وی با تأکید بر اینکه راز عظمت حضرت زینب کبری (س) در موضع و حرکت عظیمِ انسانی و اسلامی او بر اساس تکلیف الهی نهفته است، اظهار کرد: بزرگانی مثل ابن عباس، ابن جعفر و چهرههای نامدار صدر اسلام، که ادعای فقاهت، شهامت و ریاست و آقازادگی و امثال اینها را داشتند، گیج شدند و نفهمیدند چه کار باید بکنند. این انتخابها بود که حضرت زینب (س) را ساخت و هر کس چنین کاری کند، گرچه دختر امیرالمؤمنین (ع) هم نباشد، عظمت پیدا میکند.
این پژوهشگر علوم قرآن و حدیث یادآور شد: مقام معظم رهبری در کتاب انسان ۲۵۰ ساله به زیبایی به تبیین نکاتی مهم حول اهلبیت (ع) پرداختهاند، ایشان در بیانی درباره مقام حضرت زینب (س) میفرماید: عظمتی که این زن بزرگ در چشم ملتهای اسلامی دارد، از چیست؟ نمیشود گفت: به خاطر این است که دختر علی بن ابی طالب (ع) یا خواهر حسین بن علی و حسن بن علی (علیهمالسلام) است. نسبتها هرگز نمیتوانند چنین عظمتی را خلق کنند.
به گفته گوهری، تحلیل عظیم از وضع جامعه اسلامی در قالب خطبهای فراموش نشدنی از سوی حضرت زینب کبری (س) در بازار کوفه گویای این حقیقت است که خیال ایمان، خیال انقلابی بودن، خیال پیروِ امیرالمؤمنین (ع) بودن، راه نجات از فتنهها در ادوار تاریخ نیست؛ بلکه راه نجات از فتنهها بصیرت، شناخت فضا و تشخیص حق از باطل است تا مبادا انسانها چونان کسانی که پشم را میریسند، تبدیل به نخ میکنند، بعد نخها را دوباره باز میکنند و تبدیل به همان پشم یا پنبه نریسیده میکنند، موجب بطلان گذشته درخشان خویش شوند و با ظاهری مومن و دهانی پر از ادعای انقلابیگری؛ اما باطنی پوک و بیمقاومت اسیر بادهای مخالف شوند و نتوانند در فتنه، حق را تشخیص دهند؛ و به وظیفه عمل کنند.
این پژوهشگر علوم قرآن و حدیث تأکید کرد: این زن با این حد از بصیرت، دیگر ضعیفه نیست، این زن الگوست؛ الگو برای همه مردان و زنان بزرگ عالم. عظمت حضرت زینب (س) را اینجا میشود فهم کرد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0