در سال ۱۳۳۸ منتشر شد که ۵۸ سال پیش وقتی سلامت دهان و دندان افراد ۱۲ دوازده ساله بررسی شد، به طور متوسط ۲ عدد دندان پوسیده که شامل ترمیم، پوسیدگی و کشیدگی لحاظ شد و با بررسی آمارهای کنونی وزارت خانه نیز میبینیم که ۲ عدد دندان پوسیده برای افراد جز آمارها محسوب میشود و اگر به این موضوع فکر کنیم که بعد از ۵۸ سال همین آمارها شنیده و مشاهده میشود باید بگوییم روی پیشگیری کارهای اصولی انجام نشده است.
وی گفت: ۵۸ سال پیش ۳۰۰ الی ۴۰۰ دندان پزشک در حوزه بهداشت دهان و دندان فعالیت میکردند اما امروز که ۳۰ هزار دندان پزشک در جامعه است نباید شاهد این آمارها باشیم که این نشان میدهد درمان جواب نمیدهد و باید روی سطح سواد سلامت جامعه و موضوع پیشگیری سیاست گذاریهای منطقی داشته باشیم.
متخصص سلامت دهان و دندان پزشکی اجتماعی افزود: اگر مردم سواد سلامت داشته باشند میدانند که مشکلات کجاست و در گامهای نهایی با از دست دادن دندان و تشدید عوارض به سراغ دندان پزشکها نمیآیند.
وی ادامه داد: سیستم سلامت کشور باید با ایجاد ستاد فرماندهی واحد و مشارکت بین بخشی به منظور پرهیز از موازی کاری و جزیرهای عمل کردن در حوزه ارتقای سلامت دهان و دندان گام بردارد که خوشبختانه وزارت خانه این دغدغه را دارد و امیدواریم با گامهای عملیاتی شاهد اخبار خوبی در این حوزه باشیم.
نصیبی اظهار کرد: در سیاستهای کلان باید سرنوشت بکار گیری ۳۰ هزار دندان پزشک، نحوه اشتغال و بکار گیری آنها نیازهای بخشهای بهرهمند مانند نیرویهای حد واسط، صنایع و تولیدکنندگان مواد و تجهیزات دندان پزشکی در راستای ارتقای سلامت دهان و دندان بررسی شود و با بررسی همه ابعاد بتوانیم شاهد کاهش عوارض بیماریهای دهان و دندان، نسلی عاری از پوسیدگی دندان و ارتقای بهداشت دهان و دندان در جامعه باشیم.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0