انجام تحقیقات بیشتر در مورد کارفرما و فرصتهای شغلی پیش رو موفقیت در مصاحبه شغلی مستلزم داشتن دانش کافی درباره شغل آیند، و حتی شناخت هر چه بیشتر کارفرمای آینده است. در ابتدای کار شما باید کسانی را که از شما مصاحبه میکنند را به خوبی درک کنید تا بهتر بتوانید پاسخگوی سوالاتشان باشید. از یاد نبرید هر چه بیشتر درباره کارفرما و حتی ایدهها و نیازهای شغلی وی، بیشتر بدانید در مصاحبه موفقتر خواهید بود. شما با استفاده از موتورهای جستجوگر به راحتی میتوانید اطلاعات زیادی را درباره شغل آینده خود و حتی با نیازهای چنین شرکتهای بیشتر آشنا شوید. هر چقدر دانش محیطی شما نسبت به شغل آیندهتان بیشتر باشد؛ احتمال موفقیت شما در مصاحبه شغلی بالاتر خواهد بود.
سوالات مصاحبههای مشترک را مرور کرده و پاسخهای خود را از قبل آماده کنید
یکی از کلیدهای موفقیت در مصاحبه، آماده سازی خود در برابر سوالات مصاحبه است. شاید برای برخی افراد مهم باشد که با یک نفر مصاحبه شود، اما بسیاری از شرکتها وجود دارند که چند نفر به صورت هم زمان در برابر شما قرار میگیرند تا سوالاهای متفاوتی از شما بپرسند. اگر شما مطالعه کافی در مورد شغلی که میخواهید مصاحبه شوید، داشته باشید؛ چه یک نفر و یا چند نفر نباید برایتان فرقی داشته باشد. اگر میخواهید اطلاعاتی را که در مورد آنها مطالعه کردهاید را از یاد نبرید، بهتر است آن را قبل از مصاحبه به صورت داستانوار خوانده باشید. وقتی شما متنی را به صورت داستان وار میخوانید، ماندگاری بیشتر در ذهن شما خواهد داشت. این امر به نوبه خود میتواند در هنگام مصاحبه به کمکتان بیاید. از یاد نبرید قرار نیست که شما از تمام جزئیات کاری که قرار است، انجام دهید، با خبر باشید. داشتن اطلاعات عمومی در چنین شرایطی میتواند به کمکتان بیاید.
پوشیدن لباس مناسب و پیروی از یک سری اصول
قبل از رفتن به مصاحبه شغلی سعی کنید؛ لباسی بپوشید که مناسب با فرهنگ سازمان و یا شرکت مورد نظر باشد. سعی کنید؛ برای مصاحبه مناسبترین و شیکترین لباس خود را بپوشید. این امر میتواند نشانگر این باشد که برای شما این شغل در جایگاه بالایی قرار دارد. سعی کنید قبل از مصاحبه هر گونه لوازم تزئینی را از خود دور کنید. اگر سیگاری هستید، به هیچ عنوان قبل از مصاحبه سیگار نکشید؛ چرا که بوی نامطبوع آن میتواند نظر مصاحبه کنندگان را نسبت به پذیرش شما تغییر دهد. در صورت امکان قبل از رفتن به مصاحبه از یک عطر و یا ادکلن مناسب استفاده کنید و دندانهای خود را به خوبی بشویید.
سر ساعت حاضر شدن و داشتن آرامش
برای اینکه دیر نکنید و سر ساعت برای مصاحبه حاضر شوید؛ بهترین کار این است که بنا به شرایطی که دارید ۱۵ دقیقه زودتر حرکت کنید. اگر زود به محل مصاحبه رسیدید، بهتر میتوانید خود را با محیط جدید وفق دهید. حتی در پارهای از اوقات از کسانی که آنجا کار میکنند، سولات کلیدی بپرسید؛ شاید آنها شخص مصاحبه شونده را بشناسند و راهنماییهای مفیدی را در اختیارتان قرار دهند. یکی از نکات مهم در هنگام مصاحبه، داشتن آرامش است. سعی کنید؛ قبل از ورود به دفتر مصاحبه چند نفس عمیق بکشید و به هیچ عنوان به نتیجه مصاحبه فکر نکنید. از یاد نبرید قبل از ورود به دفتر موبایل و یا هر وسیله هشدار دهندهای که به همراه دارید یا در حالت سکوت قرار دهید و یا آنها را خاموش کنید.
رفتار مودبانه داشته باشید
یک قائده کلی برای مصاحبه این است که شما باید فردی مودب باشید. سعی کنید؛ هنگام ورود با سلام کردن وارد شوید و وقتی اجازه نشستن به شما داده شد، روی صندلی بنشینید. بسیاری از مصاحبه کنندگان کنجکاو هستند تا بدانند شما با دیگر افراد و یا همکاران آینده خود چگونه رفتار میکنید. بسیار مهم است که در نگاه اول شخص مصاحبه کننده چه تصویری از شما در ذهن خود میسازد. اگر شما با غرور وارد مصاحبه شوید؛ این غرور بیشک میتواند به ضررتان تمام شود. داشتن لبخند در هنگام مصاحبه میتواند بسیار تاثیرگذار باشد. البته وانمود نکنید که شاد هستید؛ چرا که وانمود کردن به امری که فاقد آن هستید به راحتی شما را لو میدهد و این امر در کل به ضررتان تمام میشود. شاید داشتن روابط عمومی بالا در مصاحبهها تاثیرگذار باشد، اما رزومه و دانش شما نسبت به شغلی که قرار است، مسئولیت آن را بپذیرید، در جایگاه نخست قرار دارد.
