برخی نشانههای دیگر نیز وجود دارند که بسیار نامحسوس هستند. بدن به دلایل مختلف پیامهایی را ارسال میکند که نشانه اعتراضش به برنامه غذایی تان است. در ادامه میخواهیم شما را با صدای بدنتان بیشتر آشنا کنیم.
۱- بوی بد دهان: به اندازه کافی غذا نمیخورید.
بوی بدن دهان ممکن است به علت یک فرآیند متابولیک به نام کتوز اتفاق بیفتد. وقتی بدن به اندازه کافی گلوکز برای تامین انرژی نداشته باشد، به جایش شروع به سوزاندن چربیهای ذخیره شده میکند. در نتیجه موجب ساخت اسیدهایی به نام کتون میشود. همین کتونها هستند که باعث میشوند دهانتان بوی بد بگیرد، بویی شبیه به لاک پاک کن.
افرادی که از برنامه کم کربوهیدرات استفاده میکنند، بیشتر در معرض کتونها و بوی بد دهان هستند. همچنین اگر افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ کتون داشته باشند باید سریع به پزشک مراجعه کنند. این حالت ممکن است نشان دهنده این باشد که بدنشان به اندازه کافی انسولین ندارد. وعده غذایی خود را افزایش دهید تا انرژی مورد نیازتان را دریافت کرده و مشکل حل شود.
البته باید این را بدانید که کتونها تنها عامل بوی بد دهان نیستند. قهوه، سیگار کشیدن و بهداشت ضعیف دهان و دندان نیز میتواند عاملش باشد.
۲- نازک شدن موها: دچار فقر آهن هستید.
آهن برای ساخت سلولهای قرمز خونی استفاده میشود که به ذخیره شدن و حمل اکسیژن در خون کمک میکنند. اگر دچار فقر آهن بودید، ممکن است موها شروع به نازک شدن کنند و شما نیز احساس بی حالی کنید.
میتوانید مقدار دریافت آهن خود را با استفاده از سبزیجاتی مانند اسفناج و بروکلی، حبوباتی مانند نخود، عدس و لوبیا قرمز و همچنین گوشت قرمز تقویت کنید. خانمها در دهههای ۲۰، ۳۰ و ۴۰ زندگی خود باید مطمئن شوند که برنامهای سرشار از آهن را رعایت کنند، چون قاعدگی میتواند به سادگی روی سطح آهن خونشان تاثیر بگذارد.
۳- اسهال مداوم: ممکن است دچار بیماری سلیاک باشید.
بیماری سلیاک: یک واکنش ایمنی به خوردن گلوتن که در گندم، جو و چاودار پیدا میشود است. یکی از نشانههای تشخیص این بیماری، اسهال مداوم است.
در بیماری سلیاک، خوردن گلوتن منجر به تحریک واکنش در روده کوچک میشود که منجر به اسهال، نفخ، کاهش وزن، سوءهاضمه و دل درد میشود. اگر گلوتن از برنامه این افراد حذف شود، علائم نیز خود به خود از بین میروند.
۴- یبوست: به اندازه کافی آب نمینوشید.
اگر با کار کردن شکمتان پیوسته دچار مشکل هستید، معمولا علتش دریافت ناکافی فیبر در برنامه غذایی است. اما باید گفت: یکی از احتمالات قوی دیگری که وجود دارد کم آب شدن بدن است.
هم فیبر و هم آب برای حرکت منظم رودهها مورد نیاز است. اگر دچار یبوست هستید، مقدار مصرف مایعات خود را افزایش دهید و همچنین از غذاهایی که حاوی فیبر هستند بخورید.
۵- ترک خوردن گوشههای دهان: کمبود آهن
زخم و بریدگی در گوشههای دهان میتواند به دلیل فقر آهن یا عفونت پوستی باکتریایی یا قارچی باشد. سعی کنید چند روز از پماد و وازلین استفاده کنید، اما اگر بعد از یک هفته اوضاع بهتر نشد و یا از قبل بدتر شد، حتما با پزشک صحبت کنید.
۶- کمبود انرژی و یا خستگی: بیش از حد قند میخورید
معمولا بعد از خوردن مقدار زیادی کربوهیدرات پیچیده ممکن است ناگهان احساس بی حالی و کمبود انرژی کنید. دلیلش این است که قند باعث بالا رفتن سطح انسولین شده و پس از این اتفاق، به دلیل افت ناگهانی قند خون احساس کمبود انرژی میکنید.
در چنین مواقعی اشتباهی که بسیاری انجام میدهند آن است که برای جبران این کمبود انرژی، بیشتر غذا میخورند. به دنبال غذاهایی باشید که قندشان سریع وارد جریان خون نمیشوند. با این کار از بی حالی و در پی آن پرخوری جلوگیری کرده اید.
۷- بالا رفتن تعداد دفعات ادرار: کمبود آب بدن
گیج کننده است، چون فکر میکنید باید برعکس باشد. اما با اینکه پر شدن مثانه هشداری به مغز برای رفتن به دستشویی است، از دیگر نشانههای متمرکز شدن ادرار هم میباشد.
اگر زیاد این اتفاق میافتد نشانه تحریک شدن مثانه است و ممکن است مجبور شوید چندین مرتبه به دستشویی بروید. جالب است بدانید کافئین هم میتواند همین تاثیر را روی گیرندههای شیمیایی در مثانه بگذارد و باعث شود بیشتر به دستشویی احتیاج پیدا کنید؛ بنابراین اگر از افرادی هستید که مجبورند پیوسته به دستشویی بروند، توصیه میکنم مدتی دریافت کافئین را قطع کنید تا ببینید چه اتفاقی میافتد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0