به گزارش قائم آنلاین، نرخ ارز همواره یکی از دغدغههای سرمایه گذاری و بازرگانی در کشور ایران است. با توجه به نوسانات نرخ ارز بخصوص قیمت دلار قیمت یورو قیمت پوند و سایر ارزهای رایج باعث میشود سرمایه گذاران و بازرگانها با مشکلات مختلفی در این زمینه روبرو شوند.
چند روزی است که قیمت دلار شیب صعودی به خود گرفته است و حالا امروز قیمت آن حدود ۴ هزار و ۷۰۰ تومان شده است. حالا سوال بسیاری از مردم این است که این رشد قیمت تا کجا پیش خواهد رفت؟ به همین منظور خبرنگار «فردا» با آقای امید هوشیار فعال بازار ارز گفتگو کرده تا پاسخ این سوال را بیابد.
امید هوشیار به خبرنگار «فردا» میگوید: «قیمت دلار الان به ۴۶۶۰ تومان رسیده و ممکن است به ۴ هزار و ۷۰۰ تومان برسد.»
این فعال بازار ارز در پاسخ به این سوال که چرا قیمت دلار تا این حد رشد کرده، میگوید: «قیمت دلار رشدی نداشته، زیرا که خود دولت به صرافیها دلار نمیدهد در نتیجه صرافیها هم دلاری ندارند که بفروشند به همین دلیل قیمتها بالا میرود. اگر دولت شروع به فروختن این ارز کند مطمئن باشید که قیمت دلار به خانه اول بر میگردد.»
به گفته این فعال بازار ارز بازار ارز بیشتر از هر عاملی تحت تاثیر تصمیمات و رفتار دولتی هاست و این مسئله است که نرخ ارز در بازار را تعیین میکند.
او در ادامه در رابطه با پیش بینی قیمت دلار میگوید: «اگر با این روالی که وجود دارد پیش برویم یعنی دولت هیچ اقدامی برای تنظیم بازار ارز انجام ندهد به طور حتم تا چند روز آینده قیمت دلار به ۵ هزار تومان نیز میرسد. اما اگر دولت راهکاری برای این نوسانات قیمتی داشته باشد و شروع به فروختن دلار کند قیمت آن به ۴ هزار و ۴۰۰ تومان بازمی گردد و ثابت میماند.»
هوشیار در پاسخ به این سوال که اگر دولت کاری انجام ندهد آیا ممکن است که قیمت ارز بیش از ۵ هزار تومان هم بشود یا نه؟ میگوید: «اگر دولت دلار در بازار تزریق نکند ممکن است قیمت دلار از ۵ هزار تومان هم عبور کند و این مشکلات زیادی را در کشور ایجاد خواهد کرد.»
او در تشریح اوضاع صرافها در این روزها میگوید: «متاسفانه این روزها مشتری زیاد است، اما صرافها ارزی ندارند که به مشتری بدهند. زیرا که آنها حق فروختن آزاد ندارند.»
این فعال بازار ارز در رابطه با این که چه اتفاقاتی باعث میشود که اینقدر در بازار نوسان قیمتی دلار داشته باشیم، اظهار میدارد: «اثر این قیمتها فقط مستقیم از سوی دولت است. به این نکته توجه کنید که ما، چون تحریم هستیم اکثر حوالهجات ما از ترکیه و دبی انجام میشود. هر از گاهی هم از چین خواهیم داشت، اما حجم عمده از دبی و ترکیه است. در دبی دولت به صرافها درهم میدهد، وقتی قیمت درهم در دبی درمی آید، بر مبنای آن در ایران شروع به فروختن میکنند. الان هم دولت آن طرف درهم را گران میفروشد، یعنی الان دقیقا تا ساعت ۱۱، ۱۱:۳۰ هر روز صبر میکنند تا ببینند بانک ملی در دبی درهم را چند میفروشد؟ که بر مبنای آن شروع به خرید و فروش میکنند. از این طرف هم وقتی بانکها به صرافیها دلاری نمیدهند، این دو عامل دست به دست هم میدهد که یکی دو روزه قیمت دلار به شدت بالا برود.»
او ادامه میدهد: «باید بگویم که اگر دولت و بانک مرکزی وارد عمل شود و اقدامات مناسبی انجام دهد قطعا قیمت ارز پایین میآید.»
امید هوشیار در پاسخ به این سوال که آیا قیمت دلار در فصلهای مختلفی افزایش پیدا میکند و نوسانات فصلی دارد؟ میگوید: «بله هرسال بعد از ژانویه قیمت دلار کمی بالا میرود، اما همین مسئله نیز تحت تاثیر تصمیمات دولت است. در واقع باید بگویم که طی یک مدتی قیمت آن را ۵۰۰ تا ۶۰۰ تومان بالا میبرند و کمی بعد ۲۰۰ تا ۳۰۰ تومان آن را پایین میآورند.»
این فعال بازار ارز در پایان با اشاره به اظهارات برخی از کارشناسان اقتصادی که قیمت دلار گرانتر خواهد شد میگوید: «قیمت اصلی دلار این قیمتی نیست که وجود دارد. اگر دولت، دلار را رها کند قیمت آن به ۶ هزار تومان میرسد که قیمت واقعی آن است. ولی دولت موظف است که ارز تزریق و درنتیجه آن این تورم را مهار کند؛ بنابراین بسیاری از کارشناسان که پیش بینی میکنند قیمت دلار بالا میرود، خب یک روزی این اتفاق میافتد و پیش بینی شان درست از آب در میآید.»
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0