حال و هوای این روزهای خیابان فردوسی هرچند بسیار غم انگیز است، ولی تاسف بارتر آن است که دستهایی پشت پرده با استفاده از رانتهای خود سودهای میلیاردی به جیب میزنند و ضررهای سنگین آن در بخشهای مختلف به مردم میرسد!
از بین صرافهایی که سهمیه دلار دولتی دریافت میکنند تا وارد بازار کنند، تعداد بسیاری هستند که طبق اذعان فعالان بازار ارز، بخش زیادی از سهمیه شان را دپو کرده و از طریق عوامل خود وارد بازار میکنند.
ضمن آنکه نباید از نقش سرمایه داران بزرگ و اصلی این بازار که تعدادشان به انگشتان یک دست هم نمیرسد، غافل شد. افرادی که هر روز در ابتدای فعالیت بازار دلار را گران کرده و از این گرانی سودهای میلیاردی از محل فروش دلارهای دپو کرده شان، به جیب میزنند.
* مردم برای چه وارد بازار شدند؟
یکی از دلایل اصلی که مردم را به خیابان فردوسی کشانده، حفظ و البته افزایش سرمایههای خرد و کلانشان است. در بین افرادی که در صفها حضور دارند چهرههای مختلفی مشاهده میشوند که بارزترین آنها خانمهای خانه دار و افراد مسن هستند.
این افراد میگویند هیچ بازاری بهتر از ارز سود ده نیست و به همین خاطر میخواهیم پولهای خود را تبدیل به دلار کنیم! در زمزمههایی که باهم دارند پیش بینیهای خود را از افزایش قیمت دلار اعلام کرده و میگویند: دلار بالاتر هم میرود!
نمیدانیم چه سیگنالی دریافت کرده اند که انقدر مطمئن از افزایش بیشتر قیمت دلار سخن میگویند، ولی نکته مهم دیگر این است که تعدادی از آنها دسته جمعی با خانواده هایشان آمده اند تا در صفهای متعدد بایستند و بیشتر بتوانند دلار بخرند!
یکی از آنها میگوید: پولهای خود را از بانک بیرون آورده ام تا دلار بخرم! دیگری از تبدیل پس اندازهایش که حاصل یک عمر کارمندی است، به دلار میگوید و تاکید میکند وقتی همه آمده اند حتماً خبری است!
امان از دلارهای آمریکایی که اینطور آرامش را از این مردم گرفته که بسیاری شان را دو سه روز پشت سر هم به فردوسی کشانده تا بلکه بتوانند دلار بخرند! به یاد دارم که در سالهای ۹۰ و ۹۱ هم مثل امروز مردم حاضر بودند ساعتها در صف بایستند و دلار بخرند تا سودی عایدشان شود.
گفتنی است این صفها در حالی تشکیل شده که فعالان بازار ارز میگویند از ظهر امروز تعدادی از نمایندههای صرافیهای بانکی در پاساژ افشار به عموم مردم دلار با نرخ ۴۷۰۸ تومان در قبال دریافت کارت ملی میفروشند.
این افراد روز قبل هم بعد از اینکه دلار از دامنه ۴۸۰۰ تومان عبور کرد از کف بازار به مردم و دلالها ارز میفروختند که به دنبال این اقدام قیمت دلار سیر نزولی را پیش گرفت و به ۴۷۵۰ تومان رسید.
به طور حتم مقصر اتفاقهای این روزهای بازار ارز مردم نیستند! مردم حتماً از روی ناچاری آمده اند! فکر میکنند سود در این بازار است چراکه مدتی است رنگ آرامش به خود ندیده و هر روز یک رکورد جدید ثبت میکند! شاید اگر بازار دیگری مانند نظام بانکی با سیاست مناسبی وارد عمل میشد مردم هرگز با نیت سود بیشتر دل به دریای ناآرام ارزی نمیزدند.
اما چرا دولت به وعده خود مبنی بر ایجاد ثبات و ارامش در این بخش عمل نمیکند؟ چرا رئیس کل بانک مرکزی که گفته بود نرخ دلار به زودی ارزان میشود، هم اکنون به مردم نمیگوید علت این گرانیها چیست؟ اقای رئیس جمهور که قبلاً به مردم گفته بود خیالشان بابت دلار راحت باشد، این روزها میداند در خیابان فردوسی چه خبر است؟
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0