کد خبر : 76685
تاریخ انتشار : دوشنبه 29 ژانویه 2018 - 8:50
-

۸ آتشفشان شگفت انگیز فعال جهان

۸ آتشفشان شگفت انگیز فعال جهان

به گزارش قائم آنلاین، بدون شک هر کدام از ما در طول زندگی بار‌ها و بار‌ها نام آتشفشان را شنیده‌ایم و تصوراتی از آن در ذهن داریم. به نقل از الی گشت فعالیت‌های آتشفشانی بر اثر برون انداختن سنگ‌های مذاب درونشان صورت می‌گیرد، پس از مدتی در طی زمان کوه‌های آتشفشانی روی زمین بوجود می‌آیند.

به گزارش قائم آنلاین، بدون شک هر کدام از ما در طول زندگی بار‌ها و بار‌ها نام آتشفشان را شنیده‌ایم و تصوراتی از آن در ذهن داریم. به نقل از الی گشت فعالیت‌های آتشفشانی بر اثر برون انداختن سنگ‌های مذاب درونشان صورت می‌گیرد، پس از مدتی در طی زمان کوه‌های آتشفشانی روی زمین بوجود می‌آیند. چنانچه صفحه‌های سخت پوسته زمین در نقاطی واگرایی یا همگرایی داشته باشند این پدیده در آن مناطق قابل مشاهده است و آتشفشان بوجود می‌آید. در اینجا شما را با ۸ مورد از آتشفشان‌های فعال کره زمین آشنا می‌کند.

 

۸ آتشفشان فعال جهان

 

آتشفشان‌های فعال چه ویژگی‌هایی دارند؟

هر آتشفشان سه بخش دارد که شامل این موارد است:

دهانه آتشفشان: که نوک آن است.

اتاقک مواد مذاب: محل تجمع مواد مذاب پیش از فوران است.

مجرای مرکزی آتشفشان: راه اتصال اتاقک به دهانه است.

آتشفشان‌های فعال چگونه پدید می‌آیند؟

سنگ‌های آذرین در درون زمین با حرارت زیاد وجود دارند. اسم این سنگ‌ها ماگما تفتال است، ماگما وقتی به سطح زمین برسد به حالت جامد شده و سرد می‌شود اسم جدیدی به خود می‌گیرد که گُدازه نام دارد. به این صورت یک آتشفشان بوجود می‌آید.

آنچه که در زمان فوران مواد آتشفشانی انفجار را بوجود می‌آورد وجود حباب‌های گاز در ماگما و گدازه‌های آتشفشان است. آتشفشان‌ها تاثیر و نقش زیادی دارند که تغییرات آب وهوایی یکی از این تاثیرات است، بارش باران و رعد و برق از تاثیرات دیگر آتشفشان است که ممکن است در بوجود آمدن این پدیده‌ها نقش داشته باشد.

همچنین حرکت سریع گدازه‌های آتشفشانی ممکن است باعث مرگ انسان‌هایی شود که در اطراف کوه‌های آتشفشانی زندگی می‌کنند، زیرا خاکستر ناشی از فعالیت آتشفشان تنفس کشیدن را با سختی مواجه می‌کند.

آتشفشان‌های فعال کدامند؟

۱- مونالوا بزرگترین آتشفشان فعال (Mauna Loa)

آن طور که محققان و زمین شناسان گفته‌اند مونالوا بزرگترین آتشفشان کره ما است، این آتشفشان در قسمتی از جزایر هاوایی است. اندازه‌ی قاعده مخروط مونالوا ۶۰۰ کیلومتر و ارتفاع قله اش نسبت به سطح اقیانوس آرام ۱۰ کیلومتر است. آتشفشان مونالوا و قسمت‌هایی از جزایر هاوایی حاصل موادی هستند که از طریق فوران‌های دراز مدت در طی یک میلیون سال پیش تا حال بوجود آمده‌اند. فوران آتشفشان مونالوا در سال ۱۹۵۰ همه‌ی روستا‌های اطراف خود را به نابودی کشاند. در ادامه با آتشفشان‌های فعال بیشتری آشنا می‌شوید.

۲- پوپوکاتپتل یکی از فعال‌ترین‌ها (Popocatépetl)

پوپوکاتپتل یکی از فعال‌ترین آتشفشانی‌ها است که در بین یخچال‌های طبیعی قرار گرفته است. فاصله این آتشفشان فعال تا پایتخت مکزیک ۳۶ کیلومتر است! دوست داشتید در مکزیک همسایه‌ی پوپوکاتپتل بودید؟! کوه پوپوکاتپتل که زادگاه آتشفشان پوپوکاتپتل است از نظر زمین شناسان یکی از فعالان این پدیده است، چون از سال ۱۵۱۹ تا حال بیشتر از ۲۰ بار این آتشفشان فوران کرده است.

سال ۲۰۰۰ پوپوکاتپتل آخرین فوران خودش را به نمایش گذاشت که با تدبیر و دستور دولت برای پیشگیری از آسیب‌های جدی ناشی از فوران این آتشفشان پر کار، بومیان منطقه مجبور شدند خانه و کاشانه را رها کرده و آواره دشت و بیابان شوند و به شهر‌های اطراف پناه ببرند. ۴۱ هزار تن مردم این نقطه مهاجرت اجباری را به ذوب شدن ترجیح دادند، ولی هنوز بیش از نه میلیون تن در این منطقه در معرض خطر انفجار پوپوکاتپتل بی قرار و فعال به زندگیشان ادامه می‌دهند. بلندترین قله کوه پوپوکاتپتل ۵۵۰۰ متر است با توجه به خارج شدن دود و گاز گوگرد از دهانه آتشفشان کوه پوپوکاتپتل به باور زمین شناسان این امکان هست که این آتشفشان که یکی از آتشفشان‌های فعال است دوباره فوران کند.

۳- تال یکی از آتشفشان‌های فعال و پیچیده (Taal Volcano)

آتشفشان تال در جزیره لوزون فیلیپین به باور زمین شناسان یک آتشفشان پیچیده است. این کوه و حشت انگیز، اما زیبا که دومین کوه فعال آتشفشانی فیلیپین محسوب می‌شود بیشتر مواقع دود غلیظی از دهانه اش بیرون می‌آید که زمین شناسان به گردشگران توصیه اکید دارند از این زیبای خفته فاصله بگیرند، چون امکان فوران آن بسیار زیاد است. این زیبای بد کردار از سال ۱۵۷۲ میلادی تا حالا ۳۳ بار فوران کرده که حاصل کارش نابودی سرتاسر منطقه برای چندین بار بوده است و بیشتر از شش هزار تن را به کام مرگ کشانده است.

۴- مونته سرات کشف کریستف کلمب (Monte Serrat volcano)

این آتشفشان در دریای کاراییب است و کسی که این آتشفشان را کشف کرد کریستف کلمب کاشف معروف بود که نخستین کسی بود که در قرن ۱۵ این آتشفشان را شناخت و نام مونته سرات را به این آتشفشان داد. سال ۱۹۹۵ در این منطقه اوضاع وخیم شد و ساکنانش آن جا را ترک کردند. وقتی این ساکنان قصد بازگشت به خانه و کاشانه را کردند و به شهرشان پلیموث برگشتند به جای شهری زیبا با منطقه‌ای کاملا ویران و نابود شده مواجه شدند.

۵- آتشفشانی فعال در قله کامرون (Cameroon volcano)

این کوه آتشفشانی در طی ۲۰۰ سال گذشته تا حال ۲۰ بار فوران کرده و یکی از آتشفشان‌های فعال جهان است. کوه کامرون یک کوه آتشفشانی است که در خلیج گینه قرار دارد و نام قله آن فاکو است دریاچه‌ی نیوس در پای این کوه قرار دارد و گاز دی اکسید کربن از سطح آب آن متصاعد می‌شود که این مساله باعث مرگ ۱۷۴۶ تن شده است.

۶- آتشفشان گالراس (Galeras)

در جنوب کلمبیا و نزدیک مرز اکوادور یکی از آتشفشان‌های فعال جهان قرار دارد که گالراس نام دارد. محققان زمین شناس فعالیت این کوه را حداقل یک میلیون دانسته اند. گالراس چندین فوران داشته و اولین فورانش سال ۱۵۸۰ بوده است و مقام فعال‌ترین آتشفشان کلمبیا را به خود اختصاص داده است.

۷- آتشفشان ساکوراجیما (Sakurajima volcano)

شهر تاریخی کاگوشیما در جزیره کیوشو ژاپن سه آتشفشان فعال دارد که نام آن‌ها ساکوراجیما است. از بین این سه مینامی دیک فعال‌ترین است. زمین شناسان آتشفشان ساکوراجیما را به عنوان آتشفشان وزووی شرق می‌دانند.

۸- ایافیاتلایوکوتل ایسلند (Eyjafjallajökull)

یکی دیگر از آتشفشان‌های فعال ایافیاتلایوکوتل در سرزمین یخی ایسلند است. این آتشفشان در دوره‌های گوناگون فوران‌های بزرگی داشته و آخرین آن سال ۲۰۱۰ بوده است که یکی از بزرگترین فوران‌های خود را به نمایش گذاشت. این آتشفشان یکی از آتشفشان‌های فعال جهان است. آتشفشان‌های فعال در جهان بیشتر از این تعداد است و ما در اینجا ۸ تا از آن‌ها را به شما معرفی کردیم.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

دو × 1 =