کد خبر : 74478
تاریخ انتشار : جمعه 19 ژانویه 2018 - 22:30
-

لزوم برنامه‌ریزی برای کنترل آلودگی هوای مازندران

لزوم برنامه‌ریزی برای کنترل آلودگی هوای مازندران

به گزارش قائم آنلاین، در تقویم ایران ۲۹ دی‌ماه روز هوای پاک نام‌گذاری شده است. البته این موضوع مختص یک روز نیست و در قالب هفته هوای پاک برنامه‌هایی در سطح کشور برگزار می‌شود. هفته هوای پاک از ۲۴ دی‌ماه آغاز می‌شود و ۲۹ دی‌ماه به پایان می‌رسد. بیست‌وچهارم روز آموزش و هوای پاک، بیست‌وپنجم

به گزارش قائم آنلاین، در تقویم ایران ۲۹ دی‌ماه روز هوای پاک نام‌گذاری شده است. البته این موضوع مختص یک روز نیست و در قالب هفته هوای پاک برنامه‌هایی در سطح کشور برگزار می‌شود.

هفته هوای پاک از ۲۴ دی‌ماه آغاز می‌شود و ۲۹ دی‌ماه به پایان می‌رسد. بیست‌وچهارم روز آموزش و هوای پاک، بیست‌وپنجم روز صنعت و هوای پاک، بیست‌وششم روز طبیعت و هوای پاک، بیست‌وهفتم روز قانون و هوای پاک، بیست‌وهشتم روز مدیریت منابع آلاینده و هوای پاک و همچنین بیست‌ونهم دی‌ماه روز مشارکت مردمی و هوای پاک نام‌گذاری شده است.

روز هوای پاک در کشورهای مختلف با عناوین مختلف نام‌گذاری شده و بررسی سایر کشورها نشان می‌دهد که کشورهای ایتالیا و فرانسه در این امر پیشگام بوده‌اند. افزایش آلودگی‌های زیست‌محیطی طی سالیان اخیر، کشورها را بر آن داشت تا با نام‌گذاری روزی به نام هوای پاک، در میان مردم حساسیت ایجاد کنند تا شاید با مشارکت مردم در این زمینه، قدری از میزان آلودگی‌های زیست‌محیطی کاسته شود.

در ایران این روزها شهرهای بزرگ صنعتی با معضل آلودگی هوا دست و پنجه نرم می‌کنند. تهران، مشهد، اصفهان، تبریز، اراک و شیراز از جمله شهرهایی هستند که هر از چندگاهی به دلیل افزایش سطح آلودگی هوا با تعطیلی روبرو می‌شوند.

موضوعات فوق مسئولان کشور را بر آن داشت تا در زمینه مسائل زیست‌محیطی اطلاع‌رسانی وسیع‌تری صورت پذیرد، به همین دلیل از سال ۱۳۷۴، روز ۲۹ دی به عنوان روز هوای پاک نام‌گذاری شد.

از آنجا که مشارکت مردمی می‌تواند زمینه‌ساز کاهش آلودگی هوا باشد، بنابراین نام‌گذاری یک روز با این عنوان می‌تواند نقش تاثیرگذاری در ایجاد مشارکت مردمی و هماهنگی بین‌بخشی ایفا کند.

کارشناسان، عوامل آلودگی هوا را به دو دسته طبیعی و مصنوعی تقسیم می‌کنند. عوامل طبیعی عبارت‌اند از: گرد و غبار طبیعی، آتش‌سوزی جنگل‌ها، فعالیت آتش‌فشان‌ها و …

اما عوامل مصنوعی ناشی از وسایل نقلیه عمومی و صنایع است که مدیریت صحیح می‌تواند در کاهش میزان تولید آلودگی این بخش تاثیرگذار باشد.

آلودگی هوا تاثر مستقیمی بر سلامت جامعه دارد و تحقیقات نشان می‌دهد یکی از دلایل اصلی ناباروری در عصر حاضر آلودگی هوا است.

در شهرهای بزرگ، وسایل نقلیه موتوری بیش از ۹۰ درصد مونوکسیدکربن موجود در هوا را تولید می‌کنند که این امر عامل اصلی سکته‌های قلبی و مغزی است.

همچنین بر اساس اعلام محققان، ارتباط محسوسی میان سرطان و زندگی در مجاورت مسیرهای پرترافیک وجود دارد، به طوری که کودکانی که در این مناطق زندگی می‌کنند، ۶ برابر بیشتر از سایر کودکان، آسیب‌پذیر هستند. یکی از دلایل ابتلا به سرطان خون نیز آلودگی هوا عنوان شده است.

بر اساس اعلام کارشناسان، شرایط جوی بر افزایش یا کاهش میزان آلودگی هوا تاثیرگذار است، به همین دلیل در فصل زمستان، هوا از آلودگی بیشتری برخوردار است که لازم است کودکان از فعالیت در محیط‌های باز خودداری کنند و همچنین افراد مسن و دارای بیماری‌های قلبی و تنفسی حتی‌الامکان از منازل خارج نشوند.

امروز روز هوای پاک است. در شرایطی به استقبال این روز آمده‌ایم که مردم بسیاری از شهرهای ایران مدت‌هاست که آسمان صاف و آبی را ندیده‌اند. در برخی از شهرها میزان آلودگی سه برابر حد مجاز است.

اگرچه استان مازندران به دلیل وجود جنگل‌های گسترده و صنایع اندک، از هوای پاکی برخوردار است اما عدم مدیریت صحیح می‌تواند این استان را در آینده با مشکلات متعددی روبرو کند. استانی که سالانه میزبان بیش از ۲۰ میلیون مسافر است و همین افزایش عبور و مرورها می‌تواند عامل آغازکننده آلودگی باشند.

مازندران مدت‌هاست با مشکل زباله و نحوه نامناسب دپوی آن دست و پنجه نرم می‌کند و نفوذ شیرابه زباله به آب‌های زیرسطحی، آب شرب این استان را با آلودگی همراه کرده است. موضوعی که اگر سال‌ها قبل برای آن چاره‌اندیشی می‌شد، امروز با معضلات ناشی از آن مواجه نبودیم. بنابراین برای کنترل آلودگی احتمالی هوای مازندران در آینده، باید از همین امروز برنامه‌ریزی کرد. شاید فردا دیر باشد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

پنج × دو =