جوابهای مختصر همراه با اعتماد به نفس بالا
در هنگام مصاحبه دلیلی ندارد به هر سوالی که از شما میشود پاسخ بدهید. به هیچ عنوان به دنبال قانع کردن مخاطب خود نباشید. در صورت نیاز جوابها را مختصر و مفید بدهید. شخصی که از شما مصاحبه میکند، میتواند از میزان دانش شما با جوابهایی که در اختیارش قرار میدهید، باخبر شود. پاسخهای بلند میتواند مصاحبه کننده را خسته کند. سعی کنید با پاسخهای کوتاه و مختصر وارد مرحله بعدی مصاحبه شوید. در هنگام مصاحبه به هیچ عنوان از کارفرمای قبلی و یا محیط کار قبلی صحبت نکنید. در صورت نیاز کارهایی که به شما مربوط میشد را به اختصار توضیح دهید. بد گفتن و غیبت کردن، نسبت به همکاران و محیط کار قبلی میتواند یک امتیاز منفی برای شما در بر داشته باشد. از یاد نبرید که آینده متعلق به شما است؛ اگر در این مصاحبه موفق نشوید، کار برای شما تمام شده نیست. خودتان را محدود به یک مکان و یا شخص خاص نکنید.
از زبان بدن خود در مصاحبهها نهایت استفاده را ببرید
در یک مصاحبه شغلی پاسخ دادن به سوالات بسیار مهم است، اما زبان بدن شما نیز میتواند روی مصاحبه شوندهها تاثیر مثبت و یا منفی بگذارد به طور مثال وقتی که در حال مصاحبه هستید؛ میتوانید لبخند بزنید، تماس چشمی با شخص مصاحبه کننده بر قرار کنید و یا در هنگام گوش دادن به صحبتهای مخاطبتان تمام حواس خود را به وی معطوف کنید. این گونه موارد میتواند تاثیر مثتبی بر روی شخص مصاحبه شونده داشته باشد. اما اگر در هنگام صحبت کردن با شخص مصاحبه شونده، با خودکار خود بازی کنید و یا به در و دیوار نگاه کنید، این کار به صورتی توهین به شخص مصاحبه شونده است. البته خمیازه کشیدن و چرت زدن در هنگام مصاحبه نیز میتواند تاثیرات نامطلوبتری بر روی شخص مصاحبه شونده داشته باشد و در ذهن او این امر را تداعی کند که این شخص اهمیتی برای او و محیط کار جدید قائل نیست. این امر خود به تنهایی میتواند زمینه ساز عدم همکاری با شما باشد.
سوالات متداول را بپرسید
مطالعات ثابت کردهاند که کارفرمایان دوست دارند؛ با اشخاصی که مصاحبه میکنند، آنها نیز سوالاتی پیرامون کار خود بپرسند. چرا که این امر بدان معنا است که شخص برایش مهم است که چگونه و با چه شرایطی قرار است با کارفرمای جدیدش همکاری کند؛ از این رو چنین افرادی برای پذیرش مناسبتر هستند. حتی اگر شخص مصاحبه کننده و یا کارفرمای آینده شما اطلاعات جامعی در مورد کار در اختیارتان دهند، دلیلی نمیشود که از آنها سوال نکنید. سوال کردن شما از مصاحبه شوندهها نشانه تحقیق جامع شما است و این نکته میتواند یک امتیاز مثبت برای شما باشد. برای این که بتوانید سوالات کلیدی و جامع از شغلی که درباره آن مصاحبه میشوید، بپرسید، بهتر است مقلاتی که در این باره منتشر شدهاند را خوب مطالعه کنید تا به سوالات ارزشمند و کاربردی دست یابید. البته گاها مطالعه درباره شغلی که قرار است بر عهده بگیرید، میتواند سوالاتی را برای شما به وجود آورد با استفاده از این سوالات میتوانید مخاطب خود را تحت تاثیر قرار دهید.
ناامید نباشید
به هیچ عنوان با ناامیدی سر جلسه مصاحبه حاضر نشوید؛ چرا که شاید بنا به هر دلیلی شما آن شخصی باشید که آنها نیاز داشته باشند. با یاس و ناامیدی سر جلسه حاضر شدن نشانه عدم استقبال شما از شغل جدید است. این امر به تنهایی میتواند روی تصمیم گیری اعضای مصاحبه کننده تاثیرمنفی بگذارد، البته امیدواری زیاد نیز به هیچ عنوان ضامن استخدام شما نیست از یاد نبرید بهترین و بالاترین امتیاز شما برای پذیرش رزومه و دانشی است که درباره شغل آینده خود دارید.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0