کد خبر : 82747
تاریخ انتشار : شنبه 24 فوریه 2018 - 9:20
-

۷ باور اشتباه در مورد رژیم کاهش وزن

۷ باور اشتباه در مورد رژیم کاهش وزن

به گزارش قائم آنلاین،  رژیم گرفتن یک مسئله بسیار مهم محسوب می‌شود، به ویژه برای افرادی که دارای اصافه وزن هستند، اما باور‌های غلطی در مورد رژیم گرفتن وجود دارد که در این مقاله به نقل از سلامت نیوز به رایج‌ترین اعتقادات اشتباه در مورد رژیم گرفتن اشاره می‌کنیم.     اکثر شما تصمیم به

به گزارش قائم آنلاین،  رژیم گرفتن یک مسئله بسیار مهم محسوب می‌شود، به ویژه برای افرادی که دارای اصافه وزن هستند، اما باور‌های غلطی در مورد رژیم گرفتن وجود دارد که در این مقاله به نقل از سلامت نیوز به رایج‌ترین اعتقادات اشتباه در مورد رژیم گرفتن اشاره می‌کنیم.

 

۷ باور اشتباه در مورد رژیم کاهش وزن

 

اکثر شما تصمیم به کاهش وزن گرفته اید. در این شرایط از خوردن غذا‌های ناسالم اجتناب می‌کنید، میان وعده نمی‌خورید و هر زمان وقت آزاد پیدا می‌کنید به باشگاه می‌روید، اما باز هم نتایج خوبی مشاهده نمی‌کنید. در این باره با دکتر مایکل براد Michelle Braude، پزشک و متخصص تغذیه صحبت کردیم و ایشان به اعتقادات اشتباه رایج در مورد رژیم غذایی اشاره کرده‌اند که در ادامه به بیان آن‌ها می‌پردازیم.

۱. رژیم گرفتن و باور‌های اشتباه: نخوردن وعده غذایی به کاهش وزن کمک می‌کند

شاید تصور کنید نخوردن یک وعده غذایی یا سپری کردن زمان بین نهار و شام بدون هیچ میان وعده‌ای کار بسیار موثری است که در فرایند کاهش وزن انجام می‌دهید، اما دکتر مایکل معتقد است گرسنگی کشیدن روش خوبی برای کاهش وزن نیست. دکتر مایکل علت این مسئله را اینگونه توضیح می‌دهد:، زیرا اولا زمانی که شما گرسنه می‌شوید، همه چیز به نظرتان خوشمزه می‌رسد، دوم اینکه برای احساس رضایت باید غذای بیشتری بخورید. در نهایت نتیجه اینگونه است که بعد از گرسنگی کشیدن غذای بیشتر از حد نیاز می‌خورید و همچنین غذا‌های سالمی برای خوردن انتخاب نمی‌کنید.

خوردن میان وعده‌های کوچک و مغذی بین هر وعده غذایی با حفظ ثبات قند خون و قوی‌تر کردن متابولیسم بدن، از بروز این مشکل پیشگیری می‌کند. دکتر مایکل توصیه می‌کند اگر می‌دانید مدت زیادی قرار است بیرون خانه باشید یا برای مدت طولانی کار انجام دهید، حتما میان وعده‌های مقوی همراه خود داشته باشید. میان وعده‌های انتخابی شما باید حاوی ۲۰۰ کالری یا کمتر باشند و ترکیبی از فیبر، چربی‌های مفید و پروتئین باشند. به عنوان مثال آجیل، دانه‌ها و میوه‌های خشک – یک سیب و یک قاشق غذاخوری کره بادام زمینی و غلات سبوس دار با حمص یا هوموس – انتخاب خوبی هستند.

*حمص hummus:حُمص (به عربی: حُمُّص) یا نخود-ارده یک خوراک مدیترانه‌ای-عربی است که در خاورمیانه بسیار محبوب است؛ و بیشتر در سینی‌های مزه به عنوان پیش غذا سرو می‌شود. این خوراک از نخود پخته، روغن زیتون، ارده، آبلیمو و سیر له شده درست می‌شود.

۲. رژیم گرفتن و باور‌های اشتباه: در زمان رژیم گرفتن باید رژیم غذایی بدون گلوتن انتخاب کنید

مگر اینکه مبتلا به بیماری سلیاک celiac یا عدم تحمل گلوتن باشید، در غیر این صورت انتخاب رژیم غذایی بدون گلوتن هیچ مزیتی ندارد. هر گونه کاهش وزن در صورت انتخاب رژیم غذایی بدون گلوتن احتمالا به این دلیل است که از خوردن کیک، بیسکویت و نان اجتناب می‌کنید و در نتیجه کالری کمتری مصرف می‌کنید و نه به خاطر اینکه گلوتن را از رژیم غذایی خود حذف کرده‌اید.

حذف گروه‌های غذایی از رژیم منجر به بروز کمبود‌های غذایی و بروز مشکلات بهداشتی می‌شود. اگر هدف شما کاهش وزن است بهتر است بر روی اندازه هر وعده غذایی تمرکز کنید.

۳. رژیم گرفتن و باور‌های اشتباه: غذا‌های سالم باعث افزایش وزن نمی‌شوند

بهتر است به خاطر داشته باشید صرفا سالم بودن و مغذی بودن یک غذا به این معنا نیست که می‌توانید مقدار زیادی از آن غذا را بخورید. حتی اگر تنها به خوردن غذای سالم مانند آجیل، آووکادو، روغن زیتون و شکلات تلخ عادت دارید، لازم است میزان مصرف خود از این مواد غذایی را به خاطر داشته باشید.

به عنوان مثال مصرف کمی روغن زیتون مزیت‌های زیادی برای سلامت شما دارد، اما اگر مقدار زیادی از آن را روی غذا یا نان خود بریزید، کالری زیادی دریافت کرده و افزایش وزن در پی خواهد داشت. این مسئله در مورد آجیل و مغزی جات هم درست است – بهتر است میزان مناسب و سالم را شناسایی کنید و از خوردن بیش از آن مقدار اجتناب کنید.

۴. رژیم گرفتن و باور‌های اشتباه: کربوهیدرات‌ها باعث چاقی می‌شوند

حذف کامل کربوهیدرات‌ها از رژیم غذایی در ابتدا منجر به کاهش وزن می‌شود، اما این مسئله پایدار نیست و خیلی زود احساس خستگی و تحریک پذیری خواهید کرد. به علاوه بعد از اینکه دوباره رژیم غذایی معمول خود را شروع کنید، مجددا دچار افزایش وزن خواهید شد. به جای کنار گذاشتن تمام کربوهیدرات ها، غذای مناسب بخورید. غذا‌های مناسب عبارتند از: کربوهیدرات‌های تصفیه نشده و حاوی سبوس، مانند غلات سبوس دار یا نان چاودار، کینوا quinoa، برنج قهوه ای، سیب زمینی شیرین و جو. همه این‌ها منابع غنی از فیبر (یک رژیم غذایی حاوی کربوهیدرات پایین همیشه با یک عارضه جانبی یعنی یبوست، همراه است) و انواع مختلف ویتامین‌ها و مواد معدنی دیگر هستند.

*کینوا یا خاویار گیاهی quinoa: یک دانه کوچک لوبیا شکل به رنگ عاج است. عطر ملایم و طعمی شیرین و مطلوب دارد. مخصوصا برای کسانی که رژیم غذایی دارند و همچنین گیاهخواران توصیه می‌شود. کینوا سرشار از کربوهیدرات‌های مفید برای تامین انرژی بدن است.

۵. رژیم گرفتن و باور‌های اشتباه: اجتناب از خوردن چربی به کاهش وزن کمک می‌کند

دکتر مایکل تاکید می‌کند بدن شما برای سوزاندن چربی به منابع خوب چربی نیاز دارد. به این ترتیب اطمینان حاصل کنید چربی‌های سالم و اشباع نشده موجود در آجیل ها، دانه ها، کره بادام زمینی، آووکادو و روغن زیتون مصرف می‌کنید. این چربی‌ها دارای مزیت‌های زیادی برای سلامت هستند و احساس رضایت از غذا خوردن به شما می‌دهند (احساس سیری کامل). ثابت شده که این روغن‌ها خطر بروز بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهند و به بدن در جذب ویتامین‌ها و مواد معدنی کمک می‌کنند. آن‌ها را روزانه و به مقادیر مناسب در رژیم غذایی خود قرار دهید تا بیشتر احساس سیری کنید و در فرایند کاهش وزن موفق‌تر باشید.

۶. رژیم گرفتن و باور‌های اشتباه: ورزش کردن مهم‌ترین عامل کاهش وزن است

ورزش کردن فوق العاده است و برای حفظ سلامتی ضروری است، اما لازم است که با یک رژیم غذایی خوب و سالم همراه باشد تا به هدف خود در کاهش وزن برسید. هر مربی ورزشی نیز این توصیه را به شما خواهد کرد که ورزش کردن نمی‌تواند جای رژیم غذایی سالم را بگیرد و اصول اصلی برای کاهش وزن در واقع در آشپزخانه شما وجود دارند. به علاوه ورزش کردن باعث افزایش اشتها می‌شود، بنابراین لازم است در این مورد با دقت بیشتری رفتار کنید و بعد از هر بار ورزش کردن با احتیاط غذا بخورید.

متاسفانه ورزش کردن این مجوز را به شما نمی‌دهد که هر چه می‌خواهید بخورید و کالری که می‌سوزانید در مقایسه با غذایی که می‌خورید نقش کمتری در تلاش شما برای کاهش وزن دارد. با این حال ورزش کردن دارای هزاران مزیت دیگر است، بنابراین ورزش منظم همراه با انتخاب یک رژیم غذایی سالم و متعادل یک شیوه زندگی عالی است که می‌توانید انتخاب کنید.

۷. رژیم گرفتن و باور‌های اشتباه: عدد روی ترازو همه واقعیت مربوط به وزن را نشان می‌دهد

دکتر مایکل می‌گوید: وزن خود را با رقم روی ترازو محاسبه نکنید. بیقراری و بی صبری برای مشاهده سریع‌تر نتیجه چشمگیر تمام تلاش‌های شما در روند کاهش وزن را خراب می‌کند. به علاوه راه‌های مهم دیگری برای کنترل میزان کاهش وزن وجود دارد، از جمله چقدر لباس هایتان اندازه شما هستند، چه احساسی دارید و چطور به نظر می‌رسید و سطح انرژی و استقامت شما.

ایجاد تغییرات ثابت در رژیم غذایی و شیوه زندگی و توجه به نتایج یک روند آهسته است و ممکن است چند هفته طول بکشد. سعی کنید صبور باشد و به عادت‌های جدید و سالم انتخابی خود پایبند بمانید، بدن شما از تمام تغییراتی که ایجاد کرده اید هر روز بهره می‌برد. به این عادت‌ها و نکات پایبند بمانید و مطمئن باشید نتیجه خوبی مشاهده خواهید کرد، به ویژه اینکه نتیجه حاصل پایدار خواهد بود.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

دو × سه =