آنفولانزای معده یا گاسترواِنتریت بیماری خاصی است که معمولاً با التهاب معده و رودههای کوچک همراه است. این بیماری از نوع بیماریهای ویروسی است نه باکتریایی. بنابراین، با آنتیبیوتیک قابل درمان نیست.
علائم بیماری آنفولانزای معده حالت تهوع، کمآبی بدن و استفراغ است. این بیماری در اصل بیماری خطرناکی نیست و بیشتر مردم پس از طی دوران بیماری بهبود کامل پیدا میکنند. دوره ویروس آنفولانزای معده یک تا ۱۰ روز است، اما به طور متوسط ۳ تا ۵ روز طول میکشد. برخی از علائم را میتوان با مصرف مواد غذایی خاص تسکین داد و آرام کرد. غذاها و نوشیدنیهایی که در زمان ابتلا به ویروس گاسترواِنتریت گوارش میشود میتوانند بر بیماری و شدت آن در بدن تأثیر گذارند.
پرهیز از کمآبی بدن
یکی از اهدافی که باید در زمان ابتلا به آنفولانزای معده دنبال کنید جایگزین کردن مایعاتی هستند که بدن شما در نتیجه علائم بیماری از دست داده است. اگر استفراغ شما دائمی بوده و نمیتوانید مایعات را در معده خود نگه دارید، لازم است ۲ تا ۴ ساعت قبل از غذا خوردن یا نوشیدن هر چیزی فاصله بیندازید. نوشیدن میزان اندکی از آب و دیگر نوشیدنیها ضروری است؛ مخصوصاً اگر ویروس آنفوانزی شکمی در بدن شما منجر به استفراغ شدید و کمآبی بدنتان شده است.
بدن شما با این علائم ابتلا به آنفولانزای معده به سرعت قادر نخواهد بود آب از دست رفته بدن را جبران کند. نوشیدن مایعات بدون الکل یکی از راههای مبارزه بدن با آنفولانزای معده و تسکین مقداری از حالت تهوعی است که دچارش شدهاید.
غذاهای جامد و آنفولانزای معده
آنفولانزای معده یکی از آن بیماریهایی است که خیلی با غذا کنار نمیآید. معمولاً افرادی که از آنفولانزای معده رنج میبرند خیلی اشتها به خوردن غذا ندارند. وقتی حالت تهوع و استفراغ از بین رفت شما میتوانید مایعات را قورت بدهید و باز هم خودتان را برای خوردن غذاهای جامد آماده کنید. بهترین غذا برای مبتلایان به آنفولانزای معده غذای ساده است که به راحتی بتوانند آن را هضم کنند. بیسکوییت ترد نمکی، ژلاتین، تخم مرغ و رشته فرنی یا نودل از انتخابهای خوبی در میان مواد غذایی هستند که افراد مبتلا به آنفولانزای معده میتوانند مصرف کنند.
غذاهایی برای رفع کمآبی بدن
اسهال یکی از علائم رایج ویروس آنفولانزای معده است. این عارضه ناخوشایند ممکن است با خوردن برخی از غذاهای خاص تسکین پیدا کند. یکی از رژیمهای شایع در چنین مواقعی رژیم بِرَت (BRAT) نام دارد. این رژیم حاوی موز، برنج، سس سیب و نان تست است.
نان تست خشکشده و موز از پرطرفدارترین انتخابها هستند، زیرا در معده آرام میگیرند. معمولاً وقتی اسهال دارید نباید میوه مصرف کنید، اما موز یکی از میوههایی است که در این بیماری بسیار مفید است. اگر سس سیب را انتخاب میکنید، حتماً سس سیب واقعی باشد نه سیب تکهشده، زیرا سیب معمولی میتواند علائم اسهال را بدتر کند.
پرهیز غذایی در زمان ابتلا به آنفولانزی شکمی
اگر به آنفولانزای معده مبتلا شدهاید، باید از مصرف برخی از غذاها پرهیز کنید. غذاهایی هستند که علائم آنفوانزای شکمی را بدتر و سیستم بدن شما را تحریک میکنند؛ آن هم در زمانی که بدنتان سعی دارد از شر ویروس نجات پیدا کند.
غذاهایی که باید از خوردن آنها اجتناب کنید شامل غذاهای تند و ادویهدار، غذاهای اسیدی، چرب و غذاهای پر از فیبر میشود. گوشت، غلات دانه درشت و سبزیجات را میتوانید در زمان ابتلا به آنفولانزای معده مصرف کنید. از خوردن لبنیات هم باید پرهیز کنید، زیرا هضم لبنیات سخت است و احتمال دارد معده را تحریک کنند.
حرف آخر
آنفولانزای معده یک ویروس رایج است که هر ساله میلیونها نفر از امریکاییها را آلوده میکند. با این که این بیماری درمان قطعی ندارد، اما راههایی وجود دارند که میتوان با پیروی از آنها از ابتلا به این ویروس و بیماری پیشگیری کرد. دستهای خود را مرتب بشویید، از تماس بدنی با افراد مبتلا به آنفولانزای معده بپرهیزید، چیزهایی که افراد مبتلا به این ویروس لمس کردهاند را ضدعفونی کنید.
یادتان نرود غذا نیز عامل مهمی در درمان ویروس آنفوانزای معده به شمار میروند. مصرف مایعات فراوان و خوردن غذاهای مناسب در طول مدت ابتلا به آنفولانزای معده نقش مهمی را در روند بهبود و لذتبخش کردن خوردن غذا ایفا میکند.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0