اهمیت راهبردی فرودگاه نظامی ابوالظهور
به گزارش قائم آنلاین، این فرودگاه اهمیت نظامی و راهبردی زیادی دارد زیرا بین دو استان ادلب و حماه قرار دارد و ۲۲ باند پرواز در آن دایر شده است. فرودگاه ابوالظهور ۵۰ کیلومتر با شهر ادلب و ۵۰ کیلومتر با شهر حلب ، ۳۶ کیلومتر با منطقه خناصر و ۳۰ کیلومتر با وادی الضیف
به گزارش قائم آنلاین، این فرودگاه اهمیت نظامی و راهبردی زیادی دارد زیرا بین دو استان ادلب و حماه قرار دارد و ۲۲ باند پرواز در آن دایر شده است.
فرودگاه ابوالظهور ۵۰ کیلومتر با شهر ادلب و ۵۰ کیلومتر با شهر حلب ، ۳۶ کیلومتر با منطقه خناصر و ۳۰ کیلومتر با وادی الضیف است .
در سال ۲۰۱۲ و چند ماه پس از آغاز بحران ناشی از فعالیت گروه های تروریستی وهابی در سوریه پایگاه نظامی ابوالظهور به محاصره مشترک داعش، القاعده و معارضان سوری در آمده اما با مقاومت جانانه افسران و دانشجویان دانشکده نیروی هوایی ارتش سوریه مستقر در آن سه سال در برابر حملات انتحاری و پی در پی تکفیری ها مقاومت کرد.
در سال ۲۰۱۵ و پس از تشکیل اتاق عملیات مشترکی توسط افسران سازمان جاسوسی ترکیه (میت) و با مشارکت گروه های وابسته به شبکه القاعده همچون احرارالشام، جبهه النصره، جیش الاسلام، ترکستان شرقی چین، فیلق الشام و … به دلیلی بدی آب و هوا و عدم امکان پشتیبانی هوایی بالگردها و هواپیماهای نظامی ارتش سوریه از مدافعان مستقر در پایگاه، فرودگاه به تصرف آنها درامد و ده ها تن از نظامیان سوری نیز به طرز فجیعی در باند فرود آن با شلیک گلوله و یا ذبح اعدام شدند.
فرودگاه نظامی ابوالظهور به چند دلیل از اهمیت راهبردی برخوردار است:
اول: موقعیت جغرافیایی آن که در نقطه ثقل سه استان مهم شمالی سوریه یعنی حلب، ادلب و حماه قرار دارد به علاوه اینکه دروازه اتصال این سه استان به بادیه پهناوری شرقی کشور سوریه نیز بشمار می رود.
دوم: سیطره دولت سوریه بر فرودگاه نظامی ابوالظهور موجب افزایش کمربند امنیتی در اطراف استانهای حماه، افزایش امنیت جاده راهبردی حلب – خناصر – اثریا – حماه – دمشق – لاذقیه بعنوان تنها مسیر تدارکاتی سه میلیون سکنه شهر حلب با سایر استانهای این کشور می شود.
سوم: سیطره بر فرودگاه نظامی ابوالظهور در استان ادلب بستر لازم برای عملیات اصلی رزمندگان محور مقاومت برای گشودن دروازه های این استان تحت اشغال مشترک ائتلاف القاعده و معارضان سوری تکفیری را فراهم می آورد.
در گام نخست فاصله ۲۳ کیلومتری این فرودگاه با شهر سراقب در شرقی ترین بخش ادلب و مهمترین پایگاه تروریستهای القاعده در منطقه اجازه شکستن محاصره سه ساله شهرهای شیعه نشین و محاصره شده فوعه و کفریا در شمال شرقی استان ادلب را به محور مقاومت اعطا می کند.
ارتش سوریه و متحدان آن بعد از درگیری های مستمر با عناصر تکفیری تروریستی جبهه النصره و گروه های تروریستی وابسته به آن بالاخره روز شنبه ۲۰ ژانویه ۲۰۱۸ مصادف با ۳۰ دی ماه ۱۳۹۶ توانست این فرودگاه را از لوث وجود تروریست ها ازاد کند.
آزادی فرودگاه ابوالظهور تا حدی برای تروریست ها سنگین بود که سرکرده های گروه های مختلف تروریستی و در راس آن ها جبهه النصره همدیگر را به خیانت متهم کردند.
برچسب ها :فرودگاه،استان ادلب، ارتش سوریه
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0