انصاریپور اضافه کرد: سیب یک غذای دوایی با اثر خاص یا ذوخاصیه است یعنی علاوه بر ارزش غذایی، کیفیت گرمی در بدن ایجاد میکند و اثر خاص آن ایجاد نشاط و فرح است، دوای مطلق مانند دارچین، فلفل و زنجبیل که هر سه، گرم و خشک هستند و سبب گرمی و خشکی در بدن میشوند.
وی یادآور شد: از میان میوهها انجیر و انگور بیشترین نزدیکی را با غذا را دارند و طبع آنها با بدن انسان نزدیک است یعنی کمترین اثر دارویی را دارند، خرما طبق نظر ابن سینا در سرزمینهایی که تولید میشود باید غالبا مصرف شود.
این متخصص طب سنتی ایران افزود: خوردنیهای سرد مثل دوغ، ماست و خیار با چاشنیهای گرم مثل نعنا و پونه مصرف شوند تا از سردی آنها کاسته شود؛ نباید در خوردن مواد سرد افراط کرد بعضی هم که بستنی را میبلعند یعنی با سرعت زیادی میخورند معده خود را بیمار خواهند کرد.
دکتر انصاریپور خاطرنشان کرد: علت تحمل سرما در بعضی افراد این است که آنها مزاج و بدن قوی دارند؛ بدن عضلانی و با مزاج گرم تحمل بیشتری نسبت به سرما دارند البته بوعلی سینا میگوید سرما و آب سرد اگر در حال حاضر، ضرر خود را نشان ندهد با مرور ایام و مسنتر شدن، ضرر خود را نشان خواهد داد بنابراین جسم قوی هم مجوز افراط در خوردن آب سرد و شنا در آب سرد نیست.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